Connect with us

Politica

Reacții după eșuarea negocierilor. Septimiu Bourceanu (PNL): „La Constanța, dacă votați USR, votați PSD!“

Publicat

la

Liberalii contraatacă după ce cei de la USR au acuzat că negocierile au fost doar de fațadă și că, de fapt, liberalii și-ar fi dorit mai degrabă un tratat de vasalitate decât unul de parteneriat. Prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, notează, într-o postare pe Facebook, că, la Constanța, „cine votează cu USR votează, de fapt, cu PSD!

„Explic și de ce: USR a avut o mulțime de ocazii în care puteau să negocieze pe proiecte o alianță a dreptei. În schimb, știți ce au făcut? Au mers pe principiul: “Hoțul strigă hoții!”. Au declinat orice fel de oferte venite din partea noastră, au încercat mereu să își impună oameni pe funcții, au fost inflexibili și, în spatele ușilor închise, au refuzat constant orice colaborare. În spațiul public, în schimb, au strigat ca din gură de șarpe că P.N.L. nu vrea unificarea dreptei. Pe cine ajută aceste jocuri ale USR? E foarte simplu: ajută PSD să câștige prin fracționarea dreptei și împărțirea voturilor. Gândiți-vă că P.N.L. are tot interesul ca voturile de dreapta să doboare guvernarea locală a PSD la Constanța. Am adus argumente, am propus proiecte, spre deosebire de USR care a cerut doar funcții pentru anumiți oameni din interiorul partidului. Am fost dispuși să oferim USR cele două poziții de viceprimar a municipiului Constanța, cei doi vicepreședinți C.J.C. și alte funcții în aparatul administrativ local și județean dar nu au vrut. Le-am demonstrat prin cercetări sociologice actuale și complexe de ce ar trebui să susțină candidații P.N.L. pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța. În replică, USR a venit cu sondaje realizate în mediul online. Și lista argumentelor poate continua. Prin urmare, este limpede că scopul USR este ca PSD să câștige la Constanța. Mult clamatul partid fără penali este de fapt un iepuraș care rupe voturi pentru stăpânii de la PSD. Votați în cunoștință de cauză pe 27 septembrie!“, a spus liderul PNL Constanța.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: