Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

România, pregătită să intervină cu ajutoare în Siria

Published

on

cutremur siria

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat miercuri că România va oferi ajutor Siriei, așa cum a făcut-o și în cazul Turciei. Ambele țări sunt grav afectate de cutremurele devastatoare de luni din Turcia. Ajutorul poate fi acordat după ce autoritățile din Siria au solicitat ajutor internațional în mod oficial.

„În ceea ce privește situația din Siria, nu există până în acest moment solicitări de repatriere din partea unor cetățeni români. După cum cunoașteți, am întreprins demersuri pe lângă autoritățile siriene de a ne pune la dispoziție o listă de echipamente și necesități concrete pentru un ajutor umanitar. Am transmis operativ această listă la colegii de la Ministerul de Interne, la Ministerul Sănătății și, de asemenea, în cooperare cu partenerii noștri instituționali, încercăm să identificăm modalități de transport pentru aceste ajutoare.“, a spus ministrul de Interne Lucian Bode la începutul ședinței de Guvern de azi.

Siria a cerut oficial asistență în cadrul programului conceput pentru a sprijini țările afectate de dezastre naturale prin mecanismul de protecție civilă al UE. Anunțul oficial a fost făcut de Dan Stoenescu, ambasadorul UE în Siria.

Sursa foto: twitter.com/ajplus

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions