Connect with us

Politica

RĂZBOI TOTAL între Vrabie și Vlădescu. Scaunul viceprimăriței, ocupat de reprezentantul rromilor! Ce spune edilul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conflictul dintre primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, și viceprimărița Luminița Vlădescu atinge cote alarmante. Luni, viceprimărița Vlădescu s-a trezit cu un nou coleg de birou. Este vorba despre Melu Irimia, reprezentantul comunității de rromi din oraș.

Contactată telefonic, Luminița Vlădescu a declarat pentru ziarul nostru că situația de la Medgidia este una… specială și că se poate aștepta la orice de acum înainte. Totuși, Vlădescu este decisă să nu renunțe, să rămână și să vorbeasă despre problemele orașului. Mai mult, viceprimărița și-a propus să facă și declarații de presă, într-o conferință pe care și-a programat-o miercuri, 29 noiembrie.

“Am un nou coleg de birou,domnul Mielu Irimia. Sunt convinsă ca ma voi înțelege bine și ca vom învață multe lucruri împreuna despre primarul nostru!”, este comentariul viceprimăriei pentru fotografia cu Melu Irimia.

Despre această situație, Luminița Vlădescu ne-a declarat:

“Suntem într-o situație specială la Medgidia, o situație aflată departe de lumea reală. Da, am un nou coleg de birou și nu doar că îmi este coleg de birou, din dispoziția primarului, noul coleg îmi ocupă scaunul și biroul la propriu. Nu am nicio problemă, voi rămâne până când Consiliul Local va decide că trebuie să plec și voi arăta care sunt problemele Medgidiei. Mâine este ședință de Consiliu Local și miercuri mi-am propus să organizez o conferință de presă, asta dacă nu intervine cine știe ce altceva, că nu mă mai surprinde nimic”, a declarat viceprimarul Luminița Vlădescu pentru “Ordinea.ro”

Explicația primarului: “Toate birourile sunt full. Eu n-am stat pe scaunul de primar, deci nu scaunul este important”

Contactat telefonic pentru a lămuri situația, primarul își justifică decizia de a-i aduce un coleg de birou viceprimăriței Vlădescu prin a ne informa că aceasta era singurul angajat din administrația locală ce își desfășura activitatea singură în birou. Astfel, lipsa de spațiu, devine motivul pentru care primarul din Medgidia explică fotografia pe care viceprimărița a postat-o pe Facebook.

Valentin Vrabie, mayor of Peştera, Romania.

“De un an și 4 luni, doamna viceprimar doar a monitorizat, nu a făcut nimic. Dincolo de asta, toate birourile sunt ful, era singurul birou unde dumneaei stătea singură. Eu nu am stat pe scaunul de primar nici la Peștera, nici la Medgidia, dar dacă pentru dumneaei scaunul acela este important, atunci nu am ce să comentez… Totodată, vă transmit că domnul care își va desfășura activitatea în acel birou derulează un proiect important, în valoare de 7 milioane de euro pentru comunitatea de rromi din Medgidia, știut fiind faptul că aceștia au probleme sociale reale. Dacă doamna viceprimar îl ridiculizează, atunci nu mai este problema mea, însă ar trebui să se mândrească, să fie mulțumită că se face ceva pentru această comunitate”, a spus Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia pentru “Ordinea.ro”

Întrebat de unde acest conflict, toate aceste acuzații aruncate în spațiul public de mai bine de-o lună, edilul ne-a declarat următoarele: “Dumneaei este de zeci de ani consilier, a fost viceprimar și încă este… Unde a fost dumnaei în ultimii zeci de ani când avea treabă? Ce a făcut dumneaei, nu ce fac eu? Asta este de fapt întrebarea… În primul rând, plătesc datoriile pe care le-au lăsat ei și caut resurse pentru problemele Medgidiei. Între vrăjeală și fapte, între minciuni și adevăr, voi arăta lucruri.”

Amintim faptul că între Vrabie și Vlădescu a avut loc un schimb dur de replici, edilul ajungând la jigniri urâte, folosind un limbaj suburban la adresa viceprimăriței. Dincolo de asta, vineri, edilul a decis să îi ia și mașina de serviciu acesteia, motivând într-un document oficial că administrația locală duce lipsă de mașini pentru activitățile publice.

Comments

comments

Politica

Incidente la Iași. Primarul Mihai Chirica, atacat cu iaurt

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost atacat, astăzi, de un protestatar cu o substanta albă, cel mai probabil cu iaurt, la aniversarea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Bărbatul care a aruncat cu iaurt în primarul Mihai Chirica a fost preluat de forțele de ordine. Bărbatul s-a aşezat lângă soborul de preoţi care se pregătea să oficieze slujba de Te Deum. În momentul în care primarul a trecut prin faţa lor, bărbatul a scos din haină o sticluţă cu iaurt şi a aruncat conţinutul pe haina primarului.

Primarul Mihai Chirica a apreciat că acest incident trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România. Bărbatul care a recurs la acest gest s-a declarat nemulţumit de pensie. Chirica a spus că, după ani de frustrări, românii nu mai ştiu să dialogheze sau să respecte momentele importante din viaţa şi istoria statului român, precum cel care marchează 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor.

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul vrea să acorde bilete de tratament balnear pentru pensionari. Vezi ce prevede proiectul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari în anul 2021 a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Astfel, Guvernul vrea să acorde pentru anul 2021 un număr de maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La acest număr de bilete se poate adauga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici, număr care se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

În anul 2021, pensionarii pot beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Economiei: “Românii fac salariul jumi-juma cu statul”. Ce promite Năsui pentru anul fiscal 2022

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

“Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite. Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că “suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

“Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a explicat Năsui citat de agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: