Connect with us

Actual

Razii în cartierele din municipiul Constanța! Vezi ce au descoperit polițiștii locali

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În data de 04.01 2019, polițistii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat în diferite zone publice din municipiul Constanța (Gară și Tomis 3) un număr de 9 persoane care ofereau spre vanzare 105 pachete de tigarete netimbrate. În cadrul acestei activități de verificare a comerțului stradal, s-au aplicat 9 amenzi contravenționale în cuantum de 9000 lei.

Față de persoanele depistate s-au efectuat următoarele demersuri legale: au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, fiecare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, dispusă măsura complementară de confiscare a unui număr de 85 pachete de tigarete și confiscarea sumei de 216 lei. La vederea oamenilor legii, un comerciant ambulant a abandonat marfa (20 pachete de tigari) după un panou publicitar.

De asemenea, tot în cursul zilei de 04.01.2019, în intervalul orar 10.00-18.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au organizat și desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a fenomenelor antisociale din segmentul stradal de pe raza de competenta a Serviciului Ordine Publică 2, în care 35 de polițiști locali organizați în schimburi au monitorizat intens următoarele zone, piețe și cartiere din municipiul Constanta: Palazu Mare, Dacia, Trocadero, Victoria,Anadalchioi, Tomis Plus, Henri Coandă, Tomis Plus, Campusul Universitar, Eden, Stadion Badea Cartan, Tomis Nord, Tăbăcărie, Parcare Vivo, Parcare City Parc Mall, Tic-Tac, Piața Tomis 3, Piața Ciresica etc.

În cadrul acestei acțiuni s-au înregistrat următoarele rezultate: Au fost aplicate 46 de sanctiuni contravenționale în valoare de 21.100 lei. Dintre acestea, 12 abateri au fost constatate pentru încălcarea Codului Rutier, 2 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, 5 abateri pentru nerespectarea normelor de curatenie în orașul Constanta, 2 sanctiuni pentru neîndeplinirea obligațiilor legale ale posesorilor de câini dint-o rasă periculoasă ori agresivă, 13 sanctiuni pentru acte de comert ilicit, 9 abateri legate de neîndeplinirea obligațiilor legale privind domiciliu sau reședința, 3 sanctiuni pentru fumat în spațiu public închis de tip spital sau în scara blocului. Au fost dispuse 10 măsuri complementare de confiscare a sumelor de bani provenite din acte de comert ilicit, dar și a mărfurilor( legume, fructe, articole de îmbrăcăminte, tigari netimbrate, articole de uz casnic) supuse comercializării ilicite. Au fost verificate 13 autovehicule și aplicate 24 puncte de penalizare în limita competentelor conferite de lege. Au fost legitimate 49 de persoane. 13 persoane au fost conduse la sediul Direcției Generale Politia Locala în vederea stabilirii identității. O persoana minora a fost predată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Totalul sancțiunilor aplicate în cursul zilei de vineri, 4 Ianuarie 2019, a fost de 283 de amenzi, iar valoarea acestora s-a ridicat la suma de 74.815 lei.

”Actiuni similare se vor derula zilnic, în scopul prevenirii și combaterii fenomenelor antisociale stradale și nu numai.
Pe această cale, solicităm cetățenilor să ne semnaleze orice faptă antisocială care intra in competenta Direcției Generale Politia Locala Constanta la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, a precizat Biroul de presă al Poliției Locale Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video) Cozi interminabile la o secție de votare din Amsterdam. Vezi câte ore stau românii la coadă.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Românii din întreaga Europă stau astăzi la cozi interminabile pentru a-și execita dreptul la vot. Cei mai mulți dintre ei votează atât pentru Parlamentul European, cât și pentru referendum. Mii de oameni s-au așezat la cozi încă de la primele ore ale dimineții.

Sunt cozi de cel puțin un km la Londra. La Paris se așteaptă cel puțin două ore până în fața cabinei de vot, iar situația este similară și la Viena.

Foarte mulți oameni sunt și la Hamburg, în așteptarea momentului în care vor putea vota. Nimeni nu pare deranjat de faptul că așteptarea durează cu orele.

Dar cozi interminabile, la care sunt sute de persoane sunt la Amsterdam, în Olanda. Acolo se așteaptă între 3 și 4 ore până se ajunge în fața urnei. La fel este și la Haga.

Cozi identice au existat și la alegerile prezidențiale din anul 2014, atunci când Klaus Iohannis l-a învins în turul doi pe Victor Ponta.

Imaginea de mai jos este de la o secție de votare din Hamburg.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța: Bărbat FOARTE beat, prins la volan.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din localitatea Fântânele, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism, în aceeași localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,35 mg/l alcool în aerul pur expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Sute de deținuți de la Poarta Albă vor vota. Cei mai mulți, și pentru referendum.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La ora actuală, în penitenciarul Poarta Albă și la secția deschisă de la Valu lui Traian sunt închiși 970 de deținuți. Cei mai mulți dintre ei au decis să voteze numai că procesul electoral nu a început încă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității, Andreea Brescan, sunt 902 deținuți cu drept de vot. Dintre aceștia, 748 au ales să voteze pentru alegerile europarlamentare, iar 705 vor vota și pentru referendum.

3 secții de votare sunt la penitenciar: două dintre ele, la Poarta Albă (una pentru zona în care sunt închiși bărbații, iar cealaltă pentru cea în care se află femeile), iar una la Valu lui Traian.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: