Connect with us

Politica

PSD-iștii acuză: spitalul regional de la Constanța ar putea fi îngropat

Tatian Iorga

Publicat

la

Ieșirea PSD de la guvernare poate însemna și blocare unor proiecte lansate de oamenii lui Dăncilă. Social democrații constănțeni au declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că printre proiectele pe care noul Guvern de dreapta, compus cel mai probabil din liberali, se poate număra și cel privind construirea unui spital regional la Constanța. Senatorul de Constanța al PSD Nicolae Moga a declarat deși lucrurile sunt în linie dreaptă cu spitalul regional, este foarte posibil ca proiectul să fie îngropat de liberali.

„După cum se știe, pe circuit sunt incluse construirea a trei spitale regionale, la Cluj, Iași și Craiova. Ele au fost alese (de către Guvernul Cioloș, n.r.) prost și aleatoriu și, probabil, pe interese. S-a cerut un studiu de necesități medicale la nivel național, care a stabilit ca în cele trei locații să fie stabilite în cele trei locații amintite mai sus. La vremea respectivă am țipat spunând că nu poți să sari din schemă Constanța, care devine capitala de vară a României. Am avut susținere și s-au găsit fonduri, iar Guvernul PSD și Primăria Constanța s-a mișcat rapid în acest sens. Eu credeam că cel mai târziu la începutul anului viitor vor începe lucrările la noul spital. Eu stau și întreb, e vreun politician constănțean care să nu își dorească un spital regional la malul mării? Acum din opoziție e mult mai ușor să țipăm“, a afirmat Moga.

Amintim că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a purtat, anul trecut, mai multe discuții cu omologul turc, Fahrettin Koca, pentru demararea parteneriatului public-privat ce vizează construcția spitalului regional Constanța. Discuțiile au demarat în 15 octombrie 2018, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale, document care promovează încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar. Spitalul Regional Constanța va fi construit în baza unui acord între guvernul român și cel turc. Guvernul României va da bani Guvernului din Turcia pentru a construi unitatea spitalicească.

BOGDAN HUȚUCĂ: „GUVERNUL A FĂCUT CEEA CE OMOARĂ UN PROIECT ÎN ROMÂNIA: UN GRUP DE LUCRU“

În primăvara acestui an, președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă a declarat că sunt slabe speranțe ca actual Guvern să se apuce ce construcția unei noi unități spitalicești la Constanța.

„Am avut o discuție foarte serioasă cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Am purtat chiar și o corespondență, iar din discuție am tras concluzia că, din păcate, actuala guvernare nu este pregătită să înceapă construcția unui spital regional la Constanța în acest an. Asta dintr-un simplu motiv. Memorandumul aprobat de Guvern privind construcția spitalului regional de urgenţă Constanţa are o grămadă de hibe. Nu răspunde la câteva întrebări elementare: Ce se va întâmpla cu spitalul județean? Trebuie cumva ca spitalul regional să fie și clinic, să fie și universitar? Sunt o căruță de întrebări la care nu s-a găsit răspuns. În schimb, au făcut (cei din Guvern, n.r.) ceea ce omoară un proiect în România: un grup de lucru. Eu le-am cerut lucruri elementare. Am vrut să văd că s-au gândit într-un mod foarte coerent la niște întrebări extrem de simple: cum rezolvă situația numărului de paturi? Cum rezolvă situația disciplinelor? Cum rezolvă situația personalului? Care este proiecția în linii mari a spitalului regional? Azi când vorbesc nu s-au apucat de aceste subiecte“, a subliniat Huțucă în 15 martie.

 

Comments

comments

Politica

Președintele Klaus Iohannis: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Convoc pentru miercuri consultări cu partidele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus în această seară mandatul de prim-ministru desemnat şi că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier.

”Domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația, pe cât de simplă, pe atât de clară: regulamentul activităților din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe. Aceste 15 zile s-au epuizat. Această situație se datorează PSD, care a boicotat ședința de vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și e ultimul lucru pe care ni-l dorim, de aceea am acceptat.”, a declarat Klaus Iohannis.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Şerban Nicolae, candidatul PSD pentru şefia Senatului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PSD a stabilit care va fi candidatul partidului la șefia Sernatului. Senatorul PSD Florian Bodog a anunțat că Șerban Nicolae este propunerea PSD pentru președinția Senatului. El a câștigat bătălia internă cu 35 de voturi “pentru” în fața contracandidatului său Radu Oprea, care a obținut doar 26 de voturi, notează România TV, care citează Agerpres. Alegerile la grupul PSD s-au desfăşurat în două tururi de scrutin. În primul tur au candidat Şerban Nicolae, Titus Corlăţean şi Radu Ştefan Oprea, iar primii clasaţi pentru turul doi au fost Şerban Nicolae şi Radu Ştefan Oprea. Amintim că Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia Senatului la începutul lunii februarie după ce CCR a decis, pe 22 ianuarie, că alegerea sa este neconstituţională.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Paleologu: “Am avut 100% dreptate, avem nevoie de o nouă constituție, iar CCR trebuie desființată”. Ce spune despre Iohannis

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituțională a României admis, luni, 24 februarie a.c., sesizarea PSD în privința conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Theodor Paleologu, fost candidat din partea PMP la alegerile prezidețiale a postat pe contuă său de Facebook un mesaj tranșant prin care transmite că România are nevoie de o nouă constituție și se impune desființarea Curții Consituționale. De altfel, aceste principii, Paleologu le-a susținut amplu în campania electorală de la alegerile prezidențiale.

Iată mesajul:

“Recentele evoluții de pe scena politică dovedesc că am avut 100% dreptate: avem nevoie de o nouă constituție, iar CCR trebuie desființată. Din păcate, președintele își propune obiective prea mărunte și se încurcă în ițele micilor sale machiaverlîcuri.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: