Connect with us

Administratie

Propunere USR pentru Făgădău: terenurile din curtea şcolilor, „sharing“ cu toată lumea

Tatian Iorga

Publicat

la

În condiţiile în care muncipiul Constanţa suferă la capitolul spaţii unde tinerii pot să facă mişcare, conducerea USR Constanţa vine cu o propunere adresată Consiliului Local Municipal. Concret, cei de la USR doresc aprobarea unui regulament de deschidere a terenurilor de sport din incinta școlilor, pentru practicarea activităților sportive de către copii. Iniţiativa a fost înaintată propunerea către Primăria Constanța în 31 martie. Președinte al filialei județene USR Constanța, Remus Negoi, a declarat că prin propunerea unui astfel de regulament, către Consiliul Local al municipiului Constanța, Uniunea îşi doreşte atingerea a cel puțin două obiective: amenajarea terenurilor sportive, din incintele școlilor, la standarde europene, astfel încât copiii ce vor utiliza aceste terenuri să aibă absolut toate condițiile de desfășurare a activităților sportive, şi încurajarea utilizării terenurilor de sport în afara orelor de clasă, în condiții de siguranță sporită, rezultând promovarea sportului și mișcării în aer liber a copiilor.

„Propunerea USR Constanța se înscrie pe linia susținerii și încurajării educației, sportului, mișcării în aer liber a copiilor, utilizând spații sigure și amenajate. Atașată este propunerea de Regulament de deschidere a terenurilor de sport din incinta școlilor, pentru practicarea activităților sportive de către copii, care include absolut toate elementele tehnice și juridice necesare a fi aprobate în proximele ședințe de comisii și de Consiliu Local Municipal“, a declarat Remus Negoi.

Cei de la USR spun în expunerea de motive că o componentă importantă a deschiderii terenurilor de sport din incinta școlilor, pentru practicarea activităților sportive de către copii, este promovarea sportul fiind baza unei vieți sănătoase și echilibrate și o modalitate de a crea spirit comunitar în cartiere și societate.

„Luând în considerare faptul că administrația locală nu deține terenuri destinate petrecerii timpului liber în scop de recreere și a practicării sportului, propunem deschiderea bazelor sportive ale unităţilor de învăţământ preuniversitar, administrate de către Consiliul Local al Municipiului Constanța, tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, domiciliaţi în municipiul Constanța sau care studiază la o unitate de învăţământ de stat de pe raza municipiului Constanța. Astfel, se poate realiza o economie financiară la bugetul local deoarece este mai rentabil sa utilizăm, să întreținem și să dezvoltăm terenurile de sport deja existente, și nu înființarea altora noi. Aceasta nu înseamnă că administrația locală nu va mai fi preocupată de crearea de noi spații și terenuri pentru sport, prezenta propunere fiind doar o măsură menită a suplini lipsa acută de spații și facilități pentru activitățile sportive. În acest fel, copiii și adulții din cartiere au posibilitatea de a practica în curtea școlilor, în timpul vacanței și a zilelor libere, următoarele sporturi: baschet, handbal, volei, fotbal, tenis de masă şi badminton. Conform unui studiu național realizat în anul 2012, aproape două treimi dintre tineri, respectiv 64%, fac sport doar de câteva ori pe lună. Un tânăr din trei declară că nu face sport deloc. Strategia naţională în domeniul politicii de tineret 2015 – 2020 urmărește, printre altele, creșterea practicării sportului de către tineri, atât ca oportunitate de combatere a diferitelor patologii sociale cât și ca mijloc de dezvoltare socială și biologică a tinerilor, precum şi realizarea educaţiei prin sport şi activitate fizică pentru formarea unui stil de viaţă sănătos, a dezvoltării ca cetăţeni activi şi responsabili și încurajarea asocierii de către tineri a recreerii cu practicarea sportului şi mişcării“, arată USR.

sursa foto: isjcta.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Procedura de atribuire a lucrărilor de construcții în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a Liceului Ovidius Constanța”, ANULATĂ. Vezi de ce

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Procedura de atribuire a lucrărilor de construcții în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceului Teoretic Ovidius Constanța” a fost anulată!

În luna august a anului 2019 a fost încheiat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceului Teoretic Ovidius Constanța” între Primăria Municipiului Constanța și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În cadrul acestui proiect au fost demarate mai multe achiziții, dintre care cea mai importantă este procedura „Execuția lucrărilor de construcții”. La această procedură a fost depusă o singură ofertă.

În urma analizării propunerii financiare, comisia de evaluarea a solicitat clarificări. Ofertantul nu a răspuns la această solicitare în termenul solicitat, drept pentru care procedura a fost anulată.

Dat fiind termenul scurt de implementare a proiectului, autoritatea contractantă, Primăria Municipiului Constanța, va relua în cel mai scurt timp posibil procedura de atribuire. Pe această cale, invităm toți operatorii economici interesați să verifice anunțul ce va fi publicat pe www.e-licitatii.ro și să depună oferte. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța impune măsuri de prevenție privind infectarea cu virusul ucigaș!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a constituit în această dimineață grupul de lucru ce va coordona măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, COVID-19.  Din echipă fac parte reprezentanți ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, ai Direcției Generale de Asistență Socială, ai Direcției Administrative, ai CT Bus și ai Poliției Locale Constanța.

„NU există niciun caz, până la acest moment, de îmbolnăvire cu noul coronavirus în municipiul Constanța. În această dimineață  la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța  s-au prezentat 4 cetățeni români întorși din Italia care nu prezentau niciun simptom de îmbolnăvire. Aceștia au fost testați pentru COVID-19 și vor rămâne în carantină la domiciliu până când vor veni rezultatele testelor, în maximum 48 ore. Reamintim faptul că toate unitățile de învățământ au fost dotate încă din luna decembrie cu materiale igienico-sanitare pentru a-i proteja pe cei mici de infecțiile respiratorii. În cursul zilei de astăzi, directorii grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Constanța au fost rugați să-și refacă stocurile cu dezinfectanți și produse de curățenie. În acest scop, primarul Decebal Făgădău va disponibiliza de urgență toate sumele necesare în vederea prevenirii și limitării îmbolnăvirii cu noul coronavirus. De asemenea, toate sediile Primăriei Municipiului Constanța, inclusiv Centrul de Informare Cetățeni, Serviciul Evidență Persoane și Serviciul Stare Civilă au fost dotate cu dispensere ce conțin substanțe dezinfectante pentru a evita răspândirea bolilor virale. Vă rugăm să le folosiți cu încredere!“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Ce criterii impune Primăria pentru programul INFANT

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, o copiază pe Gabriela Firea, primarul Capitalei. La fel ca la București, Primăria Constanța va aplica un program privind ajutarea cu bani a cuplurilor infertile și care vor să aibă un copil. În ședința Consiliului Local, care va avea loc, vineri, 28 februarie 2020, ora 12.00, primarul Făgădău va propune un proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului INFANT. Concret, programul prevede acordarea unui voucher în valoare de 10.000 de lei fiecărui cuplu, care va putea fi folosit în unitățile medicale, publice și private, acreditate de Agenția Națională de Transplant pentru fertilizare in vitro. Primarul Decebal Făgădău spune în referatul său că programul INFANT este introdus pentru creșterea natalității.

Printre condițiile impuse de primărie celor care vor să intre în posesia voucherelor se numără:

  • AMH >1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriul de excludere
  • Cuplu autolog/cupluri în care partenerul suferă de azoospermie/femei singure (nu se exclud procedurile cu spermă donată)
  • Indice de masă corporală al partenerei între 20 – 30
  • Vârsta femeii între 24 – 45 de ani
  • Beneficiarii au domiciliu în municipiul Constanța în ultimii 3 ani și nu au datorii datorii la bugetul local

Inițiatorul notează că în cazul în care numărul solicitărilor eligibile primite în perioada stabilită pentru înscriere este mai mare decât numărul persoanelor beneficiare stabilite prin dispoziție de primar pentru anul în curs, se va proceda la extragerea publică a beneficiarilor acceptați în proiect, precum și ordinea listei de așteptare care va cuprinde un număr egal cu numărul beneficiarilor acceptați în proiect.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: