Conecteaza-te cu noi

Societate

RAEDPP, controale la imobilele din fondul locativ de stat

Published

on

În ultimele luni, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța a întreprins controale la imobilele din fondul locativ de stat cu destinația de locuință, pe care le are în administrare. În urma verificărilor, s-a constatat că în aproximativ 30 de situații locatarii nu au respectat prevederile contractuale.

Potrivit obligațiilor contractuale, chiriașii pot modifica sau pot aduce îmbunătățiri imobilelor numai cu acordul scris și în condițiile stabilite de RAEDPP. Nerespectând această clauză, o parte din chiriașii Regiei au realizat intervenții asupra elementelor de rezistență ale clădirilor, compartimentării interioare, cât și la fațade, fără a avea acordul RAEDPP Constanța.

„Au existat cazuri în care, prin modificarea golurilor de geam, chiriașii au intervenit la fațada imobilului. În alte situații au înlăturat elemente de rezistență, fapt ce poate periclita integritatea structurală a clădirii. Totodată, am remarcat că unii din ei au construit extinderi și anexe fără a avea acordul nostru și fără o autorizație de construcție”, a precizat directorul general al RAEDPP, domnul Florin Gheorghe.

Un alt fapt sesizat în urma controalelor demarate de RAEDPP a fost întreținerea defectuoasă a unor spații de locuit, când beneficiari ai contractelor de închiriere au pricinuit însemnate stricăciuni.

După caz, o parte din persoanele vizate au fost anunțate că li se vor rezilia contractele, iar RAEDPP Constanța va proceda la întocmirea documentațiilor în vederea formulării de acțiuni în instanțele de judecată, având ca obiect evacuarea din imobile, celorlalte aducându-li-se la cunoștință că, pentru a se prelungi contractele de închiriere, trebuie să aducă spațiile în condiții bune de exploatare.

Advertisement

Precizăm faptul că RAEDPP are dreptul să verifice modul în care locatarii respectă obligațiile asumate prin contract cu privire la folosirea și întreținerea locuințelor, chiriașii având obligația de a permite accesul reprezentanților Regiei pentru a efectua verificări. (comunicat de presă RAEDPP)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions