Connect with us

Actual

Restricţii de circulaţie pe Autostrada A2

Maria Ionescu

Publicat

la

Restricții de circulație pe A2, în zona Podului Borcea din cauza unei degradări de pe calea de rulare!

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța anunță că, începând de azi, 20 martie 2020, din cauza unor degradări ale suprastructurii din zona căii de rulare Constanța-București a Podului Borcea, se restricționează circulația rutieră pe sensul menționat al Autostrăzii A2, între km 147+000 – 144+200.

Astfel, circulația rutieră va fi deviată de pe calea 2 (Constanța-București), pe calea 1 (București-Constanța), desfășurându-se în ambele sensuri pe calea 1.

Restricțiile instituite vor fi semnalizate corespunzător, prin montarea de indicatoare rutiere temporare, urmată de luarea măsurilor de urgență ce se impun pentru remedierea degradărilor.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Plajele din Mamaia și Năvodari au fost monitorizate cu ajutorul unei drone

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Plajele litoralului românesc din Mamaia și Năvodari au fost monitorizate în aceste zile pe o lungime de 12 km cu ajutorul  unei drone.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au efectuat un număr de 8 zboruri pentru a realiza măsuratori de fotogrametrie în zona de plajă emersă (uscată) din Mamaia și Năvodari.

În activitatea de cartografiere a fost folosit un sistem de aeronavă fără pilot (dronă UAV –unmanned aerial vehicle), care face parte din infrastructura de monitorizare din cadrul bazinului hidrografic Dobrogea – Litoral, utilizat pentru realizarea hărților planimetrice și topografice pentru proiectul finalizat “Protecţia și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanța (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru și Tomis Sud) și Eforie Nord”,  precum și pentru modele digitale ale terenului (DTM), modele digitale ale suprafeței (DSM) și ortofotoplanuri.

“Fotografierea aeriană este utilă pentru a elimina eroarea umană, dar în primul rând pentru monitorizarea periodică a unor zone de interes, cât și pentru susținerea unor lucrări topografice și cadastrale pe suprafețe extinse. Astfel că suprafețele ce pot fi acoperite cu astfel de echipamente sunt de ordinul hectarelor. Se are în vedere monitorizarea operatorilor de plajă care trebuie să asigure printre altele: o suprafață de plajă destinată șezlongurilor de 70% și o zonă de plajă pe nisip de 30% și să asigure zona de intervenție, fâșia cu lățimea de 5 m de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă pentru realizarea lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele A.B.A.D.L. Astfel, vom avea dovezi în ceea ce privește respectarea acestor prevederi și vom veni în spijinul tuturor instituțiilor abilitate, vom oferi aceste fotografii și Corpului de Control al Ministerului Turismului pentru a aplica măsurile și sancțiunile corespunzătoare. Măsurătorile au început cu zona Mamaia – Năvodari, dar acestea vor fi efectuate pe întreg litoralul, de la Năvodari la Vama Veche. Astfel vom avea probe concludente despre cine și cum eludează prevederile legii. Fotografia aeriană este un instrument util atât pentru inspectorii A.B.A.D.L.  care merg pe teren, dar este un sprijin pe care îl oferim tuturor instituțiilor abilitate, care vor să facă verificări în ceea ce privește respectarea măsurilor luate în această perioadă privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a declarat directorul  Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Bogdan Bola.

Având în vedere că acest sistem include receptor încorporat și recepționează corecții ROMPOS (sistem românesc de determinare a poziției prin care se asigură poziționări precise în sistemul de referință și coordonate europene) rezultă o marjă de eroare în măsurători de până la 2 cm, respectiv 5 cm în realizarea ortofotoplanurilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vremea se RĂCEȘTE în Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În prima parte a zilei de astăzi, în Constanța instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Răcirea vremii se va resimți prin temperaturile maxime care vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade. După amiază, cerul se va degaja treptat. Temperaturile minime se vor încadra între 13 și 17 grade.

”Traseele CiTy Tour sunt momentan suspendate, din cauza condițiilor meteo. Autobuzele etajate vor reveni în trafic imediat ce vremea o va permite.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța. 

Foto: Primăria municipiului Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Luncavița: Femeie căzută într-o fântână adâncă. Vezi cum a fost salvată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în jurul orei 23.30, pompierii militari din județul Tulcea au fost solicitați să intervină în localitatea Luncavița, unde o femeie în vârstă de 51 ani căzuse într-o fântână.

S-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD de la Secția de pompieri Măcin și o autospecială de stingere cu apă și spumă dotată și cu echipamente de salvare de la adâncimi de la Detașamentul de pompieri Tulcea.

Deoarece victima era în viață și striga după ajutor, un subofițer (plt. maj. Bâlea Dumitru)  a coborât în fântâna adâncă de 20 metri ajutat de colegi și cetățenii prezenți la fața locului.

Operațiunea de extragere a victimei din fântână a durat aproximativ 15 minute.

Femeia a fost scoasă în stare de conștiență și preluată de către un echipaj SAJ. Aceasta a primit îngrijiri și se află în afara oricărui pericol.

”Misiunea încredințată a fost îndeplinită cu succes, femeia trăiește la acest moment, prin intervenția rapidă a salvatorilor.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al ISU Delta Tulcea.

Foto: Plt. maj. Bâlea Dumitru

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: