Connect with us

Actual

Republica Moldova declară stare de urgență după ce Rusia a atacat Ucraina

Published

on

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, astăzi, că a decis să ceară aprobarea Parlamentului pentru declararea stării de urgență, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina.

„În această dimineață, Rusia a lansat un atac asupra statului vecin al Ucrainei cu încălcarea normelor internaționale. Comunitatea internațională condamnă în unanimitate această acțiune militară. În acest sens, am convocat Înaltul Consiliu de Securitate. Am decis că guvernul va cere parlamentului să declare un stare de urgență”, a spus ea. Maya Sandu din Moldova după o ședință a Înaltului Consiliului de Securitate.

Ea le-a cerut cetățenilor moldoveni din Ucraina să se întoarcă în țară.

„Solicit cetățenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat azi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de trafic. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, adaugă Sandu.

Comments

comments