Connect with us

Politica

Remus Negoi (USR): „PNL și-ar fi dorit să fim aliniați precum bobocii în spatele rățoiului Chițac“

Tatian Iorga

Publicat

la

Liberalii au aruncat negocierile cu USR la gunoi. A dispărut orice fărâmă de șansă a ca PNL și USR să formeze o alianță redutabilă la Constanța pentru a înlătura putere PSD, care conduce municipiul reședință de județ de 20 de an. Ultimele discuții dintre PNL și liderii USR au avut loc ieri. De fapt, a fost un dans al pinguinului între cele părți și care nu a avut nicio finalitate. Președintele Organizației Județene Constanța a USR, Remus Negoi spune că liberalii i-au tratat de sus și că cei de la PNL și-ar fi dorit ca USR și PLUS să fie aliniate precum bobocii în spatele rățoiului Chițac.

„Am fost invitați astăzi (ieri, n.r.) la o discuție cu Bogdan Huțucă și Vergil Chițac, pentru a avea de unde ne-ntoarce. Nu a fost vorba despre o negociere în adevăratul sens al cuvântului, am fost invitați la discuții ca să ni se repete, de pe o poziție de superioritate, că nimic nu s-a schimbat și că PNL Constanța va merge pe ideea de a avea candidați proprii pentru Primăria Constanța și pentru președinția Consiliului Județean, fără a lua în calcul un tandem propus de noi, format din USR-PLUS la primăria Constanța (susținut de PNL) și PNL la președinția Consiliului Județean Constanța (susținut de USR-PLUS). Așa cum am mai spus, jocurile sunt făcute în PNL Constanța cu ordin de la București, nu mai contează sondajele care arată că, în eventualitatea unui candidat unic din partea unei alianțe PNL-USR-PLUS, candidatul Stelian Ion ar avea potențialul cel mai mare să-l învingă pe Decebal Făgădău. Vom continua lupta noastră pentru depesedizarea orașului și județului și vom duce o campanie la firul ierbii, stradă cu stradă.“, a spus Negoi.

Președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, spune de partea cealaltă că a pledat pentru rațiune și maturitate politică, în ideea de a contura o alianță puternică, prin care să spulberăm orice speranță a PSD-ului că poate prinde vreun mandat.

„Am proiectat întâlnirea de astăzi cu reprezentații USR ca pe un parteneriat politic pe termen lung, o soluție pentru deceniul următor. Am tot sperat ca, la masa negocierilor, să pot discuta cu parteneri care pot pune Constanța în primul rând. Dar constat că sunt lideri moi, care s-au urcat pe niște procente și șantajează public, nu doar PNL-ul, ci și pe constănțeni. Încă o dată, au demonstrat că le este frică de responsabilitate. Ei rămân buni doar la lozinci. Pe parcursul acestei campanii, vom ignora mesajele liderilor USR, care nu vor avea alt rol decât acela de a perturba scena politică locală. La Constanța este nevoie de un primar puternic și de un Consiliu local solid, astfel încât să reușim să reconstruim acest oraș. Dezideratul meu și al candidatului partidului nostru este acela de a câștiga Primăria Constanța, indiferent de capcanele, piedicile sau provocările de care ne vom lovi. Eu am convingerea că alegătorii USR vor căuta soluția câștigătoare la Constanța și, în loc să sprijine un candidat fără șansă, cu siguranță se vor orienta bine. În aceste alegeri, PNL rămâne singurul partid care are o misiune clară, aceea de a învinge PSD și de a reda demnitatea acestui oraș, pentru că toate cercetările sociologice indică acest trend…Vergil Chițac este singurul care îl poate învinge pe candidatul PSD, în ciuda tuturor aroganțelor celor de la USR și a etichetelor de care sunt capabili. De astăzi, avem linia trasată: un Stelian Ion care se bate pentru locul 2 și Vergil Chițac, care se luptă pentru câștigarea Primăriei Constanța.“, a afirmat Huțucă.

Deși cele două partide au spus că nu a fost vorba de o negociere pe funcții, de fapt, surele Ordinea.ro afirmă că cei de la PNL i-au tratat cu superioritate pe cei de la USR și le-au cerut să susțină candidații PNL la Primăria Constanța (Vergil Chițac) și Consiliul Județean Constanța (Mihai Lupu). Sursele noastre spun că cei de la USR le-au propus liberalilor să îl susțină pe Stelian Ion la funcția de primar al Constanța, iar la rândul lor să îl susțină pe reprezentantul PNL la funcția de președinte al CJ Constanța. Cum liberalii nici nu au vrut să audă de propunerile USR-iștilor, iată că alianța dintre PNL și USR este de domeniul istorie, iar cele două partide vor merge pe drumuri separate, spre avantajul electoral al primarului PSD Decebal Făgădău.

Huțucă bagă bățul prin gardul alianței USR-PLUS

Și, dacă nu a reușit să îi alinieze pe cei de la USR în spatele lui Vergil Chițac, liberalii încearcă acum să ademenească pe cei de la PLUS, actualii parteneri de alianță ai celor de la USR.

„Invitație către partidul Plus Constanța. În primul rând, vreau să îmi cer scuze față de reprezentanții Plus, pe care, involuntar, am omis să îi invit la întâlnirea de miercuri, 22 iulie. Vă invit, cu toată deschiderea, să luați parte la discuțiile referitoare la proiectul ”Constanța, în următorul deceniu. Constanța 2030”. În continuare, sunt convins că opoziția constănțeană are mulți oameni de calitate, tineri pregătiți, care pot demonstra că se poate face politică și altfel.“, se arată în mesajul lui Huțucă pentru cei de la PLUS.

Comments

comments

Politica

Luminița Vlădescu, DEMISIE de la conducerea PSD Medgidia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După ce a pierdut alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu își anunță demisia din funcția de președinte al organizației locale a PSD. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Luminița Vlădescu scrie că principalul motiv al demisiei îl constituie rezultatul slab de la alegerile locale. Totodată, fostul viceprimar al municipiului le transmite locuitorilor din Medgidia că nu renunță și la obiectivele propuse pentru oraș.

Iată mesajul:

“Astăzi am luat decizia firească de a-mi depune demisia din functia de președinte PSD Medgidia, ca urmare a rezultatelor slabe de la alegerile locale. Demisia mea este un act de onoare unilateral, în niciun caz de renunțare la obiectivele propuse pentru Medgidia. Mulțumesc tuturor colegilor, prietenilor și, mai ales, celor 2100 de alegători ai mei pentru susținere!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Marian Cîrnu, Pro România Năvodari, a pierdut funcția de consilier local la un vot: “Am crezut în mulți prieteni falși”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Marian Cîrnu, primul pe lista Pro România pentru noul Consiliu Local al orașului Năvodari, a ratat mandatul din cauza unui vot.

Prin intermediul unei postări facută de candidatul Cîrnu pe contul său de Facebook, acesta îi informează pe cetățenii din orașul Năvodari că a reușit să adune 716 voturi și avea nevoie de… 717. La mustață, cum s-ar zice și ghinion pentru cei care își puseseră speranța că proiectele Pro România pentru Năvodari vor avea o voce în mandatul 2020 – 2024.

Iată și gandurile celui care a ratat Consiliul Local:

Salutare prieteni! Împreună am pierdut postul de consilier local la Năvodari pt 1 vot. Am avut 716 voturi. Era nevoie de 717.Imi asum! Am crezut în mulți prieteni falși. Dar tot împreună prin voturi am reușit noi, dvs, și ceilalți votanți din județ sa trimitem în Consiliul Județean Constanța 3 consilieri județeni! Va mulțumesc!

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

CCR a decis: Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare și respinge sesizarea președintelui Iohannis

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea privind organizarea alegerilor parlamentare în luna august.

Potrivit sesizării de neconstituţionalitate transmisă luni CCR, Legea privind organizarea alegerilor parlamentare a fost adoptată atât de Senat cât şi Camera Deputaţilor în 27 iulie şi a fost transmisă două zile mai târziu al Preşedinţie în vederea promulgării.

Klaus Iohannis a cerut CCR să admită sesizarea de neconstituţionalitate şi să constate că legea este neconstituţională în ansamblul său.

„Similar stabilirii datei alegerilor locale, Parlamentul a optat pentru o soluţie legislativă potrivit căreia data următoarelor alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor va fi stabilită de Parlament prin lege organică. Prin conţinutul normativ, această reglementare încalcă prevederile mai multor articole din Constituţie”, arăta şeful statului.

În sesizare se subliniază că stabilirea datei alegerilor parlamentare prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei alegerilor, prin derogare, creează un cadru legislativ special doar pentru următoarele alegeri parlamentare.

„Apreciem că o atare modificare, realizată cu mai puţin de 6 luni înainte de alegerile la termen, încalcă exigenţele art. 1 alin. (5) din Constituţie în dimensiunea sa referitoare la previzibilitatea legii şi cea a securităţii raporturilor juridice”, a explicat preşedintele.

Acesta a precizat că s-a instituit, astfel, o prerogativă pentru Parlament de a stabili în mod discreţionar data alegerilor parlamentare.

„În actualul context, adoptarea unei legi prin care se stabileşte data alegerilor parlamentare devine cu atât mai problematică în situaţia în care ar interveni una dintre cauzele care determină prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, cum este starea de urgenţă. Este posibil ca legea organică prin care s-a stabilit data alegerilor parlamentare să fie necesar să fie modificată din considerente ce ţin de evoluţia situaţiei sanitare”, a menţionat Klaus Iohannis.

Acesta susţine că prin intervenţia intempestivă şi formalizarea excesivă a procedurii de stabilire a datei alegerilor ”se creează premisele încălcării altor dispoziţii şi garanţii constituţionale”.

„Dacă senatorii şi deputaţii vor fi obligaţi să acorde votul în sensul adoptării legii de stabilire a datei alegerilor, atunci voinţa parlamentarului nu mai este liberă, mandatul devine unul imperativ, ceea ce plasează legea criticată pe tărâmul nulităţii absolute”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele consideră că Parlamentul dobândeşte competenţa de a stabili data alegerilor în mod discreţionar, cu ignorarea regulilor stabilite de Constituţie, putându-se ajunge la prelungirea mandatului actualului Parlament, în afara cadrului constituţional.

„Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora. (…) O guvernare democratică presupune ca poporul să îşi desemneze reprezentaţii la nivelul autorităţilor publice la intervale regulate de timp. Rezultă că mandatul autorităţilor publice trebuie să fie limitat în timp”, a mai explicat Iohannis.

Conform legislaţiei, Guvernul este cel care stabileşte data alegerilor, iar aducerea la cunoştinţă publică a datei alegerilor se face cu cel puţin 90 de zile înainte de ziua votării, prin publicarea în Monitorul Oficial al României hotărârii Guvernului privind data alegerilor.

„Prin norma criticată, se poate ajunge la situaţia în care Parlamentul poate stabili data alegerilor în mod arbitrar, fără vreo limitare şi fără o sancţiune în cazul în care acesta, prin data stabilită, prelungeşte indirect mandatul în curs”, a mai precizat preşedintele României. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: