Connect with us

Actual

RATC vrea să extindă locurile de unde se pot cumpăra bilete de călătorie pentru autobuze

Maria Ionescu

Publicat

la

Știm cu toții cum se circulă pe mijloacele de transport în comun din Constanța. De câte uri urc într-un 42 sau 43, autobuze care circulă prin Tomis Nord, îmi compostez bilet. În jurul meu sunt oameni care stau cu bilete în mână pentru a face același lucru. De multe ori sunt nevoită să circul și cu autobuzul 48, care circulă spre cartierul Palas. Aici nu e nevoie să stau la coadă la compostor pentru că foarte puțină lume compostează bilete. Sunt linii de autobuz unde sunt foarte puțini blatiști, dar și linii unde aceștia constituie majoritatea. Regia de transport în comun a încercat diferite soluții pentru a scăpa de ei și a funcționa cu cât mai puține pierderi. A introdus programul pilot, în intervalul 28.08-3.09 privitor la accesul în autobuze. Astfel, pe linia 42, în intervalul orar 08:00-16:00, călătorii au întâlnit  reprezentanți ai regiei, care le-au solicitat să urce în autobuze folosind ușile din spate și să coboare pe ușile din față, respectiv mijloc. Au existat și vor continua să existe controale ale controlorilor RATC dar și ai Poliției Locale. Cu toate acestea, blatiști vor continua să existe. Însă pentru cei care vor să circule cu bilete, regia s-a gândit să ofere o mai mare posibilitate de a le cumpăra. Și asta cu atât mai mult cu cât sâmbăta și duminica chisșcurile de bilete ale regiei sunt închise. Pe ici pe colo mai există câteva societăți comerciale de unde poți cumpăra bilete, însă sunt puține. Tocmai din acest motiv, în cursul zilei de azi, RATC a transmis un comunicat de presă potrivit căruia  anunță că oferă comercianților posibilitatea de a deveni distribuitori de bilete de călătorie. Principalele avantaje pentru colaboratori: – comision din vânzarea de bilete; – atragerea de noi clienți; – primirea biletelor direct în locațiile de vânzare; – promovare pe site-ul regiei: http://www.ratc.ro/harta-chioscuri/ (inserarea locației cu poză, program de funcționare, inserarea link-ului paginii dumneavoastră). Am stat de vorbă cu persoana împuternicită de RATC în acest sens, Roxana Deacu, care ne-a spus că nu se pune problema închiderii vreunui chioșc. ”Nu se închid punctele noastre de vânzare, însă dorim să avem un acces mai mare la vânzarea biletelor. S-au făcut și se fac suficiente reclamații la sediul regiei potrivit cărora nu sunt suficiente locuri de vânzare a biletelor. Deja avem contracte cu diferite magazine dar vrem să ne extindem. Intenționăm să încheiem contracte cu diferite chioșcuri de ziare, cu magazine alimentare și, eventual, cu hipermarketurile care sunt deschise sâmbăta și duminica. Avem deja două solicitări. Noi vrem să avem călătorii mulțumiți”, ne-a spus Roxana Deacu. Așa că e posibil ca pe viitor să existe mult mai multe puncte de vânzare a biletelor RATC. Important e să existe și cumpărători.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vezi ce amenzi au aplicat jandarmii Grupării Mobile Constanța în ultima săptămână

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada  16-23 octombrie a.c., peste 150 de jandarmi ai Grupării Mobile au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă, în municipiul Constanţa. Au fost executate peste 200 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

În această perioadă jandarmii au aplicat 581 sancţiuni contravenţionale, dintre care 460 avertismente scrise şi 121 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 42.350 lei. Majoritatea sancțiunilor contavenționale au fost acordate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva virusului Covid 19 în zonele aglomerate (gări și supermarketuri), dar și în mijloacele de transport (trenuri și autobuzele CT Bus) .

De asemenea, jandarmii grupării au constatat nouă fapte de natură penală, dintre care trei în mod independent şi șase în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 12 făptuitori.

Au mai fost executate zece misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete.

Recomandări:

Vă rugăm să purtati masca in spatii inchise pentru a va proteja pe dumneavoastră si pe cei din jur, păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile; Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța; Respectați regulile de igienă, precum și toate recomandările și măsurile adoptate de autorități pentru a vă proteja!  Informați-vă doar din surse oficiale!”, precizează Compartimentul Informare, Relații publice și cu publicul.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Reprezentațiile spectacolului de teatru „Walk This (Milky) Way” vor fi transmise online

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a fost închis temporar pentru public. În aceste condiții, Rusu I. Georgiana PFA face precizarea că cele 10 reprezentații ale spectacolului de teatru „Walk This (Milky) Way” prevăzute a se desfășura în Planetariul Constanța nu mai pot fi susținute cu spectatori în sală.

„Prin urmare, cele 10 reprezentații ale spectacolului vor fi transmise online, pe pagina de Facebook  „Walk This Milky Way”, în perioada 29 octombrie – 7 noiembrie 2020, zilnic, cu începere de la ora 20:00.”, a declarat Sebi Pătrunjei, responsabil P.R.

Amintim că la Planetariu din Constanța vor avea loc, în perioada 23 – 30 octombrie 2020, zece reprezentanții ale spectacolului de teatru intitulat „Walk This (Milky) Way”, a cărui producție a fost realizată în cadrul proiectului omonim organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. în parteneriat cu Complexul Muzeal de Stiințe ale Naturii Constanța – Secția Planetariu. Alți parteneri: Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați – Secția Planetariu, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Comitetul Județean al Părinților Constanța, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța și compania de transport auto Business Class Tour.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), Aria tematică: Artele spectacolului – Teatru. Bugetul total este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului).

Story: în cadrul unui experiment științifico – social, Julia, Maria și Jean, cei trei astronauți de pe stația orbitală internațională – o americancă, o româncă și un francez – primesc vizita copiilor Juliei și Mariei. Prin intermediul imaginilor proiectate pe cupola Planetariului, al jocului actorilor, al decorurilor și costumelor special concepute, al muzicii tematice, spectatorii vor fi transpuși într-o călătorie spațială imaginară în care vor avea parte de 60 de minute de aventură, suspans, pasiune, iubire, conflict între generații, conflict între sexe, conflict între inteligența umană și cea artificială, mult umor și un final absolut surprinzător.

„Propunem din nou un spectacol de teatru în Planetariu pentru că ambianța oferită de acest spațiu special, combinată cu acțiunea de pe scenă, oferă spectatorului senzații deosebite, dar și pentru că cele două spectacole precedente, „Star Crush” și „Zero Gravity Dimension” s-au bucurat de un mare succes. Colaborarea cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a fost, ca de obicei, exemplară, organizatorii, artiștii și publicul beneficiind din nou de o experiență culturală inedită”, a declarat Georgiana Rusu, coordonator de proiect.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Accident rutier între un autobuz și un autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Cu puțină vreme în urmă, pe b-dul Ferdinand din  municipiul Constanța a avut loc un eveniment rutier în urma căruia o persoană a fost rănită.

Potrivit ISU Constanța, în accident  au fost implicate un autoturism și un autobuz. O persoană, care era pasager în autobuz, a fost rănită.

Update: O femeie conștientă a fost transportată la spital de către echipajul SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: