Connect with us

Politica

PSD vrea la guvernare. Cu o condiție: premier din rândul social-democraților

Published

on

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că social-democraţii vor intra la guvernare doar dacă vor avea propriul premier şi că săptămâna viitoare, la reuniunea grupurilor parlamentare, se va discuta despre posibilitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă PSD va susţine un guvern minoritar, în eventualitatea în care se va ajunge în această situaţie după congresele din septembrie ale partidelor din arcul guvernamental, Suciu a spus că această variantă nu este luată în considerare.

“Partidul Social Democrat va intra la guvernare cu premier din rândurile sale, orice altă variantă nu poate fi luată în considerare. Ne-am ars o dată şi s-a ars o dată toată ţara, că l-am susţinut pe Ludovic Orban în plină pandemie. A doua oară nu se va întâmpla acest lucru. Cum să susţinem un guvern cu Ralucuţa Turcan, cu Cîţu, cu Vîlceanu, cu Doamne iartă-mă ce au ăştia acolo? Nicio şansă, nu se va mai întâmpla acest lucru. Varianta PSD este: participăm la guvernare cu premier PSD, punct”, a spus deputatul PSD.

Daniel Suciu a adăugat că social-democraţii vor discuta despre oportunitatea depunerii unei moţiuni de cenzură, odată cu reluarea activităţii parlamentare, în cursul săptămânii viitoare.

“La începutul săptămânii viitoare, vom avea reuniunea grupurilor parlamentare, cu Biroul Permanent Naţional şi cu toţi preşedinţii, şi vom lua în discuţie toate variantele pe care le avem, mai ales că începe şi sesiunea parlamentară, să vedem, depunem moţiune de cenzură, îi mai aşteptăm să se îngroape de tot cu congresele lor. Dacă mă întrebaţi pe mine, este o părere pur personală, acest guvern nu ar trebui să stea nici măcar un minut la Palatul Victoria, nu doar pentru că este Cîţu un infractor şi un penal internaţional, nu pentru că Orban, înaintea lui, – tot liberalii spun – a condus şedinţele de guvern cu ţuică (…). Performanţele lor economice şi care se văd în nivelul de trai sunt catastrofale”, a afirmat deputatul bistriţean. (sursa: stiripesurse.ro)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!