Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Ranfluarea navei Queen Hind, în atenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Published

on

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat, astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, pentru a dezbate două teme importante. Prefectul George Niculescu a punctat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în primul rând, a luat cunoștință de sesizările operatorilor economici din Portul Midia, nemulțumiți de faptul că operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind îngreunează mult manevrele comerciale din port.

„ANR a luat decizia de a relua manevrele portuare în intervale orare bine stabilite in colaborare cu societatea câștigătoare a licitației de ranfluare, cu respectarea strictă a condițiilor de siguranță impuse in funcție de situația existentă.“, a spus Niculescu.

Prefectul a mai punctat că al doilea subiect pe ordinea de zi a fost surparea malului Canalului Dunăre – Marea Neagră.

„Autoritățile locale din Cumpăna au solicitat ajutor de urgență pentru consolidare, dat fiind faptul că există un pericol real pentru locuitorii din zonă. În acest sens, voi trimite săptămâna viitoare o solicitare de sprijin în vederea identificării surselor de finanțare către Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării si către Ministerul de Finanțe.“, a conchis prefectul Constanței.

Update: Este foarte important de precizat că, în cursul zilei de azi, la  ora 12.52, adică înaintea acestei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, patronul companiei GSP, care se ocupă de ranfluarea epavei navei Queen Hind din portul Midia, Gabriel Comănescu, a transmis prefectului următorul mesaj:

”Dle Prefect, vă rugăm să ne sprijiniți ca toate instituțiile implicate cu atribuții portuare să colaboreze și să securizăm zona de operare.   Nu dorim să se repete ce s-a întâmplat sâmbătă, când nava cargo împreună cu remorcherele Șantierului au operat,  intenționat sau nu, cauzând ruperea cablurilor și sistarea operațiunii de ranfluare.  Asta în condițiile în care Căpitănia Midia a fost clar implicată și nu au oprit operațiunea Șantierului.  Dacă există dubii asupra a ceea ce vă spun că s-a întâmplat, vă stau la dispoziție cu monitorizarea video de sâmbătă.  Mulțumesc anticipat dumneavoastră și șefiilor de instituții ANR și APMC.”, a precizat Gabriel Comănescu.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions