Connect with us

Actual

Rușii le cer civililor să doneze mâncare, haine și medicamente pentru soldații care luptă în Ucraina

Published

on

Cu cea mai mare parte a fondurilor blocate, din cauza sancțiunilor, Rusia ajunge, ușor-ușor, la fundul sacului și este aproape de incapacitate să-și întrețină armata de peste 150.000 de soldați pe care o are în războiul cu Ucraina. De aceea, potrivit Reuters, oficialii locali din regiunea Belgorod din Rusia, de la graniţa cu Ucraina, au înfiinţat puncte de colectare unde ruşii pot dona de şosete, medicamente şi conserve pentru militarii ruşi care luptă. Pe de altă parte, oficialii le-au spus locuitorilor că militarii ruşi au deja tot ce le trebuie, dar că cetăţenii şi-au exprimat dorinţa de a ajuta, iar administraţiile locale au decis să răspundă acestor dorinţe.

Un anunţ lipit cu bandă adezivă pe uşa unui magazin alimentar din districtul Koroşanski, din regiunea Belgorod, spunea că au fost înfiinţate puncte de colectare în clădirea administraţiei locale din satul din apropiere, Şliahovo. Un localnic a văzut anunţul sâmbătă şi a trimis o fotografie agenţiei Reuters. Anunţul, care nu era semnat, spunea: „Prieteni, chiar acum pentru armata noastră cel mai important lucru sunt medicamentele: analgezice puternice, medicamente pentru răceală, comprimate pentru tuse, bandaje, seringi, insulină, novocaină, lidocaină”. (Sursa: adevarul.ro)

În urmă cu câteva zile, Rusia a cerut ajutor economic şi militar Chinei pentru a continua războiul în Ucraina şi a ocoli sancţiunile occidentale, a informat duminică cotidianul american New York Times (NYT). Pe de altă parte, reprezentantul Chinei în SUA, Qin Gang, a declarat că țara s-a nu va sprijini Rusia în războiul împotriva Ucrainei și nu va trimite arme și muniții, subliniind că Beijingul ”va face totul pentru a descalada criza.

Comments

comments