Connect with us

Actual

RAJA oprește apa în orașul Murfatlar

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Pentru remedierea unei avarii la conducta de alimentare cu apă potabilă cu diametrul de 400 mm din incinta Stațiunii Experimentale Viticole din Murfatlar, SC RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 08 decembrie 2017, în intervalul orar 09,00 – 17,00. Sunt afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din orașul Murfatlar.
“Ne cerem scuze față de abonații afectați și îi asigurăm că echipele de intervenție care execută lucrările de reparații vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, transmit reprezentanții Regiei de Apă prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Actual

Boala mâinilor murdare! Numărul infecţiilor cu hepatită A a explodat în Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Numărul infecţiilor cu hepatită virală A a explodat în Constanța. Numai în ultimele luni peste 200 de persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu acest diagnostic. Și mai ingrijorător este faptul că cei mai mulți dintre pacienți sunt copii. Specialiștii spun că îmbolnăvirea cu virusul hepatitei A este cauzată, mai ales, de lipsa igienei și dacă am respecta cele mai elementare noțiuni de igienă s-ar reduce simțitor aceste cazuri.

Alți factori favorizanți sunt:

  • contactul direct cu persoana infectată
  • folosirea de obiecte contaminate (veselă, pahare etc)
  • apa/alimente contaminate
  • WC-uri publice nedezinfectate corespunzător
  • înotul în bazine insuficient clorinate

Îmbolnăvirea ar putea fi evitată prin spălarea pe mâini cu apă și săpun ori de câte ori este nevoie, vaccinare dupa consult la medicul de familie și la recomandarea acestuia, folosirea de obiecte de igienă personală sau de unică folosință, consumul de apă numai din surse autorizate sau depozitarea gunoiului în locuri special amenajate.

În majoritatea cazurilor, boala se vindecă în totalitate fără a exista leziuni hepatice de lunga durată. Exista însă și situații, din fericire foarte rare, când hepatita A poate evolua cu insuficiență hepatică și deces, la persoanele în vârstă sau în cazul coexistenței altor afecțiuni hepatice (de exemplu hepatita B sau C).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Update) Patronul restaurantului Beirut nu este de găsit. Are de efectuat 8 ani de închisoare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, patronul restaurantului Beirut, George Karam, a fost condamnat definitiv la 8 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare.  În mod normal, el ar fi trebuit să se prezinte în fața autorităților din Constanța pentru a fi condus la penitenciarul de la Poarta Albă, în vederea ispășirii pedepsei. Dar nu s-a prezentat.

Autoritățile au constatat că bărbatul are telefoanele închise și nu este de găsit.

Comandantul IPJ Constanța, Constantin Dancu a precizat pentru Ordinea.ro că George Karam este dispărut . ”Este căutat la toate adresele pe  care le are în județul Constanța. Deocamdată este dispărut și va fi dat în urmărire națională”.

Reamintim că, în anul 2014, în urma unui teribil incendiu 3 tinere angajate în club, (Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițeanu – dansatoare – și solista vocală Nicoleta Cengher) și-au pierdut viața.

Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, pe 5.08.2015, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el, în fața magistraților au ajuns și SC Middle East Parteners SRL, Constantin Pavel, SC Tinel Cristi SRL, Dumitru Jurca, Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentina Gica Coroianu, Mihaela Zdru și Florin Iordache.

Update: În urmă cu puțină vreme, Compartimentul de Relații Publice al I.P.J. Constanța a comunicat următoarele:

La această oră este dat în urmărire numitul GEORGE KARAM, dat fiind faptul că în seara de 19 noiembrie a.c., s-a primit, din partea instanței, mandatul de executare a pedepsei de 8 ani de închisoare, pe numele acestuia.

Imediat după primirea mandatului, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ovidiu au demarat activitățile de căutare la adresa de domiciliu de pe raza orașului Ovidiu, dar și pe raza municipiului Constanța.

Precizăm faptul că sus numitul se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar și avea interdicție de a părăsi țara, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierei.

La acest moment, bărbatul este căutat de polițiști în vederea depistării și punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

Se fac toate demersurile și eforturile pentru identificarea acestuia, fiind verificate toate pistele și informațiile care i-ar putea ajuta pe polițiști pentru găsirea bărbatului.

Patronul restaurantului Beirut, unde au murit 3 tinere, condamnat la 8 ani de închisoare!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

7 saci cu pește, găsiți într-o căruță în zona localității Dervent

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit un bărbat care transporta cu o căruță aproximativ 200 de kilograme de pește, fără documente legale.

În data de 19.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au oprit în zona Dervent, judeţul Constanța, un atelaj hipo, în care se afla cetățeanul român P.M., în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra atelajului hipo, polițiștii de frontieră au descoperit șapte saci, în care se afla cantitatea de 195 kilograme de peşte, specia fitofag, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: