Connect with us

Actual

Protest al sindicaliștilor ARSVOM în fața Prefecturii Constanța. Vezi ce nemulțumiri au

Published

on

În această dimineață, cu începere de la ora 9.00 se desfășoară un protest al sindicaliștilor Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. Angajații sunt împotriva trecerii agenției de la Ministerul Transporturilor în subordinea Ministerului de Interne.

Președintele marinarilor ARSVOM, Boris Lucian a precizat faptul că IGSU, condusă de Raed Arafat, a preluat Salvamontul și Aviația și se pregătește să preia și Ambulanța. ARSVOM se află într-o situație similară.

”Am avut întâlniri cu domnul ministru al Transporturilor, domnul Grindeanu, în luna ianuarie, în martie, când a venit la Constanţa, s-a pus problema desfiinţării ARSVOM-ului şi ni s-a comunicat că va ţine cont de doleanţele angajaţilor. Nu ni s-a comunicat nimic, nu ne bagă nimeni în seamă, nici din cadrul Ministerului de Interne, nici de la Ministerul Transporturilor.”, a precizat Boris Lucian.

Potrivit lui Silviu Stanciu, președinte al Federației Sindicale ”Trans Conex”, ARSVOM este o agenție care servește statului român în apele naționale și internaționale și este cuprinsă în mai multe acorduri. De aceea este o agenție extrem de importantă.

”Oamenii sunt nemulțumiți și le e frică din cauza faptului că pot rămâne pe drumuri. Această  trecere ar aduce schimbări majore.”, a precizat Silviu Stanciu.

”În primul rând, personalul TESA ar fi vizat datorită faptului că IGSU nu cred că are nevoie de personal TESA pentru că funcţionează pe alte sisteme, iar personalul navigant, unde proporţia este de peste 80% în cadrul acestei agenţii este deja depăşit din punct de vedere al vârstei datorită faptului că media de vârstă este peste 45 de ani în cadrul ARSVOM, iar IGSU la 45 în cadrul Ministerului de Interne se pensionează.”

Silviu Stanciu a precizat că nu există în nici un stat european agenții de genul ARSVOM care să fie în subordinea Ministerului de Interne sau Armatei.

În opinia lui, în preluarea ARSVOM de către IGSU sunt niște interese politice, interese financiare, private.

Potrivit lui Stanciu, ”Dl. Arafat, prin programul de fonduri europene, a achiziționat nave și elicoptere pe care nu are unde să le folosească și atunci agenția i-ar veni ca o mănușă să poată să-și desfășoare activitatea. Și probabil o parte din serviciile agenției care nu le poate duce cei de la ISU să le transfere către agenții privați. Adică e o afacere cum sunt toate cele în România. Cam ăsta este punctul nostru de vedere și-l susținem în continuare.”, a precizat Silviu Stanciu.

Protestele sindicaliștilor ARSVOM vor continua toată săptămâna.

Comments

comments