Conecteaza-te cu noi

Actual

Reprezentanții IPJ Constanța dezmint informațiile referitoare la lipsa radarelor și la planul de amenzi

Published

on

Reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța au făcut, astăzi, precizări cu privire la informațiile vehiculate în municipiu referitor la lipsa radarelor în stațiunea Mamaia și la un plan de amenzi care ar exista la nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Constanța.

”La nivelul formațiunilor rutiere din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Constanța există, în prezent, un număr suficient de  autospeciale dotate cu aparate de măsurare a vitezei și de pistoale tip radar.

Dintre acestea, aproximativ 98% sunt funcționale.

Acestea sunt folosite pe toate arterele de circulație din județ, inclusiv în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, în funcție de necesități, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și, implicit, creșterea gradului de siguranță rutieră, prioritatea poliției constănțene fiind siguranța cetățeanului, inclusiv siguranța acestuia în trafic.

În situațiile în care unele dintre autospecialele dotare cu radar se află în service pentru efectuarea reviziei tehnice periodice sau reparații, pe artele de circulație din tot județul, inclusiv din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, sunt folosite celelalte aparate de măsurare a vitezei.”

olimpia ceara

Foto: Purtător de cuvânt al IPJ Constanta, Olimpia Ceară

În ceea ce privește afirmațiile potrivit cărora la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Constanța ar exista o normă de amenzi, Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al IPJ Constanța a precizat:

”Combatem aceste afirmații și menționăm că principalul obiectiv al Poliției Rutiere este acela de a reduce numărul de accidente rutiere, implicit reducerea numărului de persoane decedate și rănite și, prin aceasta, creșterea siguranței pentru toți participanții la trafic, pietoni sau conducători auto.

Tocmai din aceste considerente, periodic se analizează riscul rutier la nivelul județului Constanța, în scopul prevenirii și combaterii accidentelor rutiere.

Prin intermediul acestor analize se identifică principalele cauze generatoare de accidente rutiere, concentrarea acestora pe zile ale săptămânii, pe intervale orare sau segmente de drum pe care acestea se produc.

În consecință, lucrătorii Biroului Rutier au acționat cu preponderență pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere (respectiv neacordare de prioritate pietonilor, neacordare de prioritate vehiculelor, traversarea prin loc nepermis și nerespectarea regimului legal de viteză.

Rezultatele acestor acțiuni au fost vizibile, în sensul că, în primele 9 luni ale anului 2023, la nivelul municipiului Constanța s-au înregistrat cu 10% mai puține accidente rutiere față de perioada similară a anului 2022.

De asemenea, numărul persoanelor decedate în accidentele rutiere a scăzut cu 72% față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce demonstrează faptul că, prin aceste analize urmate de acțiuni ale polițiștilor rutieri, a fost atins principalul obiectiv al Poliției Rutiere, respectiv siguranța în trafic.

În ceea ce privește afirmația potrivit căreia polițiștii ar fi ”penalizați” la acordarea calificativelor de evaluare, în funcție de norma de amenzi, precizăm faptul că, în cursul anului 2022, toți polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța au primit calificativul foarte bine, iar numărul de sancțiuni aplicate nu a fost un criteriu.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions