Connect with us

Administratie

Regulamentul parcărilor, atacat în instanță de Organizația Patronală Mamaia

Publicat

la

Organizația Patronală Mamaia a atacat regulamentul parcărilor din municipiul Constanța. Reprezentanții investitorilor din turism spun că din cauza taxelor uriașe din Mamaia, mulți turiști au evitat stațiunea. Amintim că, regulamentul parcărilor i-a scos din minți pe turiștii care au venit în vacanță pe litoral. Un cetățean a povestit pe Facebook experiența nefericită pe care a trăit-o în Constanța. Turistul spune că a trăit o experiență neplăcută și că în loc să se relaxeze, s-a stresat încercând să plătească. El spune că se simte jupuit de bani: „un gust amar, mulțumesc Primăria Constanța, sunteți buni, încurajați maxim turismul, în Bulgaria sau Grecia, că aici văd ca îl faceți stresant și complicat faceți stresant și complicat.“

Informația a fost prezentată de constantatv.ro și confirmată pentru Ordinea.ro de către Organizația Patronală Mamaia.

Din cauza nemulțumirii cetățenilor, consilierii USR au propus amendarea regulamentului parcărilor:

– plata parcării numai în intervalul 08:00-20:00

– abonamente pentru zonele 0 și 1

– Mamaia devine zona 2(excepție parcarile din zona Perla, Cazino și Summerland care vor rămâne zona 0)

– Posibilitatea închirierii unui loc de parcare de reședință și pentru cei care dețin un autovehicul în folosință.

– pentru imobilele noi(locuințe unifamiliale, semicolective sau colective) asigurarea a două locuri de parcare/unitate locativă indiferent de suprafața acestuia.

Amendamentele vor fi discutate în cadrul coaliției USR-PNL.

CONSILIERII USR-PLUS CONSTANȚA PROPUN URMĂTOARELE AMENDAMENTE LA REGULAMENTUL PARCĂRILOR DIN MUNICIPIU

Modificare zonificare stațiunea Mamaia:

– cele 3 zone enumerate rămân zona 0, restul stațiunii va fi zona 2.

– Se modifica anexa 1, zona 0, pct. 14 cu următoarea sintagmă: “Parcare Summer Land zona cluburilor, Parcare intrare în Mamaia Zona Perla si Parcare zona Casino Mamaia. (între 1 mai si 15 septembrie); in extrasezon se va transforma în zona 2.

Zona 0

– Se modifică punctul 1 lit. b. din anexa 2 astfel:

  1. plata tarifelor orare/abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 8:00 -20:00, pe tot parcursul anului, și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului. În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică parcarea în zona 0 este gratuită.

Articol nou: Pentru persoanele fizice care parchează în zona 0 se instituie abonamente pe 7 zile, 30 de zile, 6 luni sau un an. Valoarea abonamentelor se stabilește prin hotărârea consiliului local. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare dedicat.

Zona 1

– Se modifică punctul 1 lit. b. din anexa 2 astfel:

  1. plata tarifelor orare/abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 8:00 -20:00, pe tot parcursul anului, și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului. În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică, parcarea în zona 1 este gratuită.

Articol nou: Pentru persoanele fizice care parchează în zona 1 se instituie abonamente pe 7 zile, 30 de zile, 6 luni sau un an. Valoarea abonamentelor se stabilește prin hotărârea consiliului local. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare dedicat.

Zona 2

– Se modifică pct. 1, lit. b., din anexa 2 astfel:

  1. plata tarifelor orare/abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 8:00 -20:00, pe tot parcursul anului, și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului. În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică parcarea în zona 2 este gratuită.

Se completează art. 10 alin. (2)  lit. a) astfel:

Art. 10 alin. (2)  lit. a) – Să dețină în proprietate sau în folosință o locuință sau un spațiu cu altă destinație în imobilul de locuințe colective situat la mai puțin de 200m de parcarea de reședință în care solicită atribuirea locului de parcare. Dovada îndeplinirii condiției se face cu adeverință eliberată de asociația de proprietari sau copie de pe actul ce atestă dreptul de proprietate sau dreptul în baza căruia este folosit imobilul. Pentru persoanele fizice care exercită profesii liberale, dreptul de folosință asupra autovehiculului aparținând formei de exercitare a profesiei este prezumat; acestea au dreptul de a rezerva un loc de parcare sau de a achiziționa un abonament anual într-o/pentru o parcare din zona in care domiciliază. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare dedicat. Valoarea abonamentului anual pentru parcarea de reședință este cea stabilită pentru taxa de rezervare a unui loc de parcare prevăzută de hotărârea anuală de aprobare a impozitelor și taxelor locale.

Se modifică art. 10 alin. (2) lit. b) astfel:

Art. 10 alin. (2) lit. b) –  Să dețină în proprietate sau în folosință, cu orice titlu, un autovehicul de tip autoturism având inspecția tehnică periodică în termenul de valabilitate. Dovada îndeplinirii condiției se face cu copie pentru conformitate a certificatului de înmatriculare și, după caz, a actului din care rezultă dreptul de folosință al autovehiculului.

Se elimină Art. 10 alin. 2 lit. d) nu are nici un sens. Dacă este logic să nu existe datorii față de bugetul local pentru rezervarea unui loc de parcare, nu există nicio logică pentru cerința inexistenței datoriilor față de asociația de proprietari (care este o entitate/persoană juridică privată).

Art. 11 alin. (3) se înlocuiește cu următorul articol: Rezervarea unui al doilea loc de parcare pentru același apartament se poate face dacă la data de 1 aprilie a fiecărui an există locuri disponibile în parcarea/zona respectivă. Soluționarea cererilor se face în ordinea solicitărilor. Cuantumul taxei pentru rezervarea celui de-al doilea loc de parcare este dublul cuantumului taxei pentru rezervarea primului loc de parcare, așa cum acesta este stabilit anual prin hotărârea privind impozitele și taxele locale la nivelul municipiului Constanța.

Comments

comments

Administratie

Constănțeni, pregătiți-vă să rămâneți fără căldură în iarna aceasta. Chițac: „Vor fi probleme. Tot sistemul este vechi de 70 de ani“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat într-o emisiune la Digi 24 că locuitorii municipiului pe care îl conduce trebuie să se aștepte la întreruperi la căldură, pentru că rețeaua e veche și în unele locuri țevile sunt precum „foița de țigară“. El afirmă că s-au făcut cârpeli, pe ici, pe colo, la rețeaua de distribuție, dar în ceea ce privește rețeaua de transport a agentului termic care pleacă de la CET nu a putut interveni pentru că are proiecte europene în așteptare, prin care vor fi înlocuite toate conductele. Pe de altă parte, Vergil Chițac a dat vina pe prețul mare la gigacalorie, care este cel mai mare din țară, tot pe vechimea rețelei, care înregistrează pierderi uriașe.

„Avem probleme pentru că prețul cel mai mare la gigacalorie din România este la Constanța, 1.034 de lei și este un preț real. Prețul este așa mare pentru că și producția este foarte scumpă, ca și tariful de distribuție și tariful de transport. De ce? Pentru tot sistemul este vechi. Toată rețeaua este veche de 70 de ani. Noi nu am început în furnizăm energie termică pentru că nu au fost îndeplinite condițiile de lege ca trei nopți consecutiv să avem temperaturi mai jos de 10 grade. Însă, eu anticipez că vom avea probleme pentru că, atunci când va trebui să încărcăm sistemul pentru producția de căldură și temperatura agentului termic va trebui să crească, plus presiunea, conductele acestea vechi vor ceda. Probabil, așa cum a fost și iarna trecută, pentru perioade scurte când vom interveni, pe anumite porțiuni va trebui să întrerupem agentul termic.“, a afirmat Chițac.

Întrebat de moderatoare dacă Primăria a profitat de sezonul cald și a făcut lucrări de înlocuire a conductelor, primarul Constanței a spus că s-au făcut, cât s-a putut, pe partea de distribuție, însă pe partea de transport, care merg de la CET până punctele termice, autoritatea locală are două proiecte europene aflate în evaluare.

„Eu nu anticipez o îmbunătățire semnificativă (a furnizării agentului termic, n.r.) decât în iarna următoare, 2022 – 2023. Dacă mergem bine, vom reuși să schimbăm o parte din tubulatură anul viitor. Repet, mă aștept să avem probleme iarna asta pentru că am fost iarna trecută pe teren și am văzut că țevile sunt groase cât foița de țigară“, a declarat Chițac la Digi 24.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ce propune PRO România în locul Galeriilor Soveja

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța, prin RAEDPP, intenționează să demoleze Galeriile Soveja. De aceea, RAEDPP îi întreabă pe cetățeni, prin intermediul unui chestionar online, care ar fi cea mai bună investiție în locul acestui spațiu. PRO România propune, în schimb, ca în locul acestor spații să fie amenajat un parc, locuri de joacă, spații pietonale și o parcare subterană de peste 600 de locuri. Este un proiect prezentat anul trecut, în campania electorală de fostul deputat Mircea Dobre, după ce fosta conducere a RAEDPP anunțase că vrea să ridice un supermarket sau hypermarket.

„Primăria Constanta a pus in dezbatere publica viitorul zonei Galeriilor Soveja. Noi, PRO România Constanța, rugăm pe aceasta cale autoritățile locale, să analizeze proiectul propus de peste un an de zile, un proiect care creste calitatea vieții locuitorilor din zona, în care am prevăzut:

– amenajare parc cu zone de relaxare, spațiu de joacă pentru copii, țarc pentru câini, toalete publice.

– parcări și fluidizare trafic prin lărgire strada Ștefăniță Vodă.

Pe aceasta cale, îi rugam pe constănțenii care au susținut și mai susțin acest proiect să completeze chestionarul postat pe https://raedpp-constanta.ro, Secțiunea Consultare Publica. Durează 15 secunde, eu l-am completat.“, a spus liderul PRO România, filiala Constanța, Răzvan Filipescu.

Proiect Zona Galeriilor Soveja – Ștefăniță Vodă

Pe o suprafață de teren care însumează un lot de 2.975 mp și unul de 9.407 mp, adică 12.382 mp, PRO România propune proiecte care să atingă mai multe obiective:

Obiectivul 1 – fluidizarea circulației:

  • Lărgirea străzii Ștefăniță Vodă, la câte 2 benzi pe sens: intersecție cu Stradă Soveja – proiect pentru care este necesară o suprafață de 668 mp de teren;
  • Amenajarea locului de întoarcere a autobuzului – stație cap de linie și realizarea de locuri de parcare la sol, unele necesare funcționarii Bisericii (terenul aferent Bisericii este de 1.755 mp);

Obiectivul 2️ – PARC/spațiu verde amenajat 5.396 mp;

Obiectivul 3️ – Alei pietonale și zone de relaxare și petrecere a timpului în aer liber: 2.182 mp;

Obiectivul 4️ – Circulație și alei carosabile: 1.300mp;

Obiectivul 5️ – Loc de joacă pentru copii: 400 mp;

Obiectivul 6️ – Fantana/Ochi de apă: 236 mp;

Obiectivul 7️ – Țarc amenajat pentru câini 🐕: 375 mp;

Obiectivul 8️ – locuri de parcare. Se propune o parcare publică subterană, formată din 2 corpuri, generând un total de 664 locuri de parcare, dispuse pe 2 subsoluri astfel:

C1 supraf. Constr. 2.000 mp – 90 LOCURI DE PARCARE PE NIVEL – REZULTĂ 180 LP; Scd = 4.000 mp

C2 supraf. Constr. 6.275 mp – 242 LOCURI DE PARCARE PE NIVEL – REZULTĂ 484 LP; Scd = 12.550 mp

Parcarea subterană, daca e dificil de realizat vezi țevi etc, se poate face pe o suprafață mai mică sau măcar un corp sau doar la sol, în jurul parcului, notează cei de la PRO România.

Obiectivul 9️ – Stand fructe, legume, apa – 50 mp;

Obiectivul 10 – Grup sanitar pentru public: 20mp.

Citește și:

RAEDPP face noi pași pentru desființarea Galeriilor Soveja. Oare ce va apărea în loc?

Pericol de Hypermarket la Galeriile Soveja. Deputatul Mircea Dobre vine cu o altă soluție

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

PMP Năvodari: „SC Termica Distribuție are năravuri vechi“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii PMP Năvodari acuză SC Termica Distribuție de lipsă de transparență în privința comunicării problemelor cu care se confruntă. Mai exact, societatea care se ocupă cu distribuția apei calde și a agentului termic în Năvodari nu a anunțat Consiliul Local al orașului, unicul acționar al SC Termica Distribuție, de preavizele emise de UT Midia (producătorul de agent termic) că v-a sista furnizarea apei calde.
„Este de neacceptat faptul că această societate, subordonată Consiliului Local Năvodari, nu a considerat că este importantă înștiințarea de îndată a consilierilor pentru a prezenta situația critică în care a ajuns serviciul de distribuție a agentului termic. De asemenea, precizăm că dacă în acest sezon rece nu se va furniza agent termic sau se va întrerupe furnizarea acestuia, având în vedere comunicarea defectuoasă dintre societatea de distribuție Termica și producătorul U.T. Midia (CET, n.r.), dar și lipsa de transparență față de noi și de năvodăreni, consilierii PMP Năvodari nu vor mai susține conducerea societății Termica.“, notează conducerea PMP Năvodari.

În 5 octombrie, CET Midia a sistat apa caldă către populație. După îndelungi discuții, CET Midia a reluat furnizarea apei calde. Consilierii PMP Năvodari au aflat cu surprindere, din discuțiile cu cei de la UT Midia, că SC Termica primise mai multe preavize de întrerupere a livrării de energie termică, dar niciunul din acestea nu a ajuns și la cunoștința Consiliului Local, acționarul unic al SC Termica Distribuție.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: