Connect with us

Politica

PSD își menține puterea în Senat. Meleșcanu, noul președinte

Tatian Iorga

Publicat

la

Senatul și-a ales, astăzi, noul președinte, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD l-a propus pe Teodor Meleșcanu (ALDE) pentru funcția de președinte al Senatului, în timp ce ALDE l-a susținust pe Ion Popa pentru această funcție. Alina Gorghiu a fost propunerea PNL și a avut susținerea UDMR. Cei de la USR nu au avut niciun candidat. În urma scrutinului de azi, Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului. Însă, pentru alegerea șefului Senatului, au fost nevoie de două tururi de scrutin. În primul tur, din totalul de 134 de senatori prezenți la ședință, 67 au votat cu Meleșcanu, 49 cu Gorghiu și 13 cu Popa. Un vot a fost nul, iar patru senatori s-au abținut. După anunțarea rezultatului votului primului tur, reprezentantul ALDE Ion Popa le-a cerut colegilor săi de partid să voteze cu reprezentantul PSD.  Confruntarea în turul doi a fost între Teodor Meleșcanu, fost membru al ALDE, și candidatul PNL Alina Gorghiu. Și în urma celei de-a doua confruntări, Meleșcanu a ieșit câștigător, cu 73 de voturi, în timp ce Gorghiu a obținut 59 de voturi, însemnând voturile senatorilor PNL, USR, UDMR și ALDE. În acest caz, două voturi au fost nule. Potrivit calculelor, se pare că nu toți cei de la ALDE au votat cu candidatul PNL, așa cum recomandase Ion Popa.

În timpul dezbaterilor, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat, marţi, în plen, că nu pot exista două propuneri din partea aceluiaşi grup parlamentar pentru funcţia de preşedinte al Senatului şi că dacă PSD îşi menţine propunerea, atunci va trebui să considere că Teodor Meleşcanu nu face parte din ALDE.

„Domnule preşedinte de şedinţă, stimaţi colegi, avem o problemă procedurală serioasă întrucât regulamentul Senatului prevede clar că alegerea preşedintelui se face pe baza propunerilor grupurilor parlamentare în ordinea mărimii grupurilor, câte o propunere de fiecare grup. Vreau să luaţi act că grupul ALDE îşi exercită dreptul de a avea propria propuere, în persoana domnului Iani Popa. Nu pot exista două propuneri din partea aceluiaşi grup. Domnul Meleşcanu poate fi candidatul PSD cu condiţia să nu facă parte din grupul ALDE”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în plen.

El a adăugat că PSD trebuie să considere că Teodor Meleşcanu nu mai face parte din ALDE dacă îl propune la şefia Senatului.

„Vreau oficial să anunţ în plenul Senatului că propunerea ALDE este domnul senator Iani Popa. dacă dumneavoastră persistaţi cu propunerea, atunci vă rog să consideraţi că domnul Meleşcanu nu face parte din grupul ALDE şi prin urmare în distribuirea posturilor din BP noi avem dreptul să ne exercităm opţiunea conform coeficientului pe care îl avem”, a adăugat Tăriceanu.

Au absentat de la această ședință Nicoleta Dinu (USR) și Liviu Pop (PSD). La finalul votului, fostul președinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că partidul său va ataca decizia la Curtea Constituțională.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Politica

Cristian Radu, îmbrăcat fistichiu la întâlnirea cu președintele României. Vestimentația, aspru criticată de cetățenii din Mangalia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Mangalia a reușit, week-endul acesta să se facă remarcat țării întregi. Și nu prin prezentarea vreunui proiect impresionant pe care l-ar avea pentru viitorul orașului pe care îl administrează ori pentru turismul din sudul litoralului, ci prin vestimentația aleasă pentru întâlnirea cu președintele României.

Cristian Radu a ales să se îmbrace la întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Școala de Vară a tinerilor din Partidul Național Liberal – eveniment desfășurat în stațiunea Venus, una din stațiunile pe care edilul din Mangalia le are în administrare – cu jeanși rupți (că așa e moda, deh… ) teneși de firmă și tricou.

 

Dacă analizați poza în care edilul din Mangalia se salută cu șeful statului, veți putea observa și cât este Klaus Iohannis de… încântat de moment.

“Până și președintelui îi este rușine cu primarul nostru”, este unul dintre comentariile apărute pe Facebook, după apariția fotografiei.

Și nu este singurul comentariu prin care primarul liberal al Mangaliei este pus la zid pentru modul în care a ales să se îmbrace la Școala de Vară a TNL. Cetățenii din Mangalia transmit că “dezastrul vestimentar” al primarului este pe aceeași linie cu modul în care administrează orașul.

“Așa consideră primarul Mangaliei că trebuie să-și reprezinte municipiul la o întâlnire oficială cu Președintele României.
Adidași Alexander McQueen cu talpă înaltă, blugi rupți, tricou și cam atât.
Dacă nu i-a putut uimi cu proiectele sale imaginare pentru municipiu, măcar să-i șocheze prin apariția sa deosebită”, este un alt comentariu însoțit de mai multe fotografii în care primarul din Mangalia apare îmbrăcat fix cum este descris în comentariu.

Într-o altă fotografie apărută pe aceeași rețea de socializare, primarul din Mangalia apare alături de Lydovic Orban și Rareș Bogdan, ambii îmbrăcați impecabil.

Nici de data asta criticile nu l-au ocolit pe Cristian Radu.

“O fi victimă a modei, dar nu la un asemenea eveniment! Ţinută total nepotrivită! Îmi aduc aminte, în urmă cu câţiva ani, era o ceremonie foarte imortantă la şantier. Toţi invitaţii, îmbrăcaţi elegant, Radu, multicolor, parcă îşi alesese hainele pe întuneric. Toată lumea a remarcat, astfel că l-a privit pe măsură…”, este un alt comentariu scris de un cetățean din Mangalia la adresa primarului Radu.

Mai multe fotografii au apărut tot pe Facebook, pe un grup din Mangalia și vi le punem la dispoziție.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alegerile din USR, validate. Stelian Ion de la Constanța, vicepreședinte în noua echipă a lui Dan Barna

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

USR a votat, la Congresul Național de la Timișoara, componența Biroului Național și ai Comisiilor Naționale de Arbitraj și Cenzori, după ce l-au validat pe Dan Barna în funcția de președinte al formațiunii.

„O să dau citire colegilor mei care fac parte din Biroul Național, prin votul democratic. Rezultatul este unul democratic. De astăzi, acest partid, în mod compact și solidar, va participa la cele trei campanii electorale care vor duce USR și Alianța USR-PLUS la guvernare.

Iulian Bulai, deputat USR de Neamț, Stelian Ion deputat USR de Constanța, membru în Comisia juridică, Cristina Prună deputat USR de București, membru în Comisia de energie, Nicolae Ștefănuță europarlamentar al Alianței USR-PLUS, Claudiu Năsui deputat USR de București, coordonator al programului de guvernare, Cristian Seidler deputat USR de București, Allen Coliban senator USR de Brașov, Liviu Mălureanu consilier la Sectorul 3 București, Andrei Cosmin Marsuc politolog și membru la Sectorul 3, Mihai Goțiu senator USR de Cluj, Cătălin Drulă deputat USR de Timiș și membru în Comisia de transporturi, Radu Mihail senator USR de Diaspora, Ana Ciceală consilier la Municipiul București, Diana Mureșan președinte USR Sibiu, Tudor Benga deputat USR de Brașov, Cătălin Stan președinte USR Brăila, Ionuț Moșteanu deputat USR de Argeș, Dumitru Dobrev, Silvia Dincă senator de București, Ștefania Petre jurist și membru la Sectorul 2, Vlad Botoș europarlamentar al Alianței USR-PLUS, Elek Levente membru al USR Cluj, Cristian Alin Moș USR Timiș, Teodora Stoian jurist în cadrul partidului și subsemnatul validat în funcția de președinte al USR”, a anunțat Dan Barna, duminică, într-o conferință de presă la Timișoara, conform Mediafax.

Liderul USR a adăugat că aceasta este o echipă în care are încredere, iar Alianța USR-PLUS va reforma România.

„Este o echipă în care am foarte mare încredere, o echipă alături de care USR și Alianța USR-PLUS vor aduce în România acea însănătoșire despre care am spus. Vă aștept la ora 18.00, la mitingul pe care Alianța USR-PLUS îl va avea aici în Timișoara pentru a transmite mesajul nostru, mesajul de Românie care se schimbă și care redevine o țară în care tinerii vor să trăiască. (…) O Românie în care avem dreptul să fim fericiți. Nu peste cinci ani, nu peste 10 ani, pentru că mesajul principal pe care îl primim de la cetățeni este exact acesta – s-au săturat, au nevoie de schimbare, de o speranță și ea e reprezentată de Alianța USR-PLUS”, a mai spus Barna.

USR are șapte vicepreședinți după cum urmează: Iulian Bulai (222 voturi), Cristina Prună (219 voturi), Claudiu Năsui (218 voturi), Liviu Mălureanu (213 voturi), Stelian Ion (208 voturi), Nicolae Bogdănel Ștefănuță (208 voturi) și Cătălin Drulă (207 voturi), potrivit listei obținute de MEDIAFAX.

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de președinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Național al partidului de la Timișoara. Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate. Totodată, acesta a obținut 14 voturi „contra”, iar 25 de persoane s-au abținut.

foto: G4Media

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Viorel Cataramă, RECOMPENSĂ DE 100.000 EURO pentru găsirea și eliberarea Luizei și Alexandrei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viorel Cataramă, fost vicepreşedinte PNL şi actual preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, anunță duminică, pe pagina sa de Facebook, că oferă o recompensă de 100.000 de euro pentru găsirea și eliberarea Luizei și Alexandrei.

„Inca de la izbucnirea scandalului Caracal, am anuntat ca nu pot accepta varianta crimei, asa cum a fost prezentata de autoritati.
Nici pana azi, nu s-au prezentat dovezi, dincolo de orice indoiala, ca cele doua fete au fost ucise.
Institutiile statului ancheteaza si investigheaza cu precadere varianta crimei, fara a tine cont de opinia publica, din ce in ce mai convinsa ca suntem in fata unui caz de trafic de persoane.
De aceea, anunt pe aceasta cale ca ofer o recompensa de 100.000 Euro persoanei care va da informatii de natura sa conduca la gasirea si eliberarea Luizei sau Alexandrei.”, scrie Cataramă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: