Conecteaza-te cu noi

Politica

PSD acuză: Parlamentarii PNL și USR de Constanța au votat ÎMPOTRIVA finanțării Spitalului Regional de Pediatrie

Published

on

Amendamentul PSD al finanțării/înființării Spitalului Regional de Pediatrie a fost respins, inclusiv prin votul parlamentarilor PNL și USR de Constanța, informează conducerea Organizației PSD Constanța. 

Printre miile de amendamente depuse de Partidul Social Democrat la Legea Bugetului 2021 s-a numărat și unul deosebit de important pentru municipiul și județul Constanța, dar nu numai.

Este vorba de cel inițiat de senatorul PSD Felix Stroe și deputații PSD de Constanța Cristina Dumitrache, Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci, spijiniți de întregul grup parlamentar PSD: Alocarea sumei de 3000 mii lei în vederea realizării ociectivului „Realizarea studiului de fezabilitate și proiectare ale obiectivului de investiție Spital Județean Regional de Pediatrie Constanța”.

Sursa de finanțare ar fi fost diminuarea cu 3000 mii lei a sumelor atribuite Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale, anexa nr. 3/65/02 Capitolul 5001 – „Cheltuieli – buget de stat”.

Advertisement

Amendamentul a fost susținut în plenul reunit al Parlamentului de senatorul PSD Felix Stroe:

„Sprijin acest amendament, pentru că e vorba de înființarea unui spital! Pentru că e vorba de viața copiilor județului Constanța, al cărui reședință este unul dintre cele mai mari orașe ale României! Viața a făcut ca, în ceea ce privește unitățile sanitare, spitalele existente să fie absolut insuficiente. Constanța primește în sezonul estival peste un milion și jumătate de vizitatori! (…) Vă rog să îmbrățișați acest proiect și să votați amendamentul. Măcar cei care sunteți parlamentari constănțeni…”

Amendamentul a fost respins, prin mașinăria de vot a majorității încropite după alegeri, TOȚI parlamentarii PNL și USR/PLUS de Constanța votând ÎMPOTRIVĂ.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions