Connect with us

Administratie

Regulamentul parcărilor va fi AMENDAT. Vezi ce modificări propun consilierii PNL și USR

Publicat

la

Consilierii PNL și USR au reușit să introducă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 28 decembrie proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 123/2021 privind „Regulamentul de organizare și funcționare a părcărilor publice din municipiul Constanța”.

Potrivit proiectului, se prorogă termenul prevăzut la art 11 alin 4, 5 și 6 din HCL 123/2021 până la 31.12.2022

Art. 11

(4) Locurile de parcare rezervate de 5 ani sau mai mult anterior intrării în vigoare a prezentului regulament, nu se vor mai prelungi automat.

(5)Rezervarea fiecărui loc de parcare de reședință se va realiza o dată la 5 ani începând cu data la care platforma digitală este disponibilă și/sau cu data la care expiră abonamentul anual.

(6) Rezervarea locului de parcare de reședință se prelungește automat în fiecare an, dar nu mai mult de 5 ani, doar dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 10 alin (2). Dacă condițiile prevăzute la art.10 alin.(2) nu sunt îndeplinite, locul de parcare va deveni disponibil pentru rezervare pe platforma online.

Se prorogă termenul prevăzut la art 28 din HCL 123/2021 până la 31.12.2022

Art. 28

în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament, administratorul parcărilor de reședință va centraliza pe o platforma on-line cererile de atribuire a unui loc de parcare de reședință, precum si locurile de parcare de reședințe.

Potrivit consilierilor USR, în continuare se lucrează la noi amendamente la regulamentul parcărilor, care vor fi introduse cel mai probabil în ședința CL din luna ianuarie. Aleșii USR spun că în ședința din 28 decembrie se vine doar cu amânarea unor articole care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie și ar fi creat un haos foarte mare.

Iată întregul proiect de hotărâre:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/librarie-consiliu-local/proiecte-de-hotarari/proiecte-hotarari—sedinta-28.12.2021/modif-hcl-nr-123000.pdf?sfvrsn=2

 

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: