Connect with us

Actual

Razie în municipiul Constanța. Polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 85.000 de lei

Published

on

În cursul nopții trecute, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

La acțiunea desfășurată în municipiul Constanța au participat peste 85 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale, precum și jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis”, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Constanța.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 825 de persoane, fiind oprite, pentru control, aproximativ 350 de vehicule, conducătorii auto fiind testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 de lei, dintre care 109 la Legea nr. 61/1991, 64 la O.U.G. 195/2002 și 3 la Legea nr. 333/2003.

Advertisement

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și au fost reținute, în vederea suspendării, 14 permise de conducere.

Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni, una la regimul rutier privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și una la Legea nr. 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice.

Exemple:

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 23.00, a fost identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

Totodată, în autoturism, în urma controlului efectuat, polițiștii au identificat și ridicat 3 pliculețe autosigilante, care ar fi conținut o substanță vegetală și un grinder.

Advertisement

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii au identificat doi bărbați, de 28, respectiv 35 de ani, care ofereau spre vânzare trecătorilor, parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele unei mărci înregistrate.

Bunurile au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement