Connect with us

Administratie

Proiectul rutei ocolitoare care va fluidiza traficul în zona de nord-vest a Constanței a intrat în etapa finală

Published

on

Proiectul rutei ocolitoare care va fluidiza traficul în zona de NV a Constanței, una dintre cele mai aglomerate din județ, a intrat în etapa finală.

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța și ai Primăriei municipiului Constanța au anunțat astăzi, 15 iunie, că a fost emis certificatul de urbanism pentru proiectul rutier privind fluidizarea traficului în zona de NV a municipiului Constanța. Grupul de lucru, format din Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD Constanța, dar și din alți experți ai organizației, Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța, Daniel Vlăescu, reprezentant al Confort Urban SRL, s-a întrunit astăzi la sediul Asociației, pentru evaluarea de etapă a proiectului.

„În acest moment, a fost emis certificatul de urbanism, iar asta înseamnă că ne aflăm în etapa finală de elaborare a documentației tehnico-economice care stă la baza realizării efective a rutei ocolitoare. Acest lucru permite ca, în perioada următoare, să fie obținute toate celelalte avize necesare. Specialiștii ADD Constanța au întocmit întreaga documentație tehnico-economică a proiectului, pentru ca primăria să poată executa lucrarea”, a declarat Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD Constanța.

Ruta ocolitoare va prelua traficul rutier pe următorul traseu:

– Tronson 1: Intersecție Str. Madrid cu Str. Amsterdam, până la DN3/E87, în dreptul Str. Islaz. Lungime: aproximativ 0,8 km. Acest tronson va fi proiectat la nivel de 4 benzi.

– Tronson 2: Intersecție DN3C cu DC89 – intersecție Str. Madrid cu Str. Amsterdam (în zona trecerii la nivel cu calea ferată). Lungime: aproximativ 0,8 km. Acest tronson, care în prezent este din pământ, urmeaza a fi proiectat la nivel de 4 benzi.

– Tronson 3: Nod rutier A4 Poiana – intersecție DN3C, pe traseul DC89. Lungime: aproximativ 2,3 km. Acest tronson urmează să fie lărgit la profil de 4 benzi.

De asemenea, confom proiectului, va fi modernizată Str. Amsterdam, de la intersecție cu DN3/DE87 până la intersecție cu Str. Madrid. Având în vedere particularitățile zonei, acest drum va fi proiectat la nivel de 2 benzi.

Comments

comments