Connect with us

Politica

PSD, UDMR și AUR au votat împotriva eliminării pensiilor speciale ale aleșilor locali. PNL s-a abținut

Published

on

Comisia de Muncă din Senat a respins, astăzi, iniţiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale aleşilor locali. Senatorii USR au fost singurii care au votat în favoarea eliminării pensiilor speciale ale aleşilor locali, în timp ce senatorii PSD, UDMR şi AUR au votat împotrivă, iar senatorii PNL prezenţi s-au abţinut.

Pentru respingerea legii de eliminare pensii speciale s-au înregistrat

5 voturi „pentru“ PSD + 1 vot AUR + 1 vot UDMR.

4 împotriva respingerii (USR).

2 abțineri (PNL).

Potrivit art. 210 din OUG 57/2019, se acordă o pensie specială persoanelor care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean sau vicepreşedinte al consiliului judeţean. Prevederea trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar a fost prorogată de mai multe ori. Propunerea legislativă va fi dezbătută de plenul Senatului, for decizional în acest caz.

„Estimările spun că pensiile speciale ale aleșilor locali ne vor costa, anual, 600 de milioane de lei. În același timp, în aceeași țară, peste 1 milion de români trăiesc din pensii mici și foarte mici. Guvernul ar putea crește imediat pensiile mici dacă ar renunța la pensiile speciale. Nu ne vom opri până nu vor fi eliminate.“, spun cei de la USR.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta