Connect with us

Actual

Reabilităm drumuri judeţene cu fonduri europene? Încă nu ştim cât vor costa…

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de ieri, pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa au fost postate două proiecte de modernizare a infrastructurii de transport regională pe traseul DJ 226 A – Cetatea Histria – DN 22 Tariverde şi pe traseul Corbu – Săcele-Istria – Sinoe – Mihai Viteazu.  Este vorba despre două trasee care au peste 50 km, respectiv primul este de 13,918 km iar cel de-al doilea de 40,258 de km.

Primul sectorul de drum studiat începe în zona Cetăţii Histria, traversează localitatea Nuntaşi şi se sfîrşeşte la intersecţia DN 22 Tulcea-Constanţa, în zona localităţii Tariverde. Întregul sector de lucru se află pe raza judeţului Constanţa şi este de 13,918 km.

Este foarte important de precizat că drumul judeţean asigură accesul către obiectivul turistic Cetatea Histria precum şi spre puncte de atracţie din rezervaţia Biosfera Delta Dunării precum Grindu Lupilor – Gura Portiţei.

Cel de-al doilea proiect vizează Drumul judetean DJ226 care realizează legătura rutieră între localităţile Corbu, Săcele, Istria, Sinoe şi Mihai Viteazu.

Este vorba despre două proiecte extrem de ambiţioase dar care se vor realiza cel mai probabil de-abia în cursul anului viitor. L-am contactat pe Lucian Lungoci, director al Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa pentru a ne furniza mai multe detalii referitoare la aceste proiecte, iar el ne-a spus că sunt încă în fază incipientă. Am dorit să ştim cât ar putea costa realizarea şi când se va întâmpla minunea.

„Nu ştie nimeni cât vor costa. Până se vor obţine toate avizele necesare şi se vor face studiile de fezabilitate e mult de lucru. Probabil vor începe lucrările anul viitor. Sunt două proiecte ambiţioase, iar Direcţia Fonduri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa v-ar putea oferi mai multe detalii.”, ne-a spus Lucian Lungoci.

Am luat legătura şi cu directorul adjunct al Direcţiei Generale de Proiecte, Ionuţ Nache, care ne-a confirmat că au fost depuse aceste proiecte. El ne-a spus că se încearcă obţinerea de fonduri europene pentru realizarea lor dar că este prematur să vorbim despre valoarea pe care o vor avea.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Captură record de droguri în România! O grupare infracțională a fost destructurată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

11 kilograme de droguri de mare risc confiscate, 5 persoane arestate, 800 de euro și două autoturisme indisponibilizate. Acesta este bilanțul unei operațiuni internaționale, în care polițiștii români antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au colaborat cu autoritățile germane pentru destructurarea unei grupări infracționale ce distribuia cantități mari de droguri, în special în cluburile de noapte din București.

Este vorba despre cea mai mare cantitate de droguri de mare risc confiscată de Poliția Română, într-o singură operațiune, în anul 2018.

Cum a început totul?

Acțiunea a demarat la jumătatea lunii iulie 2018, în urma datelor primite de la autoritățile germane care, la un control de rutină a unui autocar ce aparținea unei firme de transport persoane, ce opera pe ruta Rotterdam-București, au descoperit și confiscat un colet ce conținea peste 3 kilograme de droguri de mare risc. Toată această cantitate ar fi fost destinată unei grupări infracționale ce distribuia cantități mari de droguri pe raza municipiului București, în special în cluburile de noapte.

Prinderea în flagrant delict a membrilor grupării

La data de 11 august 2018, polițiștii antidrog, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră Nădlac, au efectuat un control la acest punct de trecere a graniței și au descoperit peste 7 kilograme de comprimate ecstasy (aproximativ 15.000 de comprimate) asupra unui membru al grupării. Drogurile au fost confiscate, iar cel în cauză a fost reținut și condus pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

O zi mai târziu, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare și au fost realizate 3 acțiuni de prindere în flagrant, în București și Constanța. Cinci persoane au fost conduse pentru audieri la sediul central D.I.I.C.O.T.

În urma administrării probatoriului, 5 persoane au fost arestate preventiv, iar una a fost plasată sub control judiciar.

În total, au fost confiscate 10 kilograme de comprimate ecstasy și 1 kilogram de cocaină, fiind indisponibilizate, în urma perchezițiilor și a acțiunilor în flagrant, două autoturisme şi 800 de euro.

La data de 1 februarie 2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a membrilor grupării, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și tentativă la infracțiunea de tâlhărie.

Modul de operare al grupării

Pe tot parcursul livrării, vânzătorul și clientul nu ar fi intrat în niciun moment în contact. Dealer-ul ar fi închiriat o camera de hotel, ar fi amplasat marfa, ar fi anunțat clientul telefonic, ulterior acesta, cu dublura cheii, reușind să intre în posesia drogurilor.

Mai mult decât atât, membrii grupării ar fi comandat chiar inscripționarea comprimatelor de ecstasy, prin aplicarea unui logo, astfel încât viitorii clienți, majoritatea  cei care ar fi frecventat cluburile de noapte, să cunoască sursa de la care ar fi achiziționat pastilele și calitatea acestora.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Violențe comise de membrii grupării infracționale

Pentru a intra în posesia coletului cu droguri  de mare risc confiscat de autoritățile din Germania, membrii grupării infracționale ar fi recurs la violență.

La data de 8 august 2018, în comuna Ghimbăcești, județul Ialomița, în urma unei informații false pe care o primiseră, aceștia ar fi atacat cu bastoane telescopice pe șoferul unui autocar și pe familia acestuia, cu scopul de a-și recupera coletul lipsă.

După acest incident, s-au luat măsuri suplimentare specifice pentru evitarea altor acțiuni de răzbunare a membrilor grupării infracționale.

video: https://youtu.be/jqcCtxMYsBc

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Este cod portocaliu de vânt puternic în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu ora 21.00, Dobrogea a intrat sub cod portocaliu de vânt puternic.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor semnala intensificări susținute ale vântului, cu rafale în jurul a 90 km/h.  Fenomene asociate  – ninsoare slabă.

Iată pentru ce zone este emis codul portocaliu:  În zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea. De asemenea, în județul Tulcea este valabil și în localitățile: Murighiol, Mahmudia, Beștepe, Crișan, Maliuc.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vântul a ridicat tabla de pe acoperișul unui bloc din Constanța! Intervin pompierii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în urmă cu puțină vreme vântul puternic a creat mari probleme locuitorilor unui bloc situat pe b-dul Al. Lăpușneanu nr. 76 din Constanța. Tabla de pe acoperiș s-a desprins iar pentru degajarea ei de pe acoperișul blocului de 8 etaje intervin pompierii Detașamentului de pompieri Fripis.

S-au deplasat cu autoscara dar vântul puternic nu le-a permis să o ridice, astfel că aceaștia au fost nevoiți să urce pe bloc pe scara interioară.

Din fericire, au reușit să îndepărteze bucata fără probleme.

Alte apeluri la numărul de urgență 112 de efecte negative produse de vântul puternic nu sunt până la acestă oră.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: