Connect with us

Politica

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la alocări pentru plata bugetarilor

Published

on

România are angajați, în acest moment, peste 1,2 milioane de bugetari în structurile de stat, iar autoritățile se pregătesc de un nou val de recrutări în acest sector, după cinci luni în care angajările au fost „înghețate”.

România se clasează deja mult peste media Uniunii Europene, în ceea ce privește numărul total de oameni aflați în posturi publice. Potrivit datelor furnizate de Guvern, în septembrie 2022, la stat erau angajați peste 1, 225 milioane de persoane. În privința renumerațiilor bugetarilor, acestea au crescut cu peste 60% în ultimii 5 ani.

De pildă, în 2017, costurile au fost de 70 miliarde de lei, iar în 2021, acestea au ajuns la 112 miliarde de lei.

În 2022, în primele 10 luni ale anului, statul a cheltuit pe salariile bugearilor peste 97 de miliarde de lei, scrie Digi24.

Conform datelor Uniunii Europene, România se clasează pe primul loc la nivelul organizației internaționale, în ceea ce privește banii alocați pe salariile bugetarilor.

„Dacă ne uităm, de exemplu, la ponderea din venituri bugetare, noi suntem pe primul loc în Uniunea Europeană cu o alocare de 37% din venituri către plata bugetarilor. Versus 16% în Germania, sau 23% media Uniunii Europene.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!