Connect with us

Politica

Restaurarea Cetății Capidava, la mâna Ministerului Culturii. Claudiu Palaz: “Este rea credință, s-au încercat niște jocuri”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consiliul Județean derulează un proiect care presupune restaurarea, consilidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava. În luna mai 2016, consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre prin care prelungeau durata de implementare a acestui proiect și îș dădeau acordul în vederea semnării actului adițional la contractul de finanțare nerambursabilă nr. 3784/31.07.2013 privind modificarea termenului de finalizare. “Se aprobă prelungirea duratei de finalizare a proiectului până la data de 31.12.2017”, au votat ei atunci.

Astăzi, în ședința CJ Constanța, vicepreședintele administrației județene, Claudiu Iorga Palaz a transmis reprezentanților administrației județene că “mingea” este pe teritoriul lor și că este important să urgenteze procedurile pentru ca proiectul să fie finalizat. Palaz acuză că proiectul este blocat, că există oameni de rea credință care fac niște “jocuri” și le cere să-și prezinte scuze public. Totodată, vicele CJ ține să explice că administrația județeană și-a făcut treaba, iar “mingea este în terenul Ministerului Culturii”, cu precizarea că există o listă de nu mai puțin de 15 adrese pe care CJ Constanța le-a înaintat Ministerul Culturii și Comisia Națională Limes pe tema reabilitării și restaurării Cetății Capidava.

Precizările vicepreședintelui CJ Constanța, Claudiu Palaz, în video:

Larândul său, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, a ținut să precizeze că va face tot ce este legal posibil ca proiectul să fie finalizat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(DOCUMENT) Guvernul modifică Strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

În etapa a doua de vaccinare sunt introduse persoanele cu handicap, persoane imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii. De asemenea, sunt incluse în etapa a doua persoanele fără adăpost. Totodată, centrele de vaccinare sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi direcţiile de sanătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Iată documentul:

HG 5

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorii şi deputaţii ar putea să se vaccineze anti-COVID la Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorii şi deputații s-ar putea vaccina anti-COVID în clădirea Parlamentului, atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat însă că resursa umană este limitată şi există o prioritizare, eforturile fiind concentrate în acest sens, informează Agerpres.

„Echipele mobile de vaccinare pot să asigure vaccinarea în mod deosebit a persoanelor din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, dar şi a anumitor categorii de persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz, se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă şi se constituie o echipă mobilă atât din resursa personalului medical propriu din acea unitate, la care se poate adăuga altă resursă umană, încât să se efectueze vaccinarea personalului şi la locul de muncă. Deci există şi această posibilitate, însă resursa umană, trebuie să înţelegem, este limitată. Există la acest moment o prioritizare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe şi, din acest punct de vedere, majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat dacă senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina la Parlament, Gheorghiţă a răspuns: „Atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, sigur că da”.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Primarii s-au înțeles cu premierul Florin Cîțu. 90% din cheltuielile cu asistența socială, suportate de Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

„Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală“, a spus Emil Boc.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: