Connect with us

Politica

Renate Weber e istorie. Orban: „Până la sfârșitul sesiunii parlamentare vom avea o nouă persoană în postul de Avocat al Poporului“

Published

on

Coaliția de guvernare și-a atins pofta. Renate Weber nu mai este Avocatul Poporului. Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, astăzi, cu 247 de voturi pentru și 32 de voturi contra proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Majoritatea pro-revocare a fost formată din PNL-USR-UDMR. PSD a anunțat că va ataca decizia la CCR.

„Curtea Constituțională, în jurisprudența sa, a consacrat faptul că Parlamentul este singura autoritate în măsură să aprecieze dacă activitatea Avocatul Poporului s-a realizat în limitele stabilite. (…) În urma debaterii cererii de revocare, membrii comisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a dnei Renate Weber Avocat al Poporului și a hotărât cu majoritate de voturi să adopte raportul comun pentru revocarea din funcție a dnei Renate Weber, Avocat al Poporului”, spune președintele Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei (PNL).

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului a fost făcută în conformitate cu procedurile constituţionale, urmând ca până la sfârşitul sesiunii parlamentare să fie numită o nouă persoană în această poziţie.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta