Connect with us

Administratie

„Rezervarea“ locului de parcare cu bidoane, lădițe ori găleți, amendată cu până la 2.500 de lei

Published

on

Primăria Constanța remarcă faptul că tot mai mulți cetățeni au obiceiul de a-și „rezerva“ locul de parcare din dreptul casei sau societății comerciale cu diverse obiecte. Autoritatea locală menționează că acest gest este aspru sancționat cu amenzi între 500 și 1.000 de lei.

„Observăm de multe ori prin oraș, pe trotuare sau pe carosabil, diverse obiecte amplasate de cetățeni, de la bidoane, lădițe și găleți până la diferite structuri metalice. Fie că fac aceste acțiuni pentru rezervarea locului de parcare sau, după cum declară, în scop decorativ, constănțenii trebuie să știe că acest obicei constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 – 1.000 de lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

În această perioadă, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală desfășoară o campanie de ridicare a obiectelor și de informare a proprietarilor imobilelor asupra riscurilor la care se expun dacă fac astfel de lucruri.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța vă roagă să sesizați aspectele legate de ocuparea domeniului public cu diverse obiecte la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro, în acest fel sprijiniți echipajele operative aflate în teren să pună în practică mult mai repede măsurile legale care se impun în astfel de circumstanțe.“, notează Primăria.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta