Connect with us

Politica

Remus Negoi: „Terenurile de sport din incinta școlilor vor fi deschise și în afara orelor de program“

Publicat

la

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a anunțat că un proiect de lege important a trecut de Senat. Este vorba de Legea 296/2021 care vizează modificarea Legii Educației. Potrivit actului normativ, terenurile de sport din incinta unităților de învățământ vor fi deschise pentru copii și în afara orelor de program școlar. Legea a fost aprobată de Senat în unanimitate.

„Inițiativa legislativă aparține deputatului USR PLUS, Tudor Pop și vine în contextul în care România se situează printre ultimele țări din UE la activitățile fizice, iar una dintre principalele cauze care au dus la această situație este lipsa accesului la infrastructura sportivă. Intrarea în bazele sportive ale școlilor se va face cu condiția ca minorii să fie însoțiți de un adult și cu respectarea unui regulament, iar excepție fac cluburile sportive școlare şi universitare.

USR Constanța a propus încă de acum 2 ani o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, care viza deschiderea terenurilor de sport din incintele școlilor pentru copii, cu scopul de a-i încuraja să facă mișcare în aer liber, în spații sigure și amenajate.

Acum consilierii locali USR PLUS de la Constanța au revenit cu propunerea însă aceasta nu a fost încă adoptată.“, a spus Negoi.

Amintim că, în campania electorală din 2020, USR Constanța a lansat un program numit „Constanța Renaște“ prin care au propus deschiderea curților școlilor pentru elevi și în afara orelor de studiu. În această idee, consilierii locali ai USR-PLUS Mirela Garip și Florin Cocargeanu, care este și viceprimarul orașului, propun un program pilot prin care doresc reamenajarea terenurilor de la școli și transformarea lor în spații de recreere.

„Pentru că e primăvară, iar zona verde a Constanței este insuficiență, am propus primarului un proiect pilot de reamenajare peisagistică a unei curți școlare cu replicarea proiectului la mai multe unități în viitor. Aceste lucrări constau în reamenajarea miniterenului de fotbal prin gazonarea lui, dotarea curții cu arbuști, băncuțe, coșuri de gunoi, realizarea unei grădini a școlii care să solicite elevii în îngrijirea ei și să-i ajute în înțelegerea importanței mediului înconjurător, alimentației sănătoase. Odată înverzite aceste curți și după ce vom depăși pandemia avem în vedere deschiderea lor pentru elevi și în afara orelor de curs astfel încât ei să petreacă mai mult timp în exterior și să se bucure de sport.“, spunea Mirela Garip în primăvara acestui an.

După cum era de așteptat, proiectul a fost refuzat de primarul Vergil Chițac. Acum că proiectul va deveni lege, să sperăm că ediul Constanței îl va pune în aplicare.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: