Connect with us

Actual

Românii de la OncoGen au descoperit vaccinul împotriva virusului ucigaș. Ce fac autoritățile?

Tatian Iorga

Publicat

la

Lumea a pornit într-o luptă contra-cronometru în găsirea unui leac pentru a distruge virusul ucigaș, care a panicat întreaga planetă. Din China și până în America, toată lumea vorbește de tot felul de tratamente-minune care să distrugă noul coronavirus. Specialiștii în virusologie spun că, despre posibilitatea descoperirii unui vaccin contra acestui virus, în perioada imediat următoare, nici nu poate fi vorba. În toată această căutare disperată, se pare că veste cea mare vine chiar de pe meleagurile noastre mioritice. Mai exact, profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, directorului centrului OncoGen din Timişoara, a anunțat, miercuri, la Sinteza zilei de la Antena 3, că instituția pe care o conduce a dezvoltat vaccinul împotriva COVID-19.

„Undeva în luna ianuarie, când am văzut ce se întâmplă în China, noi lucram la o tehnologie care se numește vaccinare personalizată în cancer și aceasta este un pic diferită de vaccinurile clasice. Și am lăsat-o un pic deoparte când am văzut ce se întâmplă în China și am început testele în raport cu acest virus, coronavirusul, mai ales că structura lui a fost publicată pe internet de cercetătorii chinezi și apoi de cei americani. (…) Noi am extrapolat o cercetare din cancer la vaccinarea împotriva virușilor, în cazul nostru împotriva COVID-19 și am dezvoltat un concept, că nu e vorba numai de o vaccinare cu consecințe mai largi. E un vaccin flexibil care se poate adapta rapid. (…) Dacă îmi cereți un pronostic, eu zic că 90% avem vaccinul”, a declarat prof.dr.Virgil Păunescu, la Sinteza zilei.

De altfel, vestea cea mare fusese anunțată, tot miercuri, și pe pagina de Facebook a OncoGen.

„O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. #Vaccine #Romania #VaccineRomania #Covid19Vaccine #VaccineOncoGen

P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele!

Important: Acest vaccin este deocamdată în fază de testare in laborator.“, se arata în postarea de pe Facebook.

De altfel, în cadrul unui interviu acordat publicației Neesweek România (vezi aici: https://www.facebook.com/149371012371397/videos/669413607225956/) directorul OncoGen, Virgil Păunescu, a explicat că institutul pe care îl conduce este specializat în cercetare despre cancer. Cum a ajuns un institut onoclogic să se ocupe de descoperirea unui vaccin pentru Covid 19? Ei bine, Virgil Popescu spune că OncoGen aplică de mai mulți ani o metodă de cercetare foarte ingenioasă descoperită în Statele Unite ale Americii. Este vorba de crearea unor vaccinuri personalizate pentru bolnavii de cancer. Practic, aceste vaccinuri învață organismul afectat de această boală că celulele tumorale sunt corpuri străine, la fel ca virusurile. În acest fel, sistemul imunitar ajunge să atace celulele canceroase și să le distrugă, boala putând fi învinsă fără procedurile înfiorătoare ale chimioterapiei.

Aici este momentul să vă spunem că, potrivit unor opinii științifice popularizate de presă, Coronavirusul este greu de ucis pentru că sistemul imunitar uman identifică foarte greu acest virus. Popular vorbind, sistemul imunitar uman se prinde greu că este supus unei invazii (după vreo 14 zile); iar atunci când se prinde, reacția imunitară este de multe ori ineficientă, în special la persoanele în vârstă și cu alte comorbidități. Vaccinul de la Timișoara ar trebui să învețe organismul uman să descopere din timp invazia de Coronavirus și să distrugă proteinele cu țepi ale virusului, ca să-l anihileze.

În interviul acordat, Virgil Păunescu a relatat că o parte din cercetările echipei de la Timișoara au fost comunicate unui institut din China. Din păcate, chinezii și-ar fi însușit cercetările românești, pe care le-ar fi publicat ca descoperiri remarcabile ale lor. Virgil Păunescu s-a plâns de faptul că statul român nu ajută aproape deloc cercetarea. Institutul depinde total de un producător de materiale din Germania, deși aparatura care i-ar asigura independența nu costă mai mult de 200.000 de euro.

Dacă testele pornite ieri de OncoGen vor avea rezultate pozitive, România ar putea avea speranțe la un premiu Nobel… deși, trebuie să spunem, zeci de institute din întreaga lume galopează pentru a găsi formula de vaccin menită să salveze planeta.

În concluzie, să sperăm că măcar acum în al 12-lea ceas autoritățile statului (Guvern, Președinție) să dea importanța cuvenită descoperirii celor de la OncoGen și să sprijine cercetarea lor, a căror soluție ar putea salva nu doar populația României, ci întreaga planetă.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: