Connect with us

Actual

Punctele de prim-ajutor au fost extrem de utile, ieri! Rămân deschise în continuare!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În urma atenționării meteorologice primite de la Centrul Meteorologic Regional  Dobrogea de cod portocaliu – caniculă și disconfort termic accentuat, ce a fost instituit pentru perioada 30.06-01.07.2017, pentru prevenirea și limitarea efectelor temperaturilor extreme înregistrate, Primăria municipiului Constanța a amenajat 12 puncte de prim-ajutor medical. Având în vedere temperaturile ridicate ce au fost înregistrate la Constanța, Serviciul Inspectorat Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa a asigurat fiecare punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care asigură asistenţa medicală de urgenţă între orele 11:00 și 18:00. Spațiile în care sunt amenajate puncte de prim-ajutor sunt dotate cu filtre de apă și aparate de băuturi calde (ceai și cafea). În plus, în cele două zile de caniculă s-au luat măsuri de stropire a carosabilului pe bulevarde și străzi principale, iar fântânile arteziene din oraș au fost pornite în vederea diminuării disconfortului termic. Chiar dacă începând de astăzi a fost ridicat codul portocaliu de caniculă, temperaturile se vor încadra între 25 și 28 grade Celsius, iar indicele de confort termic temperatură – umezeală nu va mai depăși 80 de unități, Primăria Constanța va menține măsurile pentru diminuarea disconfortului termic, iar punctele de prim-ajutor care vor funcționa și în continuare în următoarele spații: 1. Club pensionari, zona Delfinariu, strada Zorelelor nr. 69 bis; 2. Club pensionari zona Eden, strada Soveja, nr. 77, bl. 35B;

  1. Club pentru pensionari zona Far, strada Aurora nr. 2, bloc PF1; 4. Club pentru persoane cu handicap zona Tomis III , piața veche; 5. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul din Tomis II; 6. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Casa de Cultură; 7. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în zona Poarta 6, strada Brizei; 8. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în Parcul Tăbăcărie – Țara piticilor; 9. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în piațeta Badea Cârțan; 10. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în zona CET, aleea Albatrosului; 11. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Gară; 12. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul Teatrului de Stat. În cursul zilei de ieri, la punctele de prim ajutor amenajate de municipalitate s-au efectuat verificări ale tensiunii arteriale, măsurare a glicemiei pentru aproximativ 250 de persoane. Pentru prevenirea incidentelor cauzate de temperaturile ridicate, rugăm cetăţenii să evite în continuare expunerile la soare, în special în intervalul 11:00 – 17:00. În cazul deplasărilor se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare), iar îmbrăcăminea trebuie să fie adecvată – haine largi, deschise la culoare. În perioada verii se recomandă consumul cât mai mare de lichide, dar evitarea cu desăvârșire a băuturilor alcoolice și consumul moderat de cafea, care pot duce la deshidratarea organismului. Totodată, specialiștii recomandă dușurile cu apă rece, consumul de fructe și legume și mai puțin grăsimi animale și vegetale. Orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon 0241/55.00.55 și 0241/48.81.66.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

A fost cutremur în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

In cursul acestei seri, la ora 20:37, a avut loc un cutremur în Marea Neagră, la adâncimea de 3 km.

Mișcarea tectonică a avut intensitatea de 2,2 grade pe scara Richter și s-a produs în apropierea urmatoarelor orașe: Năvodari (46km), Constanța (47km), Ovidiu (52km), Techirghiol (56km), Babadag (62km).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie RAJA în orașul Cernavodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită  la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 150 mm, din zona Dobroport, din orașul Cernavodă, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 18 octombrie 2018, în intervalul orar 14,30 – 16,30.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din cartierul Columbia.

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, transmite conducerea Regiei de apă prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Iată cum își petrec serile unii tineri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, la dispeceratul Direcției Poliției Locale Constanța s-a primit un apel prin care se făcea referire la faptul că, pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, în zona unui magazin comercial, un grup de aproximativ 15 persoane consumau băuturi alcoolice, tulburau ordinea și liniștea publică prin țipete, larmă, schimb de replici, prin folosirea de expresii vulgare și a unui limbaj licențios.

La fața locului au fost direcționate 3 echipaje de poliție locală, care au efectuat verificări și au constatat că aspectele semnalate de petent se confirmă.

Polițiștii locali au procedat la legitimarea persoanelor depistate la fața locului și au efectuat un control corporal sumar. Asupra a doi bărbați au fost găsite două piese din metal tip box, concepute să acopere articulațiile degetelor când acestea sunt strânse sub formă de pumn, iar asupra altui bărbat s-a găsit un baston telescopic metalic, de aproximativ 80 cm.

”Menționăm că la fața locului a fost găsit abandonat un cuțit metalic, tip fluture, având dimensiunea totală de 22 cm în pozitia deschis, al cărui posesor a fost identificat ulterior.”, a precizat Biroul de presă al Poliției Locale. 

În acest caz au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2750 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar în conformitate cu prevederile art.5, alin.3 din O.G nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor s-a dispus măsura complementară de confiscare a bunurilor menționate anterior.

Ca urmare a intervenției efectuate de către polițiștii locali manifestarea publică nelegală a încetat, iar zona a fost eliberată.

”Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale solicităm în continuare cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă.
Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora.
Activități similare se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat.”, a completat Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: