Conecteaza-te cu noi

Actual

Razie a polițiștilor constănțeni: șoferi băuți sau drogați, prinși la volan

Published

on

La data de 22 spre 23 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiul Constanța au efectuat o razie în vederea menținerii climatului de ordine și siguranță publică și prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost legitimate peste 600 de persoane, au fost verificate aproximativ 200 de vehicule și 100 de locații publice.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 212 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 86.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării,  6 permise de conducere (dintre care 4 pentru conducere sub influența alcoolului) și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate în flagrant 6 infracțiuni, dintre care 4 la regimul circulației rutiere.

Exemple:

În cursul nopții trecute., în jurul orei 01.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Ștefăniță Vodă, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot azi noapte, în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au identificat un bărbat, de 19 ani, care nu a respectat măsura preventivă a arestului la domiciliu, dispusă de instanța de judecată.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

Ieri seară, în jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Eliberării, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot în cursul nopții trecute, în jurul orei 2.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe strada Nordului din comuna Nicolae Bălcescu, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot sâmbătă noaptea, în jurul orei 2.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Tudor Vladimirescu din comuna Mihail Kogălniceanu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La razie au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, precum și polițiști locali de la Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions