Connect with us

Actual

Reabilităm drumuri judeţene cu fonduri europene? Încă nu ştim cât vor costa…

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de ieri, pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa au fost postate două proiecte de modernizare a infrastructurii de transport regională pe traseul DJ 226 A – Cetatea Histria – DN 22 Tariverde şi pe traseul Corbu – Săcele-Istria – Sinoe – Mihai Viteazu.  Este vorba despre două trasee care au peste 50 km, respectiv primul este de 13,918 km iar cel de-al doilea de 40,258 de km.

Primul sectorul de drum studiat începe în zona Cetăţii Histria, traversează localitatea Nuntaşi şi se sfîrşeşte la intersecţia DN 22 Tulcea-Constanţa, în zona localităţii Tariverde. Întregul sector de lucru se află pe raza judeţului Constanţa şi este de 13,918 km.

Este foarte important de precizat că drumul judeţean asigură accesul către obiectivul turistic Cetatea Histria precum şi spre puncte de atracţie din rezervaţia Biosfera Delta Dunării precum Grindu Lupilor – Gura Portiţei.

Cel de-al doilea proiect vizează Drumul judetean DJ226 care realizează legătura rutieră între localităţile Corbu, Săcele, Istria, Sinoe şi Mihai Viteazu.

Este vorba despre două proiecte extrem de ambiţioase dar care se vor realiza cel mai probabil de-abia în cursul anului viitor. L-am contactat pe Lucian Lungoci, director al Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa pentru a ne furniza mai multe detalii referitoare la aceste proiecte, iar el ne-a spus că sunt încă în fază incipientă. Am dorit să ştim cât ar putea costa realizarea şi când se va întâmpla minunea.

„Nu ştie nimeni cât vor costa. Până se vor obţine toate avizele necesare şi se vor face studiile de fezabilitate e mult de lucru. Probabil vor începe lucrările anul viitor. Sunt două proiecte ambiţioase, iar Direcţia Fonduri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa v-ar putea oferi mai multe detalii.”, ne-a spus Lucian Lungoci.

Am luat legătura şi cu directorul adjunct al Direcţiei Generale de Proiecte, Ionuţ Nache, care ne-a confirmat că au fost depuse aceste proiecte. El ne-a spus că se încearcă obţinerea de fonduri europene pentru realizarea lor dar că este prematur să vorbim despre valoarea pe care o vor avea.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Dorobanțu: Accident rutier cu trei mașini! Un tânăr a fost rănit

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în afara localității Dorobanțu a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate trei mașini, respectiv două autoturisme și o autoutilitară.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale serviciului de Ambulanță și Poliției Rutiere.

Potrivit SAJ Constanța, în urma impactului a fost rănit un tânăr de 25 ani. Acesta are traumatism cranio cerebral și a fost transportat la spitalul județean.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată cum s-a produs acest carambol rutier, potrivit IPJ Constanța: Astăzi, ora 19:15, un bărbat, de 25 de ani, a condus un autoturism, pe DN2A, dinspre Constanţa către Hârşova şi ajungând în afara localității Nicolae Bălcescu, la km 172, a efectuat o manevră de întoarcere, fără să se asigure.

Din sens opus venea un autoturism condus de un bărbat, de 27 de ani care, dorind să evite impactul, a virat la dreapta, intrând în coliziune cu o a treia mașină, care se afla staţionată într-o parcare amenajată pe marginea carosabilului.

La fel ca și primul autoturism (cel care a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure), a lovit masina staţionata în parcare. Din accidentul rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a primului conducător auto.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A decedat după câteva ore de la producerea accidentului de pe DN2A

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți v-am informat despre producerea unui grav accident rutier pe DN 2A, la ieșirea din Gălbiori spre Crucea, în urma căruia au fost rănite trei persoane.

Evenimentul rutier a avut loc la ora 7.40 ca urmare a carosabilului umed și a vitezei mari. Un șofer în vârstă 41 de ani a condus dinspre Constanța spre Hârșova, iar la ieșirea din Gălbiori a pierdut controlul asupra autoturismului și a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, în banda nr. 1.

A rezultat vătămarea corporală gravă a unui pasager și vătămarea corporală ușoară a altor doi pasageri, din primul autoturism, precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului din al doilea autoturism.

La spitalul județean au fost transportați trei bărbați, unul cu traumatism cranio cerebral, altul cu traumatism toracoabdominat și un al treilea cu un traumatism al membrului inferior. Toți trei erau conștienți.

Cu puțină vreme în urmă, am aflat că bărbatul care fusese internat cu traumatism cranio cerebral a pierdut lupta cu viața.

Foto: Arhivă

Accident rutier grav la ieșirea din Gălbiori! Elicopterul a plecat pentru a prelua răniți

Iată cum a avut loc accidentul de azi de pe DN2A

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Dobrogea, în vreme de război

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Marea Unire de la Marea Neagră, singurul proiect dedicat Centenarului Marii Uniri finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat de o asociație din Constanța (Asociația Eurocult) celebrează ziua de 14 noiembrie 2018, o zi cu o deosebită semnificaţie pentru constănţeni: 140 de ani de Unirea Dobrogei cu România.

Mâine, la ora 13.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, va fi lansat volumul omagial dedicat Centenarului Marii Uniri a românilor și împlinirii a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România „Marea Unire de la Marea Neagră“.

Tomul coordonat de directorul M.I.N.A.C., arheolog şi cercetător renumit, dr. Sorin Colesniuc, cuprinde comunicările ştiinţifice susținute în cadrul simpozionului care a avut loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în perioada 26 – 28 octombrie a.c., la care au participat aproape 150 de istorici, academicieni, cercetători ştiinţifici, muzeografi, profesori, din toată ţara, Ucraina şi din Republica Moldova.

După lansarea volumului, va avea loc premiera filmului La Cazino, în vreme de război – poveștile tărâmului dintre ape, în regia constănțeanului Toma Enache. Documentarul este inspirat din viața etniilor dobrogene din perioada primului Război Mondial, prezentând și participarea și implicarea lor în luptele pline de eroism de pe aceste pământuri.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: