Conecteaza-te cu noi

Politica

România a primit a doua tranșă din PNRR. Ce face Guvernul cu banii?

Published

on

marcel ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, după ce Comisia Europeană a virat României banii din cerea a doua de plată din PNRR, în valoare de peste 2,7 milioane euro, că „avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României”.

„România a primit astăzi de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi și împrumuturi, reprezentând tranșa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare și reziliență. 

Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient și transparent banii aceștia, destinați unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României.

În același timp, ne concentrăm și pe finalizarea tuturor jaloanelor și țintelor aferente celei de-a treia cereri de plată. Cu cât o vom transmite mai repede, cu atât ne cresc șansele ca ea să intre mai repede în analiza Comisiei Europene și să beneficiem de o nouă tranșă din banii prin PNRR.“, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Advertisement

„Alături de refinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăți de aproape zece miliarde de euro, din cadrul acestui instrument. Este o reușită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate și a prim-ministrului de la acel moment, domnul Nicolae Ionel Ciucă. Chiar dacă avem un #PNRR complex și numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele țări din UE care a reușit să facă diligențele pentru a doua tranșă de bani.

Mă tot auziți că subliniez: trebuie să ducem la bun sfârșit reformele asumate și să nu pierdem niciun cent care ni se cuvine. Să nu uităm nicio zi că PNRR este un proiect vast cu implicații directe și indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind redresarea și dezvoltarea economiei, stabilitatea și sustenabilitatea bugetului, cât și performanțele procesului administrativ. Dacă vom duce la bun sfârșit aspectele cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei și generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru români.“, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions