Politica

PSD, lista scurtă pentru prezidențiale: Dragnea, Firea, Dăncilă

feb. 18, 2018 Mihaela Tîrpan

Social-democraţii au început să caute candidatul pentru alegerile prezidenţiale. Mulţi dintre ei cred că liderul partidului e persoana cea mai potrivită, aşa că ar vrea să-l convingă pe Liviu Dragnea să-şi anunţe candidatura la Cotroceni chiar la congresul din luna martie. Până acum, toţi candidaţii la prezidenţiale au condus partidul în momentul în care au intrat în cursa pentru fotoliul de preşedinte. Zilele acestea, Liviu Dragnea pare împins de colegii de partid să-şi asume rolul de candidat la prezidenţiale. I se cere liderului PSD să anunţe acest lucru cât mai repede, chiar la viitorul Congresul organizat la începutul lunii martie. Ideea nu îl încântă însă pe şeful PSD, scriu jurnaliștii de la Digi24.ro.

„Congresul ar trebui să stabilească şi prezidenţiabilul PSD?”, a fost întrebată de jurnaliști Gabriela Firea, vicepreședinte PSD. „Din punctul meu de vedere, da. Aceasta ar trebui să fie principala temă pentru că intrăm într-o logică de campanie, românii trebuie să-l cunoască pe candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Din punctul meu de vedere, cred că preşedintele partidului este persoana cea mai indicată, potrivită şi care trebuie să îşi preia acest rol cât se poate de serios”, a declarat primarul general al Capitalei citată de Digi24.ro.

„Se va stabili şi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale la acest Congres, că s-a discutat?”, a fost întrebat de presă, la rândul lui, președintele PSD Liviu Dragnea. „Nu, este mult prea devreme”, este de părere liderul social-democrat.

Sunt şi social-democraţi care vorbesc de mai mulţi candidaţi, care au format deja o listă scurtă a celor pe care îi preferă în competiția internă pentru a candida la fotoliul de la Cotroceni.

„O listă scurtă putem face. Putem face o listă scurtă de anul acesta, cu potenţiali pe care să-i avem în vedere: Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Viorica Dăncilă”, enumeră Robert Negoiță, primarul sectorului 3.

Pe de altă parte, senatorul Adrian Țuțuianu consideră că este prematur ca PSD să își desemneze candidatul pentru alegerile prezidențiale. De asemenea, președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău susține că “în mod normal şi în mod natural, cel care a candidat la preşedinţia României a fost preşedintele partidului.”

 

Comments

comments