Conecteaza-te cu noi

Societate

Purtarea măştii în timpul orelor de sport ar putea fi eliminată. Ce spune ministrul Educației

Published

on

Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, că vrea să fie eliminată purtarea obligatorie a măştii în timpul orelor de educaţie fizică. Ministrul Educaţiei a precizat că vrea ca România să urmeze exemplul din Luxemburg, unde “portul măştii este obligatoriu de la vestiar până la locul în care se derulează ora, nu şi în timpul orei de educaţie fizică”.

Cîmpeanu a precizat că este posibil ca în curând purtarea măştii în timpul orelor de sport să fie eliminată. Ministrul Educaţiei a adus în discuţie practicile altor state europene care nu solicită purtarea obligatorie a măştii de protecţie în timpul desfăşurării orelor de educaţie fizică.

„În această dimineaţă am cerut o situaţie cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică. Belgia nu solicită. Bulgaria nu solicită. Estonia nu solicită. Finlanda nu solicită. Suedia nu solicită. Franţa, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spaţii exterioare. Luxemburg solicită purtarea măştii de la vestiar până la locul în care se derulează activităţile fizice şi mai apoi după încheirea orei de sport. Portul măştii este obligatoriu de la locul în care s-au desfăşurat activităţile fizice la vestiar”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a spus că în Europa există o singură regiune dintr-o ţară în care purtarea măştii este obligatorie la ora de sport.

„Am găsit un singur exemplu în Europa într-o regiune din Italia, în regiune Veneto, în care se solicită purtarea măştilor în timpul orelor de educaţie fizică şi acolo decizia este în curs de actualizare. Informare este venită de la Bruxelles şi este oficială”, a explicat Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educaţiei a menţionat că va propune Ministerului Sănătăţii modificarea ordinului comun, în aşa fel încât în şcolile din România să fie adoptat modelul din Luxemburg.

Advertisement

„Va face obiectul discuţiilor cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei susţinând această regulă, precum în Luxemburg. Portul măştii este obligatoriu de la vestiar până la locul în care se derulează ora, nu şi în timpul orei de educaţie fizică. Vom avea şi puncte de vedere medicale. Cei cu specialitatea în medicină sportivă sunt în măsură să ne aducă argumente pentru a luat decizia corectă de a modifica ordinul comun”, a conchis Sorin Cîmpeanu.

În contextul redeschiderii şcolilor, Ministerul Educaţiei a anunţat că elevii care participă la cursuri în scenariul verde vor purta masca de protecţie inclusiv la orele de educaţie fizică, el explicând că aceasta este una dintre cerinţele specialiştilor din domeniul sanitar. (sursa: România TV)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions