Connect with us

Societate

Restricții de trafic în zona Peninsulară din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Echipa de filmare a serialului „Impulse” ajunge astăzi la Constanța. În acest sens, circulația autovehiculelor este restricționată, din această dimineață și până la ora 23:00, pe strada Arhiepiscopiei, între strada 9 Mai și bulevardul Regina Elisabeta.

Traficul rutier va fi redirecționat către strada 9 Mai –  strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 – strada Marcus Aurelius – strada Dr. Aristide Karatzali – strada Mircea cel Bătrân.

“Rugăm conducătorii auto să reducă viteza de circulație când se apropie de această zonă și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere”, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Comments

comments

Societate

Copiii din Corbu au primit daruri din partea militarilor de la Capu Midia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” și-au propus și au reușit să le facă o surpriză frumoasă copiilor și adolescenților din localitatea Corbu, cu ocazia zilei de 1 iunie.

Sunt copii care provin din familii cu venituri modeste și care au primit cu emoție și bucurie darurile oferite de militari. Este vorba de rucsacuri, jocuri de dezvoltare a minții, echipamente sportive, articole pentru școală, jucării cu tematică militară, dulciuri și băuturi răcoritoare.

“Prin această acțiune, militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană doresc să ofere sprijin comunității locale și să îi stimuleze pe copiii mai mici sau mai mari să învețe, să facă sport, să își formeze un stil de viață sănătos și, de ce nu, să se gândească în viitor la o carieră militară.”, a precizat lt. Anca Medrea, ofițer cu informarea și relațiile publice al C.N.I.Ap.AA.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

1 iunie – Ziua marii relaxări: se redeschid terasele și plajele și nu mai e neceseră declarația pe propria răspundere

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

1 iunie este ziua în care, în România, se ridică o serie de restricții impuse în timpul stării de urgență și de alertă. Astfel, începând de astăzi nu mai este necesară declarația pentru deplasările între localități, în limita zonelor metropolitane, se redeschid terasele, iar plajele sunt deschise pentru țuriști, toate acestea cu respectarea unor reguli de protecție impuse printr-o legislație specială. De asemenea, tot de la 1 iunie, bazinele se deschid pentru antrenamentele sportivilor de performanță, iar concertele sau alte evenimente culturale cu până la 500 de participanți sunt permise în condiții stricte. Mall-urile rămân în continuare închise!

Pe rând, terasele se vor redeschide de la 1 iunie, iar normele care trebuie respectate la redeschidere au fost publicate în Monitorul Oficial vineri seara. Conform legislației, patronii de terase trebuie să respecte următoarele reguli:

 • nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii,
 • la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,
 • nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta,
 • toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă,
 • personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi,
 • trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor,
 • trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică,
 • trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie),
 • curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent,
 • la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

Șezlong cu… rezervare

Autoritățile au anunțat că de la 1 iunie accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minim doi metri între șezlonguri pentru persoane din familii diferite. De asemenea, este permisă și plaja pe cearceaf, dar tot cu respectarea distanței sociale.

Accesul pe plajele concesionate se va face cu rezervare, telefonică sau online, numărul de persoane fiind limitat, având în vedere că şezlongurile trebuie aşezate cu păstrarea distanţei de doi metri între ele, conform normelor publicate în Monitorul Oficial, potrivit News.ro. Şezlongurile şi alte echipamente de pe plajă trebuie dezinfectate înainte de a fi folosite de alţi clienţi. Pe plajele neconcensionate, autorităţile locale sunt responsabile de evitarea aglomeraţiei.
 • între şezlongurile de pe plajă trebuie păstrată o distanţă de doi metri (stânga/dreapta, față/spate), dacă acestea sunt utilizate de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.
  păstrarea unei distanțe de doi metri atât între turiștii care nu fac parte din aceeași familie, cât și de către personalul angajat.
 • administatorii plajelor trebuie să ia măsuri pentru a limita accesul în funcţie de locurile disponibile, pentru a se evita aglomeraţiile, să stabilească în mod clar culoare unidirecţionale, de intrare/ieşire, să limiteze numărul de angajaţi care intră în contact cu publicul.
 • Accesul la plajă se va face după o rezervare, telefonică sau online.
 • Clienţii vor fi serviţi la locurile lor de pe plajă şi se recomandă servirea de produse ambalate individual.
 • angajaţii operatorului economic trebuie să poarte măşti de protecţie.
 • zonele de lucru de pe plajă (scaunele sau turnurile salvamarilor) trebuie reamenajate, astfel încât aceştia să poată păstra distanţa de minim 1,5 metri între ei.
 • echipamentele de pe plajă (şezlonguri) vor fi dezinfectate după fiecare utilizare, înainte de a fi folosite de alţi clienţi.
 • trebuie asigurate substanţe dezinfectante pentru clienţi pe plajă şi la grupurile sanitare.
 • sunt interzise sporturile şi activităţile de agrement pe plaje în alte locuri decât cele amenajate, iar acolo se desfăşoară cu limitarea numărului de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.
 • În cazul plajelor neconcesionate, autorităţile locale sunt responsabile pentru măsurile de evitare a aglomeraţiei.

NOTĂ! Modul de aplicare a măsurilor specifice cuprinse în Ordinul comun va fi controlat de personalul de specialitate din cadrul MMAP, MS, direcțiilor de sănătate publică județene și a Municipiului București, structurilor de specialitate ale MEEMA și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Nerespectarea obligațiilor prevăzute atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, după caz, conform legislației pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit hotnews.ro.

Mai mult decât atât, de la 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber. Excepție de la această situație fac sporturile de contact, fără spectatori, precum și reluarea antrenamentelor în spații închise.

O altă regulă de relaxare privește activitățile culturale, iar concertele în aer liber se vor desfășura cu cel mult 500 de oameni.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Copiii din Crucea, Pantelimon și Cerchezu au primit cadouri de la inițiatorii platformei ”Împreună, Constanța va răsări”

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Constanța, 01 iunie 2020. Zilele acestea, copiii din Crucea, Pantelimon și Cerchezu au fost bucuroși să primească o surpriză dulce și cadouri pregătite de inițiatorii platformei Împreună, Constanța va răsări. Acțiunile au fost posibile și cu implicarea lui Septimiu Bourceanu, inițiatorul platformei, precum și cu cea a consilierilor județeni PNL Constanța, Marian Crușoveanu și Geanina Topolov. Suportul logistic a fost asigurat grație implicării asociației ”Sofya Tomitana”, reprezentată de Adriana Câmpeanu, precum și mulțumită colaborării cu primarul localității Poarta Albă, Vasile Delicoti.

Platforma Împreună, Constanța va răsări, a desfășurat o nouă acțiune in care eforturile s-au concentrat pentru a aduce o bucurie celor mici cu ocazia zilei de 1 iunie. Copiii din familiile defavorizate din localitățile Crucea, Pantelimon și Cerchezu au sărbătorit împreună cu inițiatorii platformei Împreună, Constanța va răsări ziua copilului. ”Puține lucruri se pot compara cu zâmbetul de pe fața unui copil atunci când este fericit. Lucrurile mari pornesc de la gesturi frumoase și mă bucur că de Ziua Copilului, am putut să transformăm cadourile oferite de noi în zâmbete și bucurie. O comunitate este mai puternică atunci când membrii ei sunt alături și la bine și la greu. Astfel, reușim să încântăm inimile unor copii care merită să fie încurajați și să creadă în viitorul lor. Aș spune că acest gest caritabil, poate mic, a însemnat foarte mult pentru acești copii și pentru asta vreau să mulțumesc tuturor susținătorilor și donatorilor care ne-au ajutat și de această dată” – a declarat Septimiu Bourceanu, unul dintre fondatorii platformei Împreună, Constanța va răsări.

„Ziua Internațională a Copilului a devenit un prilej de a celebra inocența bucuriei și puritatea zâmbetului. Obiectivul nostru este ca fiecare copil din județul Constanța să aibă o șansă prin educație, prin acces la servicii de sănătate, prin sprijin comunitar. Acești copii sunt viitorul nostru și avem obligația să fim alături de ei. Ne bucurăm că am putut contribui la această acțiune, inițiată de Împreună, Constanța va răsări, și astfel, toți acești copii care provin din familii defavorizate din Crucea, Pantelimon și Cerchezu au putut fi înconjurați de bucurie și dragoste. O societate mai bună se poate clădi sănătos atunci când venim în sprijinul celor care au nevoie de o mână de ajutor. O societate devine puternică atunci când copiii ei sunt transformați în adulți puternici. Sper ca, în cel mai scurt timp, să putem avea școli cu acces la digitalizare, astfel încât fiecare copil să aibă șansa la o educație decentă și șansa la un start egal. Este o datorie pe care o avem față de generațiile viitoare. Suntem o țară cu un viitor promițător, pentru că România are copii talentați, iar acest talent trebuie cultivat și sprijinit”, au subliniat consilierii județeni Marian Crușoveanu și Geanina Topolov, consilieri județeni PNL Constanța.

Printre cei implicati a fost si Bogdan Huțucă, unul dintre fondatorii platformei de suport comunitar Împreună, Constanța va răsări.

Acțiunile caritabile ale platformei Împreună, Constanța va răsări pot fi susținute prin donații, direct de pe pagina noastră: www.impreunaconstanta.ro. Viitorul unei comunități responsabile este clădit și susținut de oameni implicați. Implică-te, susține, donează!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: