Connect with us

Politica

Robert Negoiţă: “Am un regret că PSD a ţinut în funcţie un om până a plecat în cătuşe”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, miercuri, că are un regret că PSD a ţinut în funcţie un om până când a plecat în cătuşe, fiind nevoie să vină alţii pentru a face curăţenie în partid.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, miercuri, că regretă faptul că PSD a ţinut în funcţie un om până a plecat în cătuşe de acolo.

“Am un regret şi faptul că Partidul Social Democrat a ţinut în funcţie un om până a plecat în cătuşe de acolo, e o chestiune mult mai gravă decât înţeleg mulţi din interiorul partidului. Sau cel puţin asta e percepţia mea”, a spus Robert Negoiţă.

Acesta a mai afirmat şi că regretă fatul că a fost nevoie de alţii pentru a face curăţenie în partid.

“Dacă am un regret, am un regret că au trebuit alţii să vină să ne facă nouă curăţenie, adică să scăpăm de personaj. Nu are cum să fie la fel, adică ceva cât de cât apropiat de nivelul de ticăloşenie pe care îl întruchipa acel personaj, acel individ, este greu”, a mai spus Negoiţă.

Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit, miercuri, pe ordinea de zi fiind şi mandatul pe care-l vor avea reprezentanţii fomaţunii la consultprile de la Cotroceni.

PSD se va întâlni la ora 15.00 cu Klaus Iohannis, delegaţia fiind condusă de Viorica Dăncilă.

sursa: news.ro

Comments

comments

Politica

Constanța. Pro România a anunțat candidații la primăriile Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Organizației Județeane Constanța a Pro România a organizat, astăzi, o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat candidații la trei primării din Constanța. Este vorba de comunele Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă. Sunt trei antreprenori, din care unul este și un actor. Stelică Murariu, actor de profesie, va intra în cursa pentru Corbu. Acesta este unul dintre primii antreprenori din comuna Corbu, fiind și unul dintre primii oameni care au promovat frumusețile sălbatice ale zonei Corbu. La Primăria Mircea Vodă, Pro România merge pe mâna lui Marius Bucur, iar la Cuza Vodă va candida din partea Pro România Laurențiu Căruntu.

„La nivelul comunei Corbu m-am implicat în mai multe proiecte cultural-educative, care au avut ca țintă tinerii din zonă. În ceea ce privește proiectele economice, nu este posibil ca în secolul în care trăim să nu beneficiem de gaze naturale, în condițiile în care magistrala de gaze trece la numai doi – trei kilometri de comună“, a spus Stelică Murariu.

Candidatul Pro România la Primăria Mircea Vodă, Marius Bucur, a spus s-a alăturat acestei echipe care vrea să facă ceva cu adevărat județul Constanța.

„Locuiesc în comună și cunosc cu adevărat grijile oamenilor. Am ales să candidez din mai multe motive. În primul rând, sunt nemulțumit de caracatița care s-a format în ultimii 20 de ani la nivelul Primăriei din Mircea Vodă. Sunt nemulțumiți de oamenii falși, cu vorbe frumoase, dulci și calde, dar doar atât. Sunt doar oameni care timp de patru ani nu fac nimic și se trezesc să îngrașe porcul în ajunul alegerilor. Este inadmisibil să nu avem rețea de gaze în comună, în condițiile în care conducta trece la doar 500 de metri de localitatea Mircea Vodă. Nu avem asfalt pe străzi, decât pe vreo două – trei străzi“, a spus Bucur.

La rândul său, reprezentantul Pro România la Primăria Cuza Vodă a spus că își dorește să candideze la funcția de primar pentru a aduce cu adevărat schimbarea în bine a comunei, în condițiile în care în ultimii 15 ani la conducerea Primăriei s-au perindat mai mulți primari, dar nu s-a realizat mai nimic. Laurențiu Căruntu a prezentat în cadrul conferinței de presă o situație hilară. Acesta a spus că deși la nivelul comunei s-a introdus o rețea de canalizare, dar nimeni nu și-a racordat gospodăria la ea din cauza costurilor mari. El spune că oamenii din zonă sunt săraci și că ar trebui ca locuitorii să fie racordați gratuit la rețeaua de gaze. Căruntu a mai spus că trebuie neapărat aduși investitori pentru a crea locuri de muncă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Proiect PSD: persoanele găsite incompatibile, prin raport comunicat în ultimii 3 ani, să nu poată candida la locale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un proiect PSD îi pune pe jar pe aleșii locale pe care inspectorii din cadrul Agenției Naționale de Integritate i-a găsit incompatibili. Conform documentului, persoanele cărora Agenția Națională de Integritate le-a comunicat, prin raport oficial, cu mai puțin de 3 ani înainte de data alegerilor, că au săvârșit fapte de natura conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate nu vor putea candida pentru funcții de consilier local, primar, consilier județean și președinte de consiliu județean, potrivit unui proiect legislativ inițiat de mai mulți senatori PSD. Pe de altă parte, proiectul asigură efectivitatea dreptului de a candida și de a ocupa funcția de ales local, pentru persoanele în privința cărora a intervenit un termen de 3 ani între data alegerilor și data la care a fost întocmit raportul prin care s-a constatat conflictul de interese sau starea de incompatibilitate.

”Răspunderea civilă sau administrativă, disciplinară, pentru faptele care determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate ale persoanelor aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice este înlăturată, nemaiputând fi angajată în condițiile depășirii termenului general de prescripție de 3 ani de la data săvârșirii lor. (…) La alegerile locale din anul 2020 nu pot candida și ocupa funcții de ales local persoanele care au savarșit fapte care au determinat existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, constatate prin rapoarte de evaluare întocmite de Agenția Națională de Integritate, în condițiile legii, comunicate cu mai puțin de 3 ani înainte de data alegerilor. Pot candida și ocupa funcții de ales local persoanele în privința cărora s-a constatat prin rapoarte de evaluare întocmite de Agenția Națională de Integritate, in condițiile legii, comunicate cu mai mult de 3 ani înainte de data alegerilor, că au savarșit fapte care au determinat existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate”, este prevederea din lege avută în vedere de inițiatori.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Un nou SCANDAL în Justiție. Șefii de la DIICOT și Parchetul General, numiți de Iohannis cu aviz negativ de la CSM

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Crin Bologa, Giorgiana Hosu şi Gabriela Scutea au fost numiţi în funcţiile de procurori şefi ai DNA, DIICOT şi Parchetul General, anunță Administrația Prezidențială.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 20 februarie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Gabriela Scutea, pe o perioadă de 3 ani;

Decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a domnului Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de 3 ani;

Decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei Elena-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de 3 ani.“, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Numirile au fost făcute la propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. Procurorii Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu primiseră aviz negativ de la CSM. Crin Bologa a fost singurul care a fost avizat pozitiv.

Uniunea Salvaţi România susţine că preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, au încălcat recomandările MCV, care cer respectarea avizelor negative ale CSM cu privire la numirea procurorilor-şefi.

“Într-o Românie normală, procurorii-şefi nu pot fi numiţi fără avizul CSM. Asta susţinea şi preşedintele Iohannis şi PNL când Tudorel Toader a propus-o de trei ori pe Adina Florea la şefia DNA, în ciuda avizului negativ al CSM. Astăzi, preşedintele Iohannis a numit doi procurori-şefi, fără aviz CSM. Ministrul Justiţiei şi preşedintele României trebuie să vină în faţa românilor şi să explice de ce atâta grabă. Şi, mai ales, de ce regulile sunt bune doar când trebuie să le aplice alţii. Preşedintele Iohannis şi ministrul Predoiu au încălcat recomandările MCV, care cer respectarea avizelor negative ale CSM cu privire la numirea procurorilor-şefi. USR consideră că mai întâi trebuia modificată legislaţia şi apoi făcute numirile. Politicienii nu ar trebui sa aibă cel mai important cuvânt în acest proces. Miza este colosală pentru Justiţia şi pentru democraţia noastră”, a scris USR, pe Facebook.

De asemenea, fostul membru CSM Toni Neacşu este de părere, la rândul său, că președintele Klaus Iohannis a încălcat recomandările MCV când a numit în funcţie procurorii care au aviz negativ din partea CSM. Acesta spune că avizele erau facultative, însă „în mod clar, este o nesocotire a avizului Consiliului Superior al Magistraturii”, conform Mediafax.

În replică, Iohannis a declarat că știe că în recomandările MCV există prevederea ca în numirea procurorilor șefi să se țină cont de avize și să se respingă candidații care primesc aviz negativ, dar că a contat mai mult ce argumente i-a adus Cătălin Predoiu.

”E o recomandare care spune să se țină cont. Am ținut cont, mi-am făcut timp. Am citit și ce a scris domnul ministru, foarte bine documentat, și după avizul CSM a venit cu completări, și am citit și ce a scris CSM. Să citiți avizele și o să vă dați seama imediat.”, a declarat Klaus Iohannis.

Surse: România TV, stiripesurse.ro

Sursa foto: presidency.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: