Connect with us

Administratie

Propunere USR pentru Făgădău: terenurile din curtea şcolilor, „sharing“ cu toată lumea

Tatian Iorga

Publicat

la

În condiţiile în care muncipiul Constanţa suferă la capitolul spaţii unde tinerii pot să facă mişcare, conducerea USR Constanţa vine cu o propunere adresată Consiliului Local Municipal. Concret, cei de la USR doresc aprobarea unui regulament de deschidere a terenurilor de sport din incinta școlilor, pentru practicarea activităților sportive de către copii. Iniţiativa a fost înaintată propunerea către Primăria Constanța în 31 martie. Președinte al filialei județene USR Constanța, Remus Negoi, a declarat că prin propunerea unui astfel de regulament, către Consiliul Local al municipiului Constanța, Uniunea îşi doreşte atingerea a cel puțin două obiective: amenajarea terenurilor sportive, din incintele școlilor, la standarde europene, astfel încât copiii ce vor utiliza aceste terenuri să aibă absolut toate condițiile de desfășurare a activităților sportive, şi încurajarea utilizării terenurilor de sport în afara orelor de clasă, în condiții de siguranță sporită, rezultând promovarea sportului și mișcării în aer liber a copiilor.

„Propunerea USR Constanța se înscrie pe linia susținerii și încurajării educației, sportului, mișcării în aer liber a copiilor, utilizând spații sigure și amenajate. Atașată este propunerea de Regulament de deschidere a terenurilor de sport din incinta școlilor, pentru practicarea activităților sportive de către copii, care include absolut toate elementele tehnice și juridice necesare a fi aprobate în proximele ședințe de comisii și de Consiliu Local Municipal“, a declarat Remus Negoi.

Cei de la USR spun în expunerea de motive că o componentă importantă a deschiderii terenurilor de sport din incinta școlilor, pentru practicarea activităților sportive de către copii, este promovarea sportul fiind baza unei vieți sănătoase și echilibrate și o modalitate de a crea spirit comunitar în cartiere și societate.

„Luând în considerare faptul că administrația locală nu deține terenuri destinate petrecerii timpului liber în scop de recreere și a practicării sportului, propunem deschiderea bazelor sportive ale unităţilor de învăţământ preuniversitar, administrate de către Consiliul Local al Municipiului Constanța, tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, domiciliaţi în municipiul Constanța sau care studiază la o unitate de învăţământ de stat de pe raza municipiului Constanța. Astfel, se poate realiza o economie financiară la bugetul local deoarece este mai rentabil sa utilizăm, să întreținem și să dezvoltăm terenurile de sport deja existente, și nu înființarea altora noi. Aceasta nu înseamnă că administrația locală nu va mai fi preocupată de crearea de noi spații și terenuri pentru sport, prezenta propunere fiind doar o măsură menită a suplini lipsa acută de spații și facilități pentru activitățile sportive. În acest fel, copiii și adulții din cartiere au posibilitatea de a practica în curtea școlilor, în timpul vacanței și a zilelor libere, următoarele sporturi: baschet, handbal, volei, fotbal, tenis de masă şi badminton. Conform unui studiu național realizat în anul 2012, aproape două treimi dintre tineri, respectiv 64%, fac sport doar de câteva ori pe lună. Un tânăr din trei declară că nu face sport deloc. Strategia naţională în domeniul politicii de tineret 2015 – 2020 urmărește, printre altele, creșterea practicării sportului de către tineri, atât ca oportunitate de combatere a diferitelor patologii sociale cât și ca mijloc de dezvoltare socială și biologică a tinerilor, precum şi realizarea educaţiei prin sport şi activitate fizică pentru formarea unui stil de viaţă sănătos, a dezvoltării ca cetăţeni activi şi responsabili și încurajarea asocierii de către tineri a recreerii cu practicarea sportului şi mişcării“, arată USR.

sursa foto: isjcta.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Primăria a trecut la curățarea și decolmatarea canalizărilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Echipe mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, SC RAJA SA și ale operatorului de salubrizare s-au asigurat, astăzi, că receptorii pluviali (canalizările) de pe arterele principale și din zonele de risc la inundații din oraș sunt în parametri optimi.

„Au avut loc lucrări de curățare și decolmatare a gurilor de scurgere, a rigolelor și a căminelor de vizitare pentru a asigura funcționarea sistemului de canalizare în condiții corespunzătoare. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, temperaturile vor scădea ușor în perioada următoare, vântul se va intensifica treptat și vor exista condiții de ploaie. Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Campania „Curățăm Constanța Noastră”, la final. Peste 800 de tone de deșeuri, colectate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că peste 3.000 de constănțeni au participat la cea de-a noua ediție a campaniei „Curățăm Constanța Noastră” și în toate cartierele din oraș au avut loc acțiuni de igienizare, ecologizare și ecologizare. În luna octombrie, luna curățeniei generale, au fost colectate 820 de tone de deșeuri, s-au plantat peste 14.000 de flori perene și aproape 800 de plante ierboase. Au fost toaletați și s-au făcut lucrări de corectare a coroanei la aproape 500 de arbori care puneau în pericol siguranța circulației rutiere și pietonale, arată sursa citată.

S-au implicat în campania demarată de Primăria Municipiului Constanța, și derulată cu ajutorul firmei de salubrizare Polaris M Holding, 967 de asociații de proprietari, 62 unități de învățământ (28 grădinițe, 17 școli și 17 licee), peste 250 de sportivi de la 14 cluburi constănțene, dar și zeci de firme private. De asemenea, au participat la curățenia de toamnă și angajații Serviciului Public de Impozite și Taxe, ai Direcției Generale de Asistență Socială, ai Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice, ai CT Bus și ai Primăriei Municipiului Constanța.

„Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care au participat și au înțeles că doar prin contribuția fiecăruia dintre noi ne vom putea mândri cu un oraș curat și mai frumos. Implicarea noastră în astfel de acțiuni are ca rezultat un mediu sănătos și curat. Doar împreună putem genera schimbarea pe care ne-o dorim cu toții. Și, tot împreună, ar trebui să învățăm să respectăm mediul înconjurător, dar și munca celorlalți“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Posesorii de centrale pe gaz, dați în judecată de Primăria Constanța? Deputatul Stelian Ion aduce acuze grave

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, notează într-o postare pe Facebook că Primăria lui Făgădău a mai pornit un război împotriva constănțenilor. Parlamentarul citează Asociația VERDE URBAN, care notează faptul că asociațiile de proprietari și proprietarii de apartamente sunt dați în judecată pentru că nu dețin autorizații de construire pentru instalațiile și centralele pe gaz montate în locuințe.

„Autorizații pe care Primăria nu le-a cerut niciodată. Să te răzbuni astfel pe constănțenii care nu au mai suportat să rămână „sclavii“ falimentarelor CET și RADET este o nemernicie. Oamenii fug de RADET și CET pentru că aceste găuri negre oferă servicii proaste la prețuri exorbitante. Constănțenii s-au săturat să aștepte reabilitarea CET și RADET – promisă în fiecare campanie electorală. Constanța este orașul în care numai cine nu vrea nu obține autorizație de construire pentru a ridica un bloc pe spațiul verde sau în buza trotuarului. Constanța este orașul în care zeci de construcții au fost deja ridicate ilegal fără ca Făgădău și clica din jurul său să miște un deget. În schimb, au fost identificați contravenienții și infractorii în persoana deținătorilor de centrale de apartament.

Dacă se constată o încălcare a legii, constănțenii care au montat centrale pe gaz trebuie ajutați, chiar de către Primărie, să intre în legalitate. Soluția desființării acestor instalații nu va face altceva decât să amplifice atmosfera de tensiune dintre constănțeni, Primărie și RADET și să agraveze starea de fapt a termoficării din municipiul Constanța“, notează Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: