Connect with us

Actual

România, în stare de alertă: Amenzi de peste 70.000 de lei, în 24 de ore!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Așa cum au precizat în repetate rânduri comunicatorii din cadrul Guvernului României, dar și premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne Marcel Vela, în perioada stării de alertă se menține măsura aplicării amenzilor pentru încălcarea legislației specifice perioadei de pandemie cauzată de noul coronavirus. Astfel, potrivit unui comunicat remis redacției de către Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul Guvernului României, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 71.000 de lei.

Comments

comments

Actual

Vremea caniculară în Dobrogea. Vezi ce temperaturi se vor înregistra

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, în Dobrogea vremea va fi călduroasă în zona continentală, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși, izolat, pragul critic de 80 de unități. Cerul va avea înnorări temporare, mai ales după-amiaza și seara, când, local, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 31 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi între 20 și 22 de grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Mâine vremea se menține călduroasă, pe alocuri caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, temporar mai noros după-amiaza și seara, când, izolat, se vor semnala averse slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi între 20 și 22 de grade.

În intervalul 26 – 27 iunie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în cursul după-amiezii, când fenomene specifice instabilității vor avea loc. Local, vor fi averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 33 de grade, cu cele mai scăzute valori în zona de coastă, iar cele minime între 18 și 22 de grade.

Duminică vremea se va răci usor dar se va menține caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în cursul după-amiezii si serii, când local, vor fi averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, cu cele mai scăzute valori în zona de coastă, iar cele minime între 18 și 21 de grade.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Biletele de tren vor putea fi achiziționate și de pe telefon. CFR Călători lansează o aplicație mobilă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

CFR Călători anunță că va facilita achiziționarea ușoară și rapidă a biletelor de tren prin lansarea în 24 iunie 2021 a aplicației mobile “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”.

„Prin obiectivele propuse în cadrul Strategiei de Digitalizare a societății ne dorim să fim mai aproape de călătorii noștri, să extindem canalele de distribuție online, iar prin intermediul acestei aplicații cumpărarea biletelor să fie un proces accesibil. Aplicația oferă o interfață intuitivă prin care utilizatorii au acces rapid la achiziționarea biletelor standard, dus-întors, dar și selectarea paturilor pentru vagoanele de dormit sau tip cușetă, adăugarea biletelor pentru animale de companie sau de bicicletă. Proiectul este orientat către clienți și vine în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor acestora.

Pentru început, aplicația va fi disponibilă pe dispozitivele cu sistem de operare Android (minim Android 5.1).“, informează CFR Călători.

Instalarea aplicației mobile ”CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” se poate face prin accesarea următorului link (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Infofer.ImtMobile) sau prin căutare în Magazin Play (Ex: „bilete CFR online”).

Aplicația este disponibilă în testare deschisă pentru o perioadă de 30 de zile și va fi îmbunătățită în funcție de recomandările clienților.

„Pentru o achiziționare ușoară și rapidă a biletelor de tren, aplicația mobilă ”CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” oferă următoarele funcționalități:

Confirmarea email-ului direct în aplicație – deschiderea unui email din care se va accesa direct aplicaţia pentru confirmarea înregistrării sau resetarea parolei;

Autentificarea pe o perioadă nedeterminată, chiar și după actualizări ale aplicației. De asemenea, listarea biletelor nu mai presupune căutarea după o dată de început și una de final, ci sunt afișate ultimele 50 de comenzi descrescător;

Achiziționarea de bilete standard sau de bilete dus-întors, pentru toate categoriile de pasageri disponibile online. Astfel, utilizatorii aplicației pot realiza selecții ale paturilor, adăuga bilete pentru animale de companie sau de bicicletă,  pot prelua/salva datele călătorilor din/în preferințe, pot vedea plecările și sosirile din stații;

Oferă link-uri rapide pentru funcțiile care sunt disponibile doar în varianta web pentru biletele deja achiziționate (modificarea călătoriei, renunțarea la călătorie sau emiterea de facturi);

Autentificarea automată în aplicația web la accesarea funcțiilor Modifică biletul, Renunțare la călătorie, Factură bilet din aplicația mobilă;

Notificări în aplicație în legătură cu biletul achiziționat și informații utile în ziua plecării trenului referitoare la începerea călătoriei (Ex: cu 1 oră înainte de plecarea trenului, călătorul primește mesaj că are cumpărat un bilet la trenul X cu plecare din stația Y);

Permite accesul la călătoriile curente – prin prezentarea în pagina „Rute + cumpără” de informații rapide privind plecarea și sosirea, cât și vagonul și locurile unde utilizatorul are biletul. La pagina “Trenul meu” sunt afișate următoarele trenuri cu care se va călători și data de călătorie asociată.

Sugerează, în baza istoricului de bilete cumpărate, locațiile de plecare /sosire pentru următoarea călătorie a utilizatorului;

Prezintă în pagina comenzii,  prin intermediul unui buton direct, schița vagonului în care se află locurile înscrise pe bilet, fără a mai fi necesar a se căuta vagonul în cadrul listei compunerii de la pagina „Trenul meu”;

Funcționalitate offline – odată încărcată lista comenzilor și vizualizat PDF-ul biletului, aceste operațiuni pot fi făcute și fără conexiune la internet, spre exemplu la prezentarea în tren către conductor într-o zonă fără semnal.“, mai informează CFR.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Focuri de avertisment, trase asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a adăugat ministerul rus.

”Distrugătorul a fost avertizat că va fi folosit armamentul dacă trece graniţa Federaţiei Ruse. El nu a reacţionat la avertisment”, mai menţionează acelaşi minister.

De asemenea potrivit acestuia, un avion rus de bombardament a lansat în calea distrugătorului britanic patru bombe înalt explozive cu fragmentaţie, ca avertisment.

Incidentul a avut loc în partea de nord-vest a Mării Negre. Distrugătorul a pătruns în apele teritoriale ruse în apropierea capului Fiolent, la sud de peninsula Crimeea anexată de Rusia.

Ministerul britanic al Apărării încă nu a transmis o reacţie.

Sursa: AGERPRES

Foto:Royal Navy

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: