Conecteaza-te cu noi

Actual

Rezultate Evaluarea Națională. Peste 82% dintre elevi au obținut medii de peste 5

Published

on

122.166 de elevi, adică 82,3% dintre elevii de clasa a VIII-a, au obținut medii peste 5 la Evaluare Națională, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă. El a precizat că procentul privind promovarea este „un maxim absolut în raport cu ultimii zece ani.“ Cîmpeanu a punctat faptul că 144.494 de elevi au susținut Evaluarea Națională, fiind înscriși cu 24.000 mai mulți decât în ultimii ani. Prezența a fost de 95%. La limba română, 85,9% dintre note au fost de peste 5, iar la matematică notele de peste 5 au fost 77,5%, față de 67,4% anul trecut. Județul cu ponderea cea mai redusă a notelor de peste 5 este Teleorman, iar cu cea mai mare pondere este Clujul – 92,7%; urmează București și județul Brăila cu 91,6% și 91%.

Pe site-ul edu.ro va fi publicată, la ora 14.00 lista rezultatelor examenului de Evaluare Națională 2022. Aceasta cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent”/„eliminat din examen”, după caz . După ora 14.00, elevii și părinții lor, pot folosi codul unic de candidat, pentru a accesa site-ul edu.ro și a-și verifica notele pe care le-au luat la cele două probe.

Pe de altă parte, numai 6% din elevi nu știu să scrie corect în limba română atunci când sunt puși să conjuge verbe, iar 15% din ei nu știu că înmulțirea e o operație care se face înaintea scăderii sau a adunării. Itemul 8 de la subiectul 1B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește. Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută. Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Surse: libertatea.ro, stiripesurse.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions