Conecteaza-te cu noi

Actual

Razie în municipiul Constanța. Polițiștii au aplicat 151 de sancțiuni și au reținut 10 permise de conducere

Published

on

actiune politie

În noaptea de 10 spre 11 februarie a.c., polițiștii Poliției municipiului Constanța au efectuat o razie pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost legitimate  aproximativ 1.300 de persoane, au fost verificate 920 de vehicule și 90 de localuri publice, respectiv baruri, săli de jocuri de noroc, parcuri.

De asemenea, au fost depistate două persoane urmărite și una bănuită de săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la furt calificat.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, dintre care 52 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 75 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru alte abateri.

Advertisement

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 66.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 10 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 9 infracțiuni.

Exemple:

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 18.55,  polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 49 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Advertisement

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 21.50,  polițiștii Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 27 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Daciei din comuna Cumpăna, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Advertisement

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 23.50,  polițiștii Secției 4 Poliție au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Aurel Vlaicu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 00.40,  polițiștii Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Moldovei, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Advertisement

La razie au participat și jandarmi, precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions