Connect with us

Societate

Protestul Serviciilor de Ambulanță! De la Constanța au plecat 20 de persoane!

Publicat

la

Astăzi, între orele 10:30-11:30 va fi pichetat Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, iar între 11:30 şi 12:30 va fi pichetat Ministerul Sănătăţii. După aceea, protestatarii ar urma să se deplaseze în coloană pe traseul Cristian Popişteanu – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunilor Unite – B-dul Naţiunilor Unite – B-dul Libertăţii şi Piaţa Constituţiei, unde vor sta de la ora 13:15 până la 14:15. Și de la Constanța au plecat deja 20 de reprezentanți ai Serviciului Județean de Ambulanță pentru a participa la acest miting. Serviciile de Ambulanţă au declanşat o acţiune de protest la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, iar din 5 octombrie pe toate ambulanţele au fost puse afişe cu inscripţia “Protest naţional”, în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată. Potrivit News.ro, sindicaliştii cer stoparea diminuării veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017. Ei spun că veniturile le sunt diminuate în condiţiile în care vor pierde tichetele de masă începând cu 1 ianuarie 2018 până la 1 decembrie 2018 şi vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclamă starea parcului de ambulanţe, care sunt învechite, precum şi lipsa de personal. Reprezentanţii Federaţiei Ambulanţa solicită în regim de urgenţă modificarea şi completarea Legii 153/2017, cât şi a Regulamentului de sporuri, urgentarea încheierii Contractului – cadru multi-anual de către ministerele responsabile, alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea urgentării achiziţiei de ambulanţe anual conform necesarului stabilit şi suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal în vigoare. De asemenea, reprezentanţii Federaţiei Ambulanţa cer renunţarea la măsura de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat. Sindicaliştii s-au întâlnit cu premierul Mihai Tudose, pentru a se încerca soluţionarea revendicărilor, însă în urma discuţiilor au decis să continue protestul.

Comments

comments

Societate

12 clase din județ desfășoară cursuri online. Sunt elevi confirmați cu Covid

Publicat

la data de

Scris de

12 clase din județul Constanța desfășoară cursuri online după ce au fost depistați elevi cu Covid.

Potrivit inspectorului șef al IȘJ Constanța, Mihai Sorin, este vorba despre clase ale mai multor unități de învățământ din județ care pentru 14 zile vor face cursuri online:

 • Liceul Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia – un elev a fost confirmat
 • Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari – un elev confirmat
 • Liceul Tehnologic IC Brătianu din Nicolae Bălcescu – un elev confirmat
 • CȘEI Delfinul din Cernavodă, aici două clase au intrat în online – câte un elev a fost confirmat în fiecare clasă
 •  Școala nr. 28 Dan Barbilian Constanța – un elev a fost confirmat
 • Școala nr. 40 Aurel Vlaicu Constanța – un elev a fost confirmat
 • Liceu Teoretic George Călinescu – un elev a fost confirmat
 • Școala 30 Gheorghe Țițeica – două clase online, în fiecare clasă a fost confirmat câte un elev
 •  Liceul Internațional de Informatică – un elev confirmat
 • Școala gimnazială Petre Ispirescu Constanța – un elev confirmat

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Penitenciarul Poarta Albă face angajări. 30 de posturi sunt scoase la concurs

Publicat

la data de

Scris de

Penitenciarul Constanța – Poarta Albă scoate la concurs 30 posturi de agent în cadrul sectorului siguranța deținerii și regim penitenciar:

 • 28 posturi agent operativ (bărbați);
 • 2 posturi agent operativ (femei);

Dosarele de candidat se depun la sediul Penitenciarului Constanța – Poarta Albă până la data de 04.10.2021, ora 16.00.

Condiţiile specifice de ocupare a postului:

I. nivel minim de studii: studii liceale, absolvite cu diplomă de bacalaureat, emisă de instituţii acreditate potrivit legii;

II. abilități fizice, motrice și de coordonare (se verifică prin probă sportivă eliminatorie);

III. cunoştinţe de operare pe calculator: nivel I (se verifică prin probă practică eliminatorie);

IV. autorizaţie de acces la informaţii clasificate conform nivelului prevăzut pentru post, specific fiecărei unităţi.

Probele de concurs:

 • proba sportivă pentru evaluarea performanţei fizice;
 • proba practică de verificare a abilităţilor de utilizare a calculatorului;
 • interviul;
 • proba scrisă pentru examinarea cunoştinţelor specifice postului

Link-ul paginii web pentru informații privind desfășurarea probelor de concurs, cerințe specifice și bibliografie este:

http://anp.gov.ro/blog/concurs-de-ocupare-a-570-posturi-de-agent-operativ-din-unitatilepenitenciare/

Anexa Nr. 2

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Portul Constanța, primii pași în domeniul Green Deal. Ce finanțare europeană primește

Publicat

la data de

Scris de

Pioneers, un consorțiu internațional format din 46 de parteneri, din care face parte și CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, va primi o finanțare de 25 de milioane de euro în cadrul programului european Horizon 2020.

Bugetul CN APM SA în cadrul acestui proiect este unul important, respectiv 851.093 euro, din care 595.765 euro finanțare europeană. Contractul de finanțare a fost semnat, pe 13 septembrie 2021, de  directorul general al Portului Constanța, Florin Goidea.

Consorțiul Pioneers este condus de Portul Antwerp și cuprinde porturi, operatori de terminale și transporturi, expeditori, institute de cercetare, dezvoltatori de tehnologii, inovatori și entități publice care vor prezenta soluții concrete care să contribuie la reducerea emisiilor de GES în porturi, păstrându-le în același timp competitivitatea. Proiectul se desfășoară pe un interval de timp de 5 ani.

Portul Constanța, alături de Portul Barcelona (Spania) și Portul Venlo (Olanda), reprezintă cele 3 porturi partenere denumite „fellow ports” care vor învăța din experiența portului lider și vor dobândi cunoștințe în cele mai noi domenii aflate pe lista de priorități a Green Deal.

Pioneers este un proiect extrem de ambițios, care își propune să regândească toate aspectele care privesc operațiunile portuare, de la operarea terminalelor, acorduri de concesiune, mobilitate, conectivitate, combustibili până la modele de cooperare și producție, stocare și utilizare a energiei, și care vizează atingerea dezideratului european zero emisii de gaze cu efect de seră până în anul 2050.

Proiectul cuprinde 19 demonstrații în domeniul producției și aprovizionării cu energie curată, proiectarea durabilă a porturilor, intermodalism, optimizarea fluxurilor, precum și transformarea digitală.

”Activitățile includ producerea de energie regenerabilă și utilizarea vehiculelor electrice, cu hidrogen și metanol; modernizarea rețelelor de construcții și încălzire prin creșterea eficienței energetice; implementarea elementelor de economie circulară în domeniul lucrărilor de infrastructură;, automatizării și dezvoltării platformelor digitale pentru a promova intermodalismul și pentru a asigura deplasarea optimizată a vehiculelor, navelor și containerelor.”, a precizat directorul APMC, Florin Goidea.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: