Connect with us

Politica

PSD NU votează prelungirea STĂRII DE ALERTĂ în varianta Guvernului

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, după BNP al PSD de azi, că parlamentarii social-democrați nu vor vota prelungirea stării de alertă în varianta propusă de Guvernul Orban. În schimb, social democrații şi-ar dori o “stare intermediară” care sa asigure tranziția către normalitate. Ciolacu a punctat că deocamdată nu a primit niciun document de la Guvern cu privire la prelungirea stării de alertă, adăugând că “este nepermis din partea Guvernului ca înainte cu 4 zile să nu ai un dialog instituțional cu Parlamentul”.

“Nu-i intereseaza sanatatea oamenilor, nici nivelul lor de trai, ci doar vor sa se foloseasca de acest instrument ca sa fure cat mai mult. Gata cu jaful din bani publici. Gata cu bataia de joc la adresa bolnavilor. Spitalele trebuie redeschise. Prin urmare, PSD va vota cu totul altceva decat ce vrea guvernul. Spre deosebire de ei, noi suntem responsabili. Vom reglementa o stare intermediara care sa asigure tranzitia catre normalitate. O perioada limitata de timp care sa contina strict masuri pentru protejarea sanatatii oamenilor si nimic mai mult. Autoritatile trebuie sa dispuna punctual masuri de siguranta acolo sunt probleme”, ar fi zis Marcel Ciolacu.

Sursa: România TV

Comments

comments

Politica

Deputatul PRO România Mircea Titus Dobre: „Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Turismului Mircea Dobre, candidat PRO România pentru încă un mandat de deputat, propune o mai bună gestionare a situației evenimentelor religioase, pentru a nu se mai ajunge la situații precum cele de la pelerinajul de Sfântul Andrei.

„Nu este normal să se intre cu mascații în biserici și cu bocancii în spiritualitatea românilor. Foarte mulți constănțeni care au asistat la scenele din aceste zile, la pelerinajul de Sfântul Andrei, au perceput situația ca pe un război al autorităților și al guvernului împotriva lor. Pe de altă parte, cei nereligioși îi percep ca pe un pericol social, iar de aici se adâncește prăpastia între tabere, deși nu ar trebui să existe nici tabere în conflict, nici acest război. Dar pentru a restabili normalitatea, guvernul ar trebui măcar acum să aibă un plan pentru a gestiona situația. Oamenilor li se poate explica mult mai civilizat doar că trebuie să aibă grijă la păstrarea distanței și la câteva măsuri elementare, pentru a se putea păstra atât tradițiile strămoșești, cât și măsurile de protecție”, explică Mircea Dobre.

Candidatul PRO România mai spune că spiritualitatea și religiozitatea românilor trebuie să fie respectate, iar un astfel de război împotriva tradițiilor, obiceiurilor și evenimentelor religioase le-a amintit multora de începutul regimului comunist, iar o astfel de interpretare a situației poate stârni revolta unei părți importante a populației.

“Sunt răni încă deschise, pentru cei care au trăit și în dictatura comunistă, iar spiritualitatea a fost cea care i-a ținut pe români uniți. La fel ca în cazul închiderii piețelor, mulți nu au înțeles de ce este corect și sigur să meargă grupuri mari la cumpărături, în hipermarket/supermarket, dar nu se puteau crea condiții de siguranță la un pelerinaj, cu trasee prestabilite, păstrarea distanței între oameni și dezinfectare. Este clar că vorbim despre dublă măsură si discriminare. În speranța că totuși, măcar într-o zi de sărbătoare, vom fi mai buni și răbdători, urez tuturor multă sănătate și pace în suflet.

Mulți Ani Binecuvântați celor care își sărbătoresc ziua numelui”, mai spune Mircea Dobre.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adriana Câmpeanu, candidat PNL pentru Camera Deputaților: „E momentul să regândim legea sănătății, în favoarea pacientului”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Adriana Teodora Câmpeanu este o figură cunoscută în politica municipiului Constanța. Face parte din echipa PNL și este, astăzi, la al doilea mandat de consilier local. Un om dedicat, pertinent, care s-a făcut respectat între colegii săi prin implicare, seriozitate și muncă, astfel încât organizația de partid liberală a decis să-i ofere un loc pe listele de candidați ai PNL Constanța pentru Camera Deputaților.

Adriana Câmpeanu nu este doar consilier local ci este, de asemenea și un medic stomatolog cunoscut și apreciat. Este constănțeancă de o viață și spune că nu s-ar vedea trăind în altă parte niciodată.

În ceea ce privește activitatea pe care ar desfășura-o în Parlamentul României, Adriana Câmpeanu are un punct de vedere interesant. Spre deosebire de alți candidați, care pleacă la drum cu proiecte bine puse la punct, Adriana Câmpeanu consideră că mare parte din activitatea viitorului deputat trebuie să se desfășoare în baza sugestiilor primite de la alegători.

”Sunt constănțeancă, născută și crescută aici. Nu aș putea trăi în altă parte. Am copilărit pe Ferdinand, acum locuiesc pe Sarmisegetuza. Iubesc orașul ăsta, e parte din mine. Sunt împlinită familial, sunt căsătorită, am doi copii. Am făcut liceul la Ovidius iar apoi la Universitatea Ovidius am studiat pentru a deveni un bun medic stomatolog. Am chiar un master și un doctorat, în domeniu. Luate pe bune, nu așa cum s-a obișnuit lumea, în ultima vreme”, spune Adriana Câmpeanu.

Referitor la activitatea din Parlament, judecând după contextul prin care trecem, Adriana Câmpeanu consideră că punctul de plecare ar fi o regândire a legii sănătății.

”Vedem cu toții prin ce trecem. Mă refer la această pandemie care ne afectează pe toți. Cred că ar trebui să ne aplecăm asupra legii sănătății, care de 14 ani a primit doar anumite modificări și s-o regândim din temelii. Să găsim soluții, atât din punct de vedere al pacientului dar și din punctul de vedere al medicului, pentru a adapta această lege la nevoile vremurilor pe care le trăim.”, spune Adriana Câmpeanu.

Adriana Câmpeanu spune, de asemenea, că ar insista pentru o armonizare a formării profesionale a adulților, cu modul de lucru din acest domeniu al Uniunii Europene, pentru a eficientiza situația oamenilor care se califică profesional în anumite meserii, dorind să profeseze în afara României.

”Formarea profesională a adulților trebuie să fie un capitol din legea educației. Curicula și metodele de învățare trebuie să fie aceleași ca în Uniunea Europeană. Vrei să înveți un om să fie zidar, învață-l ca în Uniunea Europeană. Trebuie să existe aceeași curiculă. Nu-i dai unui om care vrea să se recalifice 1000 de ore de curs, când în Uniunea Europeană pentru aceeași meserie face 100 de ore. E absurd. Trebuie să existe o linie dreaptă, din punct de vedere al recalificării, pentru a ajuta muncitorul să se adapteze și să-și găsească de muncă rapid. Aici trebuie să intervină legiuitorul”, spune candidatul PNL pentru Camera Deputaților, Adriana Câmpeanu.

Un capitol important din activitatea viitorului deputat este, după cum a mărturisit, legat de problemele județului și municipiului Constanța, pe care dorește să le prezinte și de la nivelul de parlamentar, pentru a le putea găsi soluții.

Adriana Câmpeanu spune că marele regret este că până în acest moment, autoritățile locale din Constanța nu au reușit să demareze construcția unui spital regional, atât de necesar în acest județ.

”Mă uit la autoritățile din Cluj care au apelat direct către Bruxelles și au reușit să obțină fonduri direct de acolo, pentru un spital regional. Deci se poate evita orice blocaj, dacă știi cum să-ți faci treaba. Dar am toată convingerea că acum, cu noii parlamentari, lucrurile se vor schimba în bine și vom avea spitalul regional pe care-l merităm. Eu una, mă voi bate pentru acest proiect”, conchide Adriana Câmpeanu.

Dacă v-au convins proiectele interlocutorului nostru, o găsiți pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a PNL Constanța, la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Tot ce trebuie să faceți este să sprijiniți aceste proiecte printr-un vot, pentru Adriana Câmpeanu și pentru PNL.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200025

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stroe Felix, candidat PSD la Senatul României: „Avem programe pentru creșterea calității vieții vârstnicilor”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Felix Stroe deschide lista de candidaţi pentru Senat a PSD Constanţa la alegerile parlamentare. Este președintele organizației județene a PSD, fost ministru al Transporturilor în guvernul Tudose și fost director general al RAJA SA.

Reporter – Domnule Felix Stroe, într-un interviu anterior ați abordat problema atragerii fondurilor europene. Partidul Social Democrat este însă perceput – dincolo de măsurile economice, unele de-a dreptul liberale! – ca unul preocupat de protecția socială, a categoriilor defavorizate, bătrânilor, pensionarilor, copiilor…

Stroe Felix: – Este adevărat. Programul de Guvernare propus de PSD pentru perioada 2021-2024 (în eventualitatea că vom participa la actul de guvernare) prevede un capitol important, de incluziune socială, pentru siguranța unui trai mai bun. Mai concret, vom construi 150 de noi centre sociale pentru cei mai defavorizați români: 50 de centre de zi pentru copiii și adolescenții cu tulburări de comportament, cu subvenționarea serviciilor de terapie și consiliere psihologică și masă; 50 de centre de îngrijire de zi specializate pentru copiii cu dizabilități cu subvenționarea serviciilor de reabilitare; 50 de centre de servicii sociale pentru persoane fără adăpost. În plus, propunem constituirea a 100 echipe mobile integrate pentru servicii acordate persoanelor cu dizabilităti, pentru creșterea incluziunii sociale.

Reporter  – Pentru persoanele vârstnice, ce proiecte aveți?

Stroe Felix – Avem programe pentru creșterea calității vieții vârstnicilor, inclusiv a celor rămași singuri. Lor li se cere votul de toți, dar puțini se gândesc la ei… Vom aloca 2.000 lei/lună/persoană pentru cazarea în locuințe, cămine, pensiuni pentru bătrâni administrate privat, din 2021. Începând cu 2022 această sumă se va indexa cu indicele de inflație. În primul an se vor acorda aceste sume pentru 50.000 de locuri de cazare. Apoi, acest număr va crește cu câte 50.000 anual până la 200.000. Cazarea se va face în cameră/locuință cu confort ridicat, stabilit prin lege (maximum 2 persoane în cameră/locuință). Pentru pensionarii cu handicap și cei trecuți de 75 ani, suma va fi majorată cu 50%.

 Reporter  – Partidul Social Democrat a promovat până acum cel mai bine, vizibil, egalitatea de șanse…

Stroe Felix  – Suntem pentru îmbunătățirea structurii ocupaționale și de continuare a traseului început în guvernările PSD, spre o remunerare egală a femeilor cu bărbații  și participarea la procesul de decizie. Pentru creșterea numărului femeilor împuternicite economic și politic în administrația centrală și locală. Ne gândim și la continuarea Programului Național pentru Combaterea Violenței Împotriva Femeilor și a Violenței Domestice, inițiat de Partidul Social Democrat. Autoritățile locale trebuie să primească sprijin financiar pentru a susține Rețeaua de Locuințe Protejate pentru Victimele Violenței Domestice (câte o locuință protejată cu 6 locuri pentru fiecare municipiu).

Și pentru vorbim de abuzuri, nu numai în cazul femeilor, am prevăzut modificarea Codului Muncii, în sensul prevenirii abuzurilor asupra angajatului prin practica orelor suplimentare neplătite. Este necesară și clarificarea legislației în privința tele-muncii și a muncii de la domiciliu, prin dialog cu patronatele și sindicatele, pentru introducerea dreptul la deconectare și adaptarea legislației privind dialogul social la noile realități provocate de pandemia COVID. Sprijin și empatie în protejarea categoriilor vulnerabile (persoane cu boli cronice, vârstnici) și NU excludere ori marginalizare. Sprijin pentru comunități în programele dedicate protejării categoriilor vulnerabile.

Este vitală și îmbunătățirea stării de sănătate a femeii și copilului. Obiectiv strategic – protejarea sănătății femeilor și îmbunătățirea indicatorilor demografici, protejarea sănătății femeii de la naștere la vârsta a treia, siguranța mamei și copilului prin acces la centrele medicale comunitare și ambulatoriile de specialitate.

Partidul Social Democrat este într-adevăr și partidul categoriilor defavorizate, al oamenilor care muncesc și trudesc din greu pentru veniturile familiile lor.

 Reporter – Vă mulțumim.

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: