Connect with us

Actual

Reabilităm drumuri judeţene cu fonduri europene? Încă nu ştim cât vor costa…

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de ieri, pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa au fost postate două proiecte de modernizare a infrastructurii de transport regională pe traseul DJ 226 A – Cetatea Histria – DN 22 Tariverde şi pe traseul Corbu – Săcele-Istria – Sinoe – Mihai Viteazu.  Este vorba despre două trasee care au peste 50 km, respectiv primul este de 13,918 km iar cel de-al doilea de 40,258 de km.

Primul sectorul de drum studiat începe în zona Cetăţii Histria, traversează localitatea Nuntaşi şi se sfîrşeşte la intersecţia DN 22 Tulcea-Constanţa, în zona localităţii Tariverde. Întregul sector de lucru se află pe raza judeţului Constanţa şi este de 13,918 km.

Este foarte important de precizat că drumul judeţean asigură accesul către obiectivul turistic Cetatea Histria precum şi spre puncte de atracţie din rezervaţia Biosfera Delta Dunării precum Grindu Lupilor – Gura Portiţei.

Cel de-al doilea proiect vizează Drumul judetean DJ226 care realizează legătura rutieră între localităţile Corbu, Săcele, Istria, Sinoe şi Mihai Viteazu.

Este vorba despre două proiecte extrem de ambiţioase dar care se vor realiza cel mai probabil de-abia în cursul anului viitor. L-am contactat pe Lucian Lungoci, director al Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa pentru a ne furniza mai multe detalii referitoare la aceste proiecte, iar el ne-a spus că sunt încă în fază incipientă. Am dorit să ştim cât ar putea costa realizarea şi când se va întâmpla minunea.

„Nu ştie nimeni cât vor costa. Până se vor obţine toate avizele necesare şi se vor face studiile de fezabilitate e mult de lucru. Probabil vor începe lucrările anul viitor. Sunt două proiecte ambiţioase, iar Direcţia Fonduri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa v-ar putea oferi mai multe detalii.”, ne-a spus Lucian Lungoci.

Am luat legătura şi cu directorul adjunct al Direcţiei Generale de Proiecte, Ionuţ Nache, care ne-a confirmat că au fost depuse aceste proiecte. El ne-a spus că se încearcă obţinerea de fonduri europene pentru realizarea lor dar că este prematur să vorbim despre valoarea pe care o vor avea.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Județul Constanța: Un minor a intrat cu mașina în copac! Trei persoane au fost rănite grav

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, la ora 23.20, pe drumul comunal DC 42, în afara localității Coslugea a avut loc un grav eveniment rutier în care a fost implicat un autoturism cu numere de Bulgaria condus de un minor.

Potrivit IPJ Constanța, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicul, un băiat de 17 ani a condus un autoturismul dinspre DN 3. Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţie de mers către dreapta, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului.

A rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, a pasagerului dreapta faţă, un alt tânăr, de 17 ani, precum şi vătămarea corporală gravă a unui pasager situat pe bancheta din spate, un minor, de 16 ani.

Șoferul este din Cernavodă, iar mașina este proprietatea tatălui său. Pasagerul din dreapta este  din Oltina, iar cel din spate, care a fost rănit grav, din Coslugea. Băieții sunt buni prieteni. Din informațiile de care dispunem,  minorul de 16 ani a intrat în comă.

El a fost și primul rănit care a fost transportat la spital de către o Ambulanță.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Întâlnirea fiilor satului Castelu. Un eveniment cu invitați din Turcia, Republica Moldova și Bulgaria

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Comuna Castelu organizează sărbătoarea tradițională ”Întâlnirea fiilor satului Castelu”. Evenimentul va avea loc sâmbătă 22 septembrie 2018, între orele 15 și 21. La sărbătoare sunt așteptați oaspeți din Republica Moldova, Turcia și Bulgaria. În cadrul evenimentului se vor organiza și lupte tătărești, ”Kureș”, deja intrate în tradiția locului. Administrația locală anunță următorul program:

15:00 – 16:00 Anamblul ”Castelanii”, Anamblul ”NIsipărenii”

15:00 – 16:00 (în paralel) ”Kureș” organizat de Uniunea Denocrată a Tătarilor Turco-Musulmani (UDTTMR)

16:00 – 17:00 Daria Peltea, Marius Brutaru, Dora Ungureanu, Ana

17:00 – 18:00 Ansamblurile folclorice din Turcia, Republica Moldova și Bulgaria

18:00 – 21:00 Aurel Moldoveanu, Ionica Stan, Lenuța Burghilă, Tynna Singer.

Întâlnirea fiilor satului este o sărbătoare cu specific local din comuna Castelu care a pornit de la obiceiul localnicilor din satul Nisipari de a se întoarce la vatra părintească, în fiecare an, la sfârșitul lunii mai.  Administrația locală, la inițiativa primarului Nicolae Anghel, a dat amploare acestui obicei, organizând sărbătoarea, în mod oficial, încă din anul 2004. Din anul 2008, se organizează un eveniment similar, însă în perioada august – septembrie, și în satul Castelu. Anul acesta, sărbătoarea de la Castelu ajunge la a zecea ediție.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

B-dul Tomis se reabilitează pe tronsoane! Vezi unde se va lucra săptămâna viitoare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un nou tronson al bulevardului Tomis va intra de săptămâna viitoare într-un proces de reabilitare. Este vorba despre porțiunea cuprinsă între străzile Farului și Poporului care va fi frezată în vederea asfaltării, luni și marți noaptea.

Pentru ca lucrările să se desfășoare în bune condiții, constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă, sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. Lucrările de frezare sunt efectuate de către S.C. Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Constanța, între orele 22:00-05:00 dimineața, iar în tot acest interval orar, traficul va fi restricționat alternativ, pe câte un sens de mers.

După frezarea carosabilului urmează asfaltarea care va fi efectuată joi și vineri noaptea, cu aceleași restricții în ceea ce privește staționarea și parcarea  autovehiculelor. De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: