Connect with us

Politica

Robert Turcescu: “Traian Băsescu este cel mai bun prim-ministru pe care l-ar putea avea România”

Publicat

la

Nu mai e niciun dubiu, Traian Băsescu merge în Parlamentul European. PMP a trecut pragul electoral și fostul președinte Băsescu devine europarlamentar.

Într-o postare pe Facebook, parlamentarul PMP Robert Turcescu scrie despre cum ar urma să se desfășoare lucrurile în politică, în perioada următoare. Printre altele, parlamentarul constănțean susține că Traian Băsescu “cel mai bun prim ministru pe care l-ar putea avea România”.

Vă invităm să citiți mesajul integral al parlamentarului constănțean Robert Turcescu:

O sa mi-o cam iau dupa postarea asta din mai toate directiile, dar asa sint eu, nu ma poate impiedica nimeni sa spun ce cred 🙂 chiar daca azi sint in viata politica si in politica, deh, se spune ca trebuie sa cam pui frina multor vorbe.
Asadar: urmeaza o perioada complicata, blocul Opozitiei trebuie sa răspundă asteptarilor electoratului si sa scape de guvernarea PSD. Partidele isi fac calcule legate de scrutinul prezidential si, mai ales, in ceea ce priveste alegerile locale si generale de anul viitor. Uitati de anticipate, nu vor fi. Cine intra azi la guvernare trebuie sa repare urgent stricaciunile facute de pesedisti. Partea economica e dureroasa, foarte dureroasa deja. Ar putea fi nevoie de decizii ferme, unele chiar impopulare. Iar aici, dincolo de sustinerea unei majoritati parlamentare e nevoie de un adevarat prim-ministru care sa nu ia in calcul cit pierde sau cit cistiga el sau partidul lui din asumarea unor astfel de decizii. Pentru ca, oameni buni despre asta va fi vorba: partidul care va asuma viitorul prim-ministru din partea Opozitiei pina la alegerile generale de anul viitor va deconta electoral asumarea unor masuri ferme in stare sa repare dezastrul lasat in urma de pesedisti. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca in Europa intreaga urmeaza o perioada complicata care reclama in fruntea guvernului Romaniei un bun cunoscator al afacerilor politice de pe Batrînul Continent. Ca sa nu mai spun si ca e nevoie de cineva cu mare experienta in ceea ce priveste treburile guvernării, cineva care sa știe statul si pe fata, si pe dos.
Ei, si acum, ghici ghicitoarea mea: cine ar putea fi acel prim-ministru? Daca n-am trai vremuri atit de bizare nu-i asa ca răspunsul ar fi simplu? Daca n-am trai cu iluzia ca tot ce e nou aduce o viata noua si ca tot ce e “vechi” trebuie dus la groapa istoriei politice, nu-i asa ca n-ar fi greu răspunsul?
Cu riscul asumat la începutul acestei postari la care adaug precizarea ca acesta este un gind personal care nu implica nici macar o discutie informala pe acest subiect cu colegii mei din PMP eu spun apasat ca pina dupa alegerile generale de anul viitor, cel mai bun prim-ministru pe care l-ar putea avea Romania ar fi Traian Băsescu.
Acestea fiind zise, aveti cuvintul!

Comments

comments

Politica

De la 1 noiembrie, prețul gazelor și al energiei se va plafona. Proiectul a fost votat azi în Camera Deputaților

Publicat

la data de

Scris de

De la 1 noiembrie, românii nu vor plăti mai mult decât au plătit în decembrie anul trecut la energie electrică și gaze, a anunțat astăzi în plenul Camerei Deputaților ministrul Energiei, Virgil Popescu. Astăzi s-a dat votul final în cazul proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze. Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul, în calitate de for decizional, cu 285 de voturi pentru și 1 vot contra. În urma dezbaterilor din comisii, vor beneficia de această facilitate de plafonare a facturilor, pe lângă consumatorii casnici, şi spitalele şcolile, grădiniţele, cabinetelor medicilor de familie, ONG-urilor, bisericilor şi IMM-urilor. Prevederile ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

Prețurile la energie electrică și gaze naturale se vor plafona, după cum urmează:

  1. a) prețul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 1 leu/kWh, din care componenta de preț a energiei electrice va fi în valoare de maximum 0,525 lei/kWh;
  2. b) prețul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,37 lei/kWh, din care componenta de preț al gazelor naturale va fi în valoare de maxim 0,250 lei/kWh.

Pe lângă consumatorii casnici, prețurile plafonate se vor aplica și unor noi categorii de consumatori, au decis comisiile de specialitate ale deputaților, respectiv: spitalele (publice și private), unitățile de învățământ (publice și private), creșele (publice și private), ONG-urile, furnizorii de servicii sociale publici și privați, precum și unitățile de cult. Totodată, deși senatorii au decis să aplice o cotă TVA de 5% pentru energia și gazele livrate operatorilor economici consumatori finali, în loc de cota standard de 19%, deputații din comisii au ales să elimine această prevedere.

Potrivit amendamentelor adoptate în comisiile din Cameră, pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022 se stabileşte o schemă de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale pentru următoarele categorii de clienţi finali:

  1. a) clienţii casnici;
  2. b) întreprinderi mici şi mijlocii, cabinete medicale individuale şi alte profesii liberale, indiferent de forma de organizare;
  3. c) microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, organizate potrivit legii;
  4. d) spitale publice şi private
  5. e) organizaţii neguvernamentale, precum şi unităţile de cult
  6. f) furnizori publici şi privaţi de servicii sociale

Surse: stiripesurse.ro, economedia.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

SONDAJ Avangarde: Președintele Klaus Iohannis, 14% în topul încrederea românilor! Cine este cel mai apreciat politician

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a scăzut la 14% în octombrie în topul încrederii românilor, de la 28% în luna septembrie, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde pentru PSD.

În același top, premierul demis Florin Cîțu e la o cotă de 7%. Topul e condus de Alexandru Rafila, cu 30%.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 octombrie – 26 octombrie, pe 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice).

80% dintre respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 24 dintre români au dat nota 1 (minimă) guvernului Cîțu pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid.

Clasamentul încrederii în politicieni e condus de Rafila (30%), Ciolacu (25%), Emil Boc (24%), Raed Arafat (23%), George Simion (20%). Dacian Cioloș e la 13%, imediat după președintele Klaus Iohannis.

sursa: g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Marian Crușoveanu: “Cozile la #MaratonulVaccinării, cel mai bun mod de combatere a fake news-urilor!”

Publicat

la data de

Scris de

Într-o perioadă în care cu greu poți face diferența între o informație reală și un fake news, deputatul Marian Croșoveanu le arată o cale spre normalitate tuturor celor care au incertitudini. Parlamentarul PNL de Constanța scrie pe contul său de Facebook despre cozile pe care le vedem, de câteva zile, în România, la centrele de vaccinare. Acelea, susține Croșoveanu sunt modul potrivit de combatere a știrilor false.

Tot în mediul online, în aceeași postare, parlamentarul constănțean le reamintește românilor care sunt efectele dovedite, prin studii, ale vaccinului anti covid.

Iată mesajul complet:

“Cozile la #MaratonulVaccinării, cel mai bun mod de combatere a fake news-urilor!
ℹ În ultimele zile, în toate marile orașe ale României, am văzut cozi la centrele de vaccinare. După mult timp, este un semn optimist că românii aleg cea mai sigură cale spre revenirea la normalitate: vaccinarea. Rezultatele acestor cozi se vor vedea în săptămânile următoare.
‼ Statele din vestul Europei, care au avut un grad mare de vaccinare, reprezintă un bun exemplu că soluția vaccinării populației funcționează. De aceea, creșterea gradului de oameni imunizați din țara noastră va domoli situațiile grave ale valului 4 pandemic. ”Maratonul vaccinării”, care a dat rezultate bune și în campania precedentă, este o soluție a Guvernului de a-i proteja pe cei vulnerabili în fața bolii și de a evita cazurile grave.
‼ De la izbucnirea pandemiei, au fost extrem de multe știri false care au sădit neîncredere și au exploatat frica oamenilor, precum și speculanți care au încercat să deturneze toate campaniile de informare privind vaccinarea, în scop electoral. De aceea, sper ca aceste cozi la ”maratonul vaccinării” să pună capăt fake news-urilor.
👏 Este de apreciat faptul că în susținerea campaniei naționale de imunizare împotriva Covid-19 se implică și #BisericaRomână, precum și reprezentanții celorlalte culte din România.
➡ De reținut, pentru cei care încă nu s-au vaccinat, este faptul că un studiu realizat în România, de CNCAV, a demonstrat că vaccinarea împotriva COVID-19 a redus:
☑️ de peste 5 ori riscul de infecție;
☑️ de peste 10 ori riscul de spitalizare;
☑️ de aproape 14 ori riscul de internare în ATI;
☑️ de peste 20 de ori riscul de deces în urma COVID-19.
✅ Rezultatele acestui studiu confirmă faptul că vaccinarea rămâne cel mai sigur mod de a combate pandemia.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: