Connect with us

Actual

Rusia AMENINȚĂ din nou cu arme nucleare. OFICIAL, declarația purtătorului de cuvânt de la Kremlin

Published

on

Trupele ruse atacă ţinte militare în nord-vest. Un alt atac respins de Ucraina la Harkov. În pofida războiului, Rusia plăteşte în continuare pentru tranzitul gazelor naturale prin Ucraina. Rusia va folosi arma nucleară doar în cazul unei ”ameninţări existenţiale”, spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Zelenski spune că negocierile de pace cu Rusia sunt foarte dificile. Zelenski l-a invitat pe papa Francisc să fie mediator între Ucraina şi Rusia NATO: Zelenski urmează să vorbească la summitul de joi. Macron denunţă utilizarea de către Rusia a unor ‘arme explozive’ în zone dens populate din Ucraina. Opoziţia belarusă cere sancţiuni împotriva lui Lukaşenko. Rusia a lansat 1.100 de rachete, de la începutul războiului în Ucraina, estimează Pentagonul. În teren nu sunt multe schimbări de la o zi la alta. Trupele din zona capitalei încă sunt la aproximativ 15 kilometri dinspre nord-vest și aproximativ 30 dinspre est. La Mariupol, ruşii au continuat să atace intens cu focuri de artilerie, dar şi cu lovituri de la mare distanţă. Oficialii americani spun că apărarea ucraineană a reuşit, în ultimele zile, să recâştige teren în unele zone de conflict. Este ziua 28 de război în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, într-un interviu acordat CNN, a refuzat să spună că Putin nu va folosi arme nucleare. El a reiterat faptul că le va folosi sub „amenințare existențială”. Peskov susține că scopul Rusiei în Ucraina nu este acela de a ocupa țara, a anunțat o agenție de presă de stat rusă. De asemenea, Dmitri Peskov a declarat, potrivit Tass, că nimeni nu s-a gândit vreodată că „operațiunea militară specială” din Ucraina va dura doar câteva zile și că întreaga campanie se desfășoară în continuare conform planului. În ceea ce privește problema armelor nucleare, care a fost ridicată de mai multe ori de la începutul războiului, el a declarat că Rusia le va folosi doar dacă însăși existența sa va fi amenințată.

Președintele Vladimir Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie în alertă, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza invaziei sale în Ucraina. De vină ar fi declarații NATO pe care acesta le consideră agresive la adresa țării.

Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major General al forțelor armate ruse să pună forțele de descurajare ale armatei ruse într-un regim special de serviciu de luptă. Liderii statelor NATO își permit declarații agresive la adresa țării noastre, de aceea ordon Ministrului Apărării și șefului Statului Major să transfere arsenalul nuclear al Armatei Ruse în stare de alertă ridicată”, a declarat Putin într-un discurs televizat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!