Conecteaza-te cu noi

Politica

PSD Constanța se ascunde în spatele participanților la mitingul împotriva abuzurilor

Published

on

Social democrații au decis ca mitingul să se desfășoare în Piața Victoriei, sâmbătă, de la ora 20.00. Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat luni că va fi un miting împotriva abuzurilor.

“O putere subterană încearcă să paralizeze deciziile”, a spus Dragnea.

Totodată, liderul PSD a susținut că democrația și statul de drept sunt afectate de câțiva ani în România și îi invită pe toți cei care doresc să trăaiscă “într-o țară liberă” în Piața Victoriei.

“Un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sunt afectate de câţiva ani în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi aşteptăm pe toţi care vor să trăiască într-o ţară liberă, în care să nu mai fie instituţii aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriaşe se pune problema ca o putere subterană să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante, să permită instruziuni neconstituţionale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti să fie închise, zeci, mii de destine să fie distruse”, a declarat luni, după şedinţa PSD Comitetului Executiv Național, Liviu Dragnea.

De la Constanța… fără număr!

Conducerea PSD Constanța spunea că în jur de 6.000 de oameni vor pleca spre București la mitingul de susținere organizat pentru Guvernul Dăncilă. Calculele s-au stricat peste noapte, au rămas în jur de 4.500, dar s-a schimbat și tema mitingului. Astfel, pentru cel de sâmbătă, atunci când social democrații din toată țara vin la București pentru a manifesta împtoriva abuzurilor, numărul social democraților care vor pleca spre capitală devine… fără număr. De ce? Conducerea PSD Constanța se ascunde în spatele numărului participanților la manifestarea  politică programată pentru sfârșitul acestei săptămâni.

Advertisement

Precizăm că au fost chestionați pe această temă mai mulți lideri PSD Constanța. Niciunul nu s-a sinchisit să răspundă solicitării, semn că transparența nu face parte din agenda publică a celor care coordonează activitatea la nivel de municipiu și județ.

Costurile vor fi suportate de organizațiile județene

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a declarat luni, cu privire la mitingul care va avea loc sâmbătă seară în București, că organizațiile județene vor suporta costurile, iar acolo unde organizațiile nu vor avea suficient buget, atunci cheltuielile vor fi suportate de la centru.

„În cea mai mare măsură, costurile vor fi suportate de organizațiile județene. Acolo unde organizațiile județene nu vor avea suficient buget pentru a putea să-și acopere deplasarea, atunci se va suporta de la centru. Începând de mâine vom avea întâlniri cu Poliția Capitalei, cu Jandarmeria, pentru a vedea care sunt cele mai bune soluții pentru a putea să ajungem în timp util și să deranjăm cât mai puțin populația Bucureștiului. Nu am decis în ce mod vom sau vor ajunge la miting liderii partidului.”, a spus Marian Neacșu, precizând că ora 20.00 „este cea mai potrivită oră pentru a nu încurca circulația în București”.

Iohannis, amenințat cu suspendarea

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a transmis, duminică seara, într-un comunicat de presă, că preşedintele României este ”garantul respectării Constituţiei şi a legilor ţării”, iar astfel ”nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Koveşi, încă actual procuror şef DNA”.

Advertisement

”Dacă se doreşte cu adevărat o luptă anticorupţie în România, şi nu un sistem de privilegii, trebuie să înţelegem cu toţii că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituţie credibilă şi avem o problemă de monopol de putere. Sunt sigur că preşedintele României va respecta Constituţia şi nu se va lăsa păcălit de anarhiştii din PNL şi USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR”, a scris Dîrzu.

Întrebat despre declaraţia deputatului Ioan Dîrzu despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, liderul PSD a răspuns:

”Rămân la aceeaşi idee”.

Totuși, amintim că în urmă cu două săptămâni Liviu Dragnea declara că miza social-democraţilor nu este suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, dar a ţinut să avertizeze că nu vor sta ”cu mâinile încrucişate”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions