Connect with us

Politica

Intră în alegerile parlamentare cu Cătălina Ponor! PSD Constanța face triplu salt!

Maria Ionescu

Publicat

la

Încă nu au fost definitivate listele de candidați pentru alegerile parlamentare care se vor desfășura pe data de 11 decembrie. Dar asta nu înseamnă că nu am aflat numele candidaților care se vor bate pentru obținerea unui loc în Camera Deputaților sau la Senat din partea PSD Constanța. Potrivit ziarului EVZ, președintele organizației locale, Felix Stroe, a declarat că multipla campioană olimpică, Cătălina Ponor, va fi inlcusă pe listele partidului, pentru un loc de deputat. În cursul zilei de astăzi vor fi finalizate listele cu candidați. Senatorul Nicolae Moga, pe care l-am contactat pentru a ne confirma această informație, ne-a declarat că deocamdată nu este nimic bătut în cuie deoarece listele formulate la Constanța trebuie să fie discutate și aprobate la București. ”Eu  nu am vrut să mă bag în discuții pentru că nu am dorit să influențez opțiunile liderilor organizației Constanța. Ce știu însă foarte bine este faptul că toți parlamentarii constănțeni care se află în Parlament la ora actuală vor avea parte de o nouă șansă de a candida. Din această listă nu vor mai face parte cei care nu sunt din Constanța, și mă refer la Mădălin Voicu, la Manuela Mitrea și la Remus Cernea.!”, ne-a spus senatorul Moga. Tot el a ținut să precizeze că vor fi persoane din toate domeniile de activitate, care să facă față problemelor din Parlament. Am încercat să luăm legătura și cu deputatul Mircea Dobre. El ne-a spus că este la București și că nu are prea multe informații despre ce anume s-a discutat la Constanța. ”Din câte știu eu și am citit și în presă, așa este. Cătălina Ponor va candida din partea PSD”, ne-a spus Mircea Dobre. Din păcate, nu am reușit să luăm legătura cu gimnasta constănțeană pentru a-i lua un punct de vedere. Dar sportivii constănțeni au început să facă parte și din viața politică, atât cea locală, cât și cea națională. Pentru cei care nu-și mai amintesc, este normal să aduc în discuție numele lui Răzvan Florea, marele nostru înotător, care s-a aflat primul pe lista de consilieri la alegerile locale pentru Consiliul Local al municipiului Constanța. După cum știți, a câștigat alegerile, iar acum se va ocupa de Sala Polivalentă care se va construi în oraș. Să sperăm că, dacă va candida și va fi aleasă, Cătălina Ponor va fi un parlamentar de calitate, care se va ocupa de ceea ce știe să facă cel mai bine: de sport!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: