Connect with us

Actual

Ranfluarea navei Queen Hind, în atenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Publicat

la

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat, astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, pentru a dezbate două teme importante. Prefectul George Niculescu a punctat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în primul rând, a luat cunoștință de sesizările operatorilor economici din Portul Midia, nemulțumiți de faptul că operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind îngreunează mult manevrele comerciale din port.

„ANR a luat decizia de a relua manevrele portuare în intervale orare bine stabilite in colaborare cu societatea câștigătoare a licitației de ranfluare, cu respectarea strictă a condițiilor de siguranță impuse in funcție de situația existentă.“, a spus Niculescu.

Prefectul a mai punctat că al doilea subiect pe ordinea de zi a fost surparea malului Canalului Dunăre – Marea Neagră.

„Autoritățile locale din Cumpăna au solicitat ajutor de urgență pentru consolidare, dat fiind faptul că există un pericol real pentru locuitorii din zonă. În acest sens, voi trimite săptămâna viitoare o solicitare de sprijin în vederea identificării surselor de finanțare către Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării si către Ministerul de Finanțe.“, a conchis prefectul Constanței.

Update: Este foarte important de precizat că, în cursul zilei de azi, la  ora 12.52, adică înaintea acestei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, patronul companiei GSP, care se ocupă de ranfluarea epavei navei Queen Hind din portul Midia, Gabriel Comănescu, a transmis prefectului următorul mesaj:

”Dle Prefect, vă rugăm să ne sprijiniți ca toate instituțiile implicate cu atribuții portuare să colaboreze și să securizăm zona de operare.   Nu dorim să se repete ce s-a întâmplat sâmbătă, când nava cargo împreună cu remorcherele Șantierului au operat,  intenționat sau nu, cauzând ruperea cablurilor și sistarea operațiunii de ranfluare.  Asta în condițiile în care Căpitănia Midia a fost clar implicată și nu au oprit operațiunea Șantierului.  Dacă există dubii asupra a ceea ce vă spun că s-a întâmplat, vă stau la dispoziție cu monitorizarea video de sâmbătă.  Mulțumesc anticipat dumneavoastră și șefiilor de instituții ANR și APMC.”, a precizat Gabriel Comănescu.

 

Comments

comments

Actual

Persoană călcată de combină, în județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 1 iulie, în urmă cu puțină vreme, în județul Constanța a avut loc un grav accident. La ieșirea din localitatea Țepeș Vodă spre Siliștea o combină a călcat o persoană.

La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și elicopterul SMURD.

La această oră, medicul de pe elicopter face evaluarea persoanei accidentate.

Update: Bărbatul care a fost călcat de combină, în vârstă de 62 de ani, a fost declarat decedat.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânărul care a murit în tragicul accident rutier de la Hârșova NU avea permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

Tânărul care și-a pierdut viața în tragicul accident care s-a produs în cursul nopții, în Hârșova, nu avea permis  de conducere.

Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța:

Astăzi, în jurul orei 3.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 27 de ani, care se afla decedat, în autoturismul său, fiind implicat într-un accident rutier, pe strada Vadului din orașul Hârșova.

Din cercetări a reieșit faptul că, în urma coliziunii dintre autoturism și un copac, autovehiculul a luat foc, iar conducătorul auto a rămas încarcerat, fiind declarat decesul.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rabla pentru electrocasnice. Au început înscrierile pentru laptopuri și tablete

Publicat

la data de

Scris de

De astăzi începe a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile şi tabletele. Înscrierile au început de astăzi, de la ora 10:00. Bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 1 iulie 2022, ora 10:00 – 7 iulie 2022, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului. În a doua etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. (Sursa: ziare.com, sursa foto: ziare.com)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: