Connect with us

Politica

PSD NU votează prelungirea STĂRII DE ALERTĂ în varianta Guvernului

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, după BNP al PSD de azi, că parlamentarii social-democrați nu vor vota prelungirea stării de alertă în varianta propusă de Guvernul Orban. În schimb, social democrații şi-ar dori o “stare intermediară” care sa asigure tranziția către normalitate. Ciolacu a punctat că deocamdată nu a primit niciun document de la Guvern cu privire la prelungirea stării de alertă, adăugând că “este nepermis din partea Guvernului ca înainte cu 4 zile să nu ai un dialog instituțional cu Parlamentul”.

“Nu-i intereseaza sanatatea oamenilor, nici nivelul lor de trai, ci doar vor sa se foloseasca de acest instrument ca sa fure cat mai mult. Gata cu jaful din bani publici. Gata cu bataia de joc la adresa bolnavilor. Spitalele trebuie redeschise. Prin urmare, PSD va vota cu totul altceva decat ce vrea guvernul. Spre deosebire de ei, noi suntem responsabili. Vom reglementa o stare intermediara care sa asigure tranzitia catre normalitate. O perioada limitata de timp care sa contina strict masuri pentru protejarea sanatatii oamenilor si nimic mai mult. Autoritatile trebuie sa dispuna punctual masuri de siguranta acolo sunt probleme”, ar fi zis Marcel Ciolacu.

Sursa: România TV

Comments

comments

Politica

Congresul USR – Fuziunea cu PLUS a fost aprobată

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS, anunță Dan Barna.

„Împreună suntem și mai hotârâți să luptăm pentru idelurile și principiile noastre. În urmă cu puțin timp Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS. Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianță, unirea este un pas firesc. Este ceea ce și-au dorit membrii noștri, este ceea ce ne-a cerut electoratul”, anunță acesta pe pagina sa de socializare.

Potrivit acestuia, împreună cele două formațiuni sunt și mai hotârâte să lupte pentru idelurile și principiile lor, iar voința de a schimba România în bine este începând de sâmbătă „și mai puternică”.

„Vechile partide au avut timp de 30 de ani șansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generației noastre să decidă cum va arăta această țară”, a adăugat liderul USR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Trădat de PSD pentru șefia CJ, Țuțuianu trimite mesaje online: “Un scenariu nepotrivit manierelor social-democrate”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După ce a fost trădat de colegii de partid și scos din prima linie pentru șefia Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu își anunță… independența și intenția de a candida pentru o altă funcție importantă în județul Constanța, respectiv cea de primar al municipiului reședință de județ.

Într-o postare pe Facebook, Țuțuianu a scris că activitatea de la Consiliul Județean Constanța a avut la bază un singur scop, aceea de a ajuta la crearea unei vieți mai bune pentru locuitorii județului Constanța. Mai mult, în postarea din mediul online, actualul șef al administrației județene vorbește despre proiectele pe care le-a inițiat și promovat, dar și despre ce își propune să facă.

Iată postarea completă:

Dragi constănțeni,

Am fost patru ani în slujba dumneavoastră și tot ceea ce am făcut în această perioadă a avut la bază un singur scop, o viață mai bună pentru noi toți și familiile noastre.

Am reușit, prin proiectele inițiate și implementate de echipa neobosită pe care am condus-o, să schimbăm în bine județul Constanța.

De la infrastructură rutieră la educație, de la sănătate la cultură am oferit certitudini și am construit speranța într-un prezent și viitor binemeritat de fiecare dintre dumneavoastră.

Sute de kilometri de drumuri județene, școli și grădinițe renovate, terenuri de sport, dotări de ultimă generație din secțiile spitalului județean Constanța sunt tot atâtea promisiuni împlinite, lângă care așez proiectele mele de suflet, datorie sfântă pentru un român adevărat, restaurarea patrimoniului cultural al județului, între care amintesc cu mândrie Cetățile Capidava, Histria și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Multe proiecte trebuie continuate, altele, precum spitalul de Pediatrie Constanța, trebuie implementate cu aceeași implicare și dedicare.

Am considerat că se impune să îmi asum aceste răspunderi până la capăt într-un nou mandat dedicat constănțenilor județului nostru.

În acest sens m-am pregătit să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța cu tot ce implică o competiție electorală.

Interese mai presus de cele ale cetățenilor au condus la situația bizară în care trebuie să vă anunț că nu voi mai candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Hotărârea de a nu mai candida nu-mi aparține, decizia fiind luată de reprezentanți ai Organizației Județene PSD Constanța, din rațiuni numai de ei știute.

Respect deciziile partidului din care fac parte de 20 ani, asta neînsemnând că le aprob sau le accept ca atare, așa cum nu pot fi de acord cu afirmația ”Candidatura lui Horia a fost respinsă”, pentru simplul fapt că eu nu mi-am depus nicio candidatură, prin deducție logică, colegii mei nu au avut ce respinge.

Voi continua să muncesc cu aceeași dăruire până la încheierea acestui mandat, dar nu mă voi opri aici pentru că există viață și dincolo de acest episod politic.

Acest scenariu nepotrivit manierelor social-democrate, pus la cale de oamenii care mă asigurau de susținerea și colegialitatea lor, m-a făcut mai puternic și mă determină să reevaluez parcursul meu personal.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mihai Lupu vrea să îl dea afară pe Felix Stroe de la RAJA

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a lansat un atac dur la adresa PSD Constanța, după ce formațiunea social democrată a făcut rocada între Horia Țuțuianu și Felix Stroe pentru președinția CJC. Lupu a declarat că „lupta din interiorul PSD este doar despre jocuri din culise, despre putere, nici pe departe despre programe sau platforme de guvernare locală.“

„Clanurile din PSD au tranșat cadavrul. Țin să subliniez câteva lucruri extrem de importante pentru locuitorii județului Constanța:

  1. Din prima mea zi în calitate de președinte al Consiliului Județean, voi schimba din funcții publice toți directorii CJ care nu fac performanță, care au probleme de integritate și care sunt reprezentanți ai sistemului corupt al PSD și nu numai.
  2. În capul listei se află Felix Stroe, căruia chiar de azi îi spun că voi analiza, încă din prima zi, activitatea sa, astfel încât să fie eliberat din funcție cu celeritate.
  3. Eliberăm tot ce înseamnă funcție publică ocupată de către PSD-iști, de cumetri, amante și secretare. Este timpul ca oamenii profesioniști să arate ce pot și ce știu!

Aceste 3 puncte sunt angajamente clare, pe care astăzi, în mod oficial, le fac cunoscute constănțenilor. Este timpul ca administrația să facă administrație, politicienii să facă politică, iar relațiile de familie să se desfășoare în spațiul privat. De când este #BogdanHuțucă președinte al filialei PNL Constanța, a trasat o linie clară de război cu PSD, iar în aceste alegeri, vom face tot ce ne stă în putere ca să construim un parteneriat pe termen lung cu fiecare locuitor din județul Constanța, astfel încât să punem capăt acestui dezastru administrativ din Constanța, numit PSD. Fiecare membru al filialei noastre știe bine că victoria, în aceste alegeri, va fi împotriva rămășițelor unui sistem corupt, blazat, fără viitor, numit PSD. PNL merge pe un singur drum: Constanța, înainte de toate, pentru că ne pasă și mai ales pentru că suntem motivați de ideea că se poate mai mult și mai bine pentru fiecare locuitor!

Citește și:

Surse: Felix Stroe, ales cu unanimitate candidatul PSD la președinția CJ Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: