Connect with us

Politica

PRU crește-ntr-un an, câți alții în șapte! Și Sebastian Ghiță a devenit membru al partidului

Maria Ionescu

Publicat

la

Cu toate că, la înființare părea și, de fapt, era o formațiune politică mică și elegantă, iată că Partidul România Unită crește pe zi ce trece. Și nu se încurcă în a atrage oameni politici importanți. În cursul zilei de ieri, președintele PRU, Bogdan Diaconu, a transferat nouă parlamentari, majoritatea foști sau actuali membri PSD. Astăzi, și parlamentarul Sebastian Ghiță s-a înscris în această formațiune politică.  Liderul local, Dumitru Bădrăgan, ne-a declarat că singura șansă de a se dezvolta ca și partid parlamentar este aceea de a reuși să creeze grupuri în Camera Deputaților și în Senat. ”Este imposibil să exiști ca și partid politic dacă nu ai protecție în ziua votului. Trebuie să promovăm cât mai multe persoane cunoscute. Poate că există și persoane criticabile, dar vrem să avem oameni competenți. Sper că v-ați convins și d-voastră că din lateral nu poți să faci lucruri serioase. Politica înseamnă pârghii pe care să le poți folosi”, ne-a declarat Dumitru Bădrăgan.  El a mai spus că există foarte multe zvonuri la capitolul de transferuri. Printre acestea se numără și Mircea Geoană, cu care se pare că liderii PRU au avut deja întâlniri. De fapt, președintele partidului a avut întâlniri cu mai mulți parlamentari și nu este exclus ca în zilele următoare să aflăm că și alții și-au depus adeziune. Nici venirea fostului premier, Victor Ponta, în partid nu este ignorată de nimeni. Iar dacă el va deveni membru PRU, va fi cu siguranță șeful partidului.

Mircea Geoană susține că este un proiect fezabil

La rândul său, Mircea Geoană a susținut, pe blog, nevoia înființării unei mari coaliții “a celor mici, formată din partide, lideri, ONG-uri şi profesionişti recunoscuţi. Un nou vehicol politic, capabil să strângă oamenii de calitate din partidele mai mici sau mai mari deja existente, din independenţi şi reprezentanţi ai mediilor civice şi profesionale diverse din ţară şi din diaspora care doresc să candideze la parlamentare sau care doresc să contribuie la o ideologie şi la formularea de politici publice care să depăşească “gândirea unică”, pe care toate partidele enumerate mai sus le susţin pe fond şi care ţin ţara şi românii în loc de atâta timp”. Geoană a spus că este “un proiect realist, necesar şi fezabil”. El a adăugat că prin semnarea unui protocol cu PRU și intrarea în grupul parlamentar PRU, alianța își propune să obțină 10% la alegerile parlamentare din toamnă. “Cu 10% sau mai mult din voturi, marea coaliţie a celor mici ar deveni mai mult decât un “king maker” pentru orice majoritate de după decembrie. Ar fi o garanţie că nici un partid vechi, inevitabil inerţial şi apărător al statul-quo-ului existent, nu va putea mima reformele, nu va continua să sifoneze sau să folosească ineficient banul public sau, încă şi mai grav, nu va putea modifica direcţia strategică pro-occidentală a României. O astfel de platformă politico-civică, pe care eu personal şi PSRO o susţinem, va putea reprezenta şi un paravan în faţa ascensiunii în România a forţelor radicale şi extremiste existente în toată Europa şi pe care o guvernare mediocră în România ar potenţa-o. Acesta este interesul general al statului român, al cetăţenilor şi aliaților noştri, dicolo de preferinţe sau partizanat politic”, a scris Mircea Geoană.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: