Conecteaza-te cu noi

Societate

Protocol între ISJ Constanța și Secretariatul Național Român al Rețelei Universităților de la Marea Neagră

Published

on

Miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 10.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, se va desfășura ceremonia oficială de semnare a Protocolului de colaborare dintre Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Secretariatul Național Român al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (SNR-RUMN).

Documentul presupune stabilirea unui cadru general de cooperare instituțională în vederea derulării de proiecte educative, activități extrașcolare, formări continue a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, precum și facilitarea de parteneriate între instituțiile școlare și universități. De asemenea, colaborarea propusă implică și stabilirea unor rețele tematice care să permită utilizarea comună a elementelor de infrastructură- baze sportive, săli de creație, laboratoare.

Valoarea cooperării se va regăsi și în implementarea comună de proiecte finanțate de către Comisia Europeană, cu accent pe cunoașterea problemelor macroecosistemului marin, în raport cu tipurile de zone costiere ale Mării Negre.

Semnarea protocolului va reprezenta pentru Inspectoratul Școlar Județean Constanța implicarea în activități de colaborare internațională cu parteneri ai SNR- RUMN: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Germania și Franța.

Advertisement

”Este o premieră această colaborare la nivelul județului Constanța. Prin semnarea protocolului cei doi parteneri vor identifica acțiuni care să ofere valoare procesului educativ prin conținutul informațional vizat, precum și prin resursele umane implicate de fiecare parte, în conformitate cu expertiza instituțională specifică. Se va crea astfel un context de învățare caracterizat prin noutate și diversitate pentru elevii noștri. De asemenea, protocolul reprezintă o consolidare a legăturii dintre mediul preuniversitar și universitar și presupune o promovare reciprocă a tuturor acțiunilor educative de valoarea declarat prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions