Connect with us

Actual

Reacția elevilor constănțeni după demiterea directoarei Liceului ”Callatis” Mangalia

Publicat

la

În cursul zilei de azi, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța a luat decizia de a le demite pe ambele directoare ale Liceului ”Callatis” din Mangalia.

Potrivit inspectorului șef Mihai Sorin, s-a decis încetarea detașării celor două cadre didactice și începerea unei misiuni de audit prin care vor fi verificate documentele contabile.

Iată care a fost prima reacție a elevilor constănțeni, reprezentanți ai AEC:

”Victorie pentru AEC și pentru elevii din Mangalia!

În urma demersurilor efectuate de Asociația Elevilor din Constanța, directoarea Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia a fost demisă. După nenumărate minciuni, directoarei i s-a depus plângere penală pentru luare de mită, iar în urma unei comisii de verificare stabilite în Consiliul de Administrație al ISJ Constanța, s-a decis demiterea directoarei Daniela Diaconu.
Este momentul să luăm inițiativă si să luptăm pentru drepturile noastre
Dacă în liceul tău sunt strânși bani de către școală, pentru xerox sau pentru orice altceva, te rugăm să ne scrii și vom opri împreună fenomenul!”

Este încă o victorie clară obținută de Asociația Elevilor. De-a lungul anilor, aceștia au demonstrat că, dacă sunt uniți și au solicitări în conformitate cu legile, reprezintă o forță.

Muncă asiduă a Asociației Elevilor

Este important să reamintim câteva dintre acțiunile Asociației Elevilor din Constanța.

În urmă cu 7 luni, AEC a depus plângere penală pe numele ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru abuz în serviciu. De asemenea, i-au cerut demnitarului de mai multe ori demisia!

În vara anului trecut (în 26 iulie), membrii AEC au pichetat Casa de Cultură din Constanța, unde se desfășurau alegeri pentru biroul politic județean al PNL, cu participarea lui Ludovic Orban și Florin Cîțu. Elevii au discutat cu cei doi lideri liberali, cărora le-au cerut să asigure rectificarea bugetului în vederea asigurării finanțării pentru decontarea transportului intrajudețean în conformitate cu legea. Premierul de atunci, Florin Cîțu, le-a promis elevilor rectificarea. Însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ca urmare, AEC a depus o plângere penală de abuz în serviciu împotriva lui Cîțu.

Elevii au protestat și față de conducerea Primăriei Constanța. La finele anului 2020, reprezentanții AEC au participat la ședințele Consiliului Local, au formulat puncte de vedere pertinente și au intrat în polemică deschisă cu primarul Vergil Chițac în privința intenției acestuia de a acorda doar bursele sociale, nu și celelalte tipuri de burse stabilite în lege. Primarul a amenințat o elevă că ar putea să se aleagă cu o plângere penală pentru presiune împotriva unor aleși ai statului. Conduita lui Vergil Chițac a generat critici masive în presa locală și pe rețelele de socializare.

Și Consiliul Județean Constanța a intrat în vizorul AEC, anul trecut, în privința decontării transportului pe rutele intrajudețene pentru elevi. AEC a atacat în instanță o hotărâre adoptată de aleșii județeni, conform căreia decontarea urma să se facă doar în situația în care Guvernul va acorda fondurile necesare. Elevii au reușit să obțină suspendarea hotărârii în mod definitiv.

Tot în luna decembrie a anului trecut, elevii au trimis la București 2 pachete care conțineau scrisori cu doleanțele lor si două nuiele destinate ministrului Sorin Cîmpeanu, dar si prim-ministrului Nicolae Ciucă, într-un efort de a atenționa statul că drepturile elevilor trebuie respectate.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic aglomerat în sudul litoralului. Polițiștii recomandă rute alternative

Publicat

la data de

Scris de

La această oră, valorile de trafic s-au intensificat pe Autostrada A4 la ieșire către Agigea, în condiții de aglomerație desfășurându-se circulația și pe DN 39 între Agigea și Eforie Nord pe sensul către Mangalia și între stațiunilor Eforie Sud și Eforie Nord pe sensul către Constanța.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier sunt prezenți în principalele intersecții care ridică probleme, respectiv stațiunea Eforie Nord (intrare și ieșire) și DN 39/DN 38 (intersecție Agigea-Techirghiol), pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea formării de ambuteiaje.

Pentru evitarea aglomerației de pe DN 39 Mangalia – Constanța, conducătorii auto care se deplasează de pe litoral către autostradă sunt rugați să ia în calcul următoarea rută alternativă: – DN 39 Mangalia – DJ 391 Negru Vodă – DN 38 Topraisar – DJ 391 Mereni – DJ 308 Ciocârlia – DJ 381 – Valea Dacilor – Medgidia – Autostrada A2.

Totodată, conducătorii auto care se deplasează dinspre autostradă către sudul litoralului sunt rugați să aibă în vedere următoarea rută alternativă: Autostrada A2 – Medgidia – DJ 381 Valea Dacilor – DJ 308 Ciocârlia – DJ 391 Mereni – DN 38 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia.

Pentru reducerea riscului rutier, șoferii sunt sfătuiți să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc și să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie din județul Constanța, prinsă fără permis la volanul unui autoturism

Publicat

la data de

Scris de

La data de 11 august a.c., în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au identificat o femeie, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe strada Dreptății din localitatea Credința, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Femeia în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: